Foty są jakie są, nie było kiedy pyknąć lepszych, wrzuce później coś lepszego.
Szukałem auta jakiś czas i ciężko mi było sie zdecydować. Jakoś przypadkiem trafiłem na filmik z LS'em i zainteresowałem sie lexusem. GS mi sie spodobał i zacząłem czytać o nim i przeglądać oferty. Po jakimś czasie wiedziałem, że chce to auto i intensywnie zacząłem szukać z silnikiem V8 4.3, jednak niewiele tych aut z takim motorem jest w internetach, a jak już są to ze skrzynią CVT. No i z braku V8 zacząłem patrzeć też na 3.0 i po jakimś czasie znalazłem.
Auto dosyć ciekawe imo, wiec postanowiłem sie podzielić wrażeniami. 250 koni w tej budzie jedzie fajnie. Sześcio stopniowy automat radzi sobie dosyć dobrze. Jest to moje pierwsze auto z automatem i nie chce już manuala z resztą już przed zakupem skupiałem się na szukaniu auta z silnikiem od 3.0 i automatem. Dużo nie jeżdże, do pracy chodze z buta, bo mam 1,5km i auto służy głównie do jeżdżenia po bułki do sklepu, póki co. Na trasie jedzie się fajnie, podobno bardzo cicho w środku jest podczas jazdy, ale jeszcze tego nie zweryfikowałem, bo ciągle latam na chińskich laczkach, które były na aucie. Niedługo zmieniam ten badziew, bo strasznie głośne. Na trasie przy predkości do 110-120km/h komp pokazał spalanie 8l, w mieście pokazuje 16, ale dystrybutor mówi co innego trzeba dodać. Zawiecha dosyć sztywna, do tego 18tki z kapciem 245 i troche telepie czasem na nierównościach. Przyspiesza w sam raz i ładnie mruczy.
Wyposażenie:
- keyless go & start
- elektryczne szyby
- elektryczny szyber uchylno-przesuwny
- elektryczne fotele z pamięcią dla 3 osób (pasażer i kierowca)
- fotele grzane i wentylowane z podparciem dolnej części pleców
- czarna skóra i czerwone drewno
- aktywny tempomat
- czujniki parkowania przód i tył
- kamera cofania
- przy cofaniu lusterka boczne pochylają sie w dół
- zmieniarka na 6cd - cd, cdr, dvd
- kaseciok
- premium audio Mark Levinson - 14 głośników i opcja surround
- podgrzewana przednia i tylna szyba oraz lusterka
- elektr roleta tylna
- ściemniające się lusterko wsteczne
- uchwyty na kubki z przodu i z tyłu
- navi 7 cali dotykowe
- czujnik deszczu i zmierzchu
- AFS - doświetlanie zakrętów
- doświetlanie drogi do domu
- otwór na narty w tylnej kanapie
- 2 strefowy klimatronik
- elektrycznie składane lusterka
- domykanie klapy bagażnika
- elektr regulacja kierownicy
- poduszki, kurtyny, oraz poducha na kolana kierowcy - w sumie chyba 7 jest, ale nie jestem pewny
- wyjście na ipoda
- doczepiany hak
- ledowe lampy z tyłu
- bluetooth
- sterowanie głosem
- multifunkcja kierownicy
- zamykanie auta przyciskiem na klamce
- tryb sport i snow
I pewnie coś jeszcze, ale nie pamiętam wszystkiego, a Lexus nie był zbyt pomocny w odkodowaniu VINu...
Lexus to dobry zakup. W tej cenie BMW czy Mercedes to będą golasy. Jako, że mam serwis obok Lexusa to jeździłem już chyba wszystkimi i nie ma takiego,który by mi nie podpasowal.
No niestety z tymi golasami racja. Jedynie e65 by bylo sensowne w kwestii wyposazenia w tej cenie. E60, e90 bida z nedzo. 335i to w ogole nie ma szans najmniejszych nawet. W cenie ok 5000 tylko lex pozostal, e65 wlasnie, a6/a8. Patrzylem na cl500, ale srodek kupa i za coupe by mnie laska zabila, wiec szukalem czegos rodzinnego sredni wybor akurat, ale jakos sie miescimy z wozkiem i tobolami jadac np na lotnisko. Lex stoi ponizej wielkiej 3 z De, ale chyba sklepy z czesciami o tym nie wiedza, bo serwis porownywalby do bmw czy merca zapewne.
Z tego co juz wymienilem:
Pompa wody 100gbp
Tarcze na tyl 70gbp bosch
Klocki 30gbp
Zaciski 250gbp tu troche za drogo wyszlo, ale tak wyszlo
Aku 90gbp
Przede mna opony tylko i chyba poki co tyle.
No... i jeszcze pasek i rolki
Pytalem w jakim stanie jest jak do pompy sie dobiera bo interwal na to za 15k mil
"Dobre jest"
No to jak dobre, to se zostawilem na pozniej.
Swinio pojechales po aute bezemnie. A na powaznie to mega do***ana swinka. W c*** mi sie podobaja te Lexy, niepozorne a *******niecie maja dosc spore. Szkoda ze wlasnie tego 4.3nie trafiles bo podaje to konkretnie. 3grfse to tez silnik nie do za***ania.
I dawaj filmik jak palisz tym kapora :)
Też żałowałem, że nie trafiłem tego 4.3, a był jeden obok na wiosce do sprzedania, ale wolałem browary pić zamiast do typa napisać, bo stwierdziłem, że kto to kupi takie auto z dużym motorem, dzień w tą czy tamtą nie zrobi różnicy. Zadzwoniłem następnego dnia - sprzedana :F A jak pojeździłem po wiosce to żałowałem podwójnie, ze względu na spalanie, bo mało nie pali i pewnie przepaści w spalaniu by nie było, a kilka kucy więcej pod butem i o pomruk japońce też pwenwie odpowiednio zadbali w V8.
Dźwięk tego v6 to petarda mruczy niczym lew z jajcami w imadle przynajmniej dla mnie
Fajne auto, kumpel ma poprzednia generacje i jest bezawaryjna. Zegary mi sie bardzo podobaja ale srodkowa czesc deski to jakies nie porozumienie.