Wiązka o kyórej piszecie faktycznie się przepala ale da się ją naprawić. W miejscu kostki przy puszce robi się temperatura i tam jest problem. Jak ktoś potrzebuję zdjęcia z naprawy to niech napiszę mam kogoś co naprawia mercedesy i bmw od co najmniej 20 lat.
pozdrawiam...
Mój stary ma 560Sec'a i jeździ tym autem od 7 lat.Samochód jest w......bany w kosmos 300Km przy 5200 obr./min bez katalizatora moment obrotowy wynosi 455NM przy 3750obr./min i przekroczenie tym samochdem 200 km/h nie stanowi większego problemu.Ja polecam wersję bez katalizatora bo spala mniej paliwa i ma większa moc od seryjnego silnika o 21PS.Ostatnio próbowaliśmy się ścigać z BMW M3 326PS i nieudało się bo SEC nie jest autem sportowym.Dla prawdziwych szaleńców można znaleźć 560SEC AMG który ma 360 PS ale cięzko jest znaleźć naprawdę dobry egzemplarz.Jeżeli chodzi o komfort na tylnej kanapie to należy do przecietnych. Najbardziej żużywają sie tarcze hamulcowe wiadomo jest to ciężkie auto i wyhamowanie takiej wagi wymaga sporego wysiłku.Rzeczą która mnie najbardziej urzekła jest praca V8 mojego 560 SEC'a i dżwięk jaki wydobywa auto.Jak.Mi dźwięk przypomina świst turbiny w Omedzę 2,5 TDi tyle że jest 10 razy głośny a powyżej 4000obr./min. fajnie warczy.Automat to też inna bajka 4 biegówka jest świetnie zestopniowana i płynnie zmienia biegi.Manualu nie wprowadzono o ile mi wiadomo w Sec'u bo głównie siedzą tam silniki V-8.Sytuację ratują przełożenie S-standart i E-economy.Ten drugi jest oszczędniejszy bo nie trzyma silnika na obrotach bez potrzeby i zminia biegi na wyższe.Drugi sprawia że zosatniemy wciśnieci w fotele i to jest niedogodność jazdy szybko tym autem szczególnie przy kick-down'ie.Sec nie jest samochodem dla zwykłego Kowalskiego.Jego utrzymanie (paliwo,ubezpieczenie,części)kosztuje naprawdę dużo więc przy kupnie radziłbym się zastanowić.U mnie w rodzinie ten samochód pełni rolę weekendówki bo w codzinnym użytkowanie jest piekielnie drogii i niepraktyczny.O ile mi się zdaję ceny samochodów z dużymi silikami będą spadać szybko bo jest to spowodowane wzrostem cen benzyny i samochody tego typu będą sprzedawane za "grosze" co przypadku Sec'a mnie bardzo smuci bo ten samochód jest bezcenny.
Moze jakies linki do stronki z filmikami co ten samochod naprawde potrafi macie?
Chcialbym go zobaczyc w akcji:)
Ogolnie jest swietny,kiedys nad nim myslalem ale koszty utrzymania z tego co sie dowiadywalem sa duze. Na nim niestety nie mozna oszczedzac!!