FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 82803 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
MERCEDES W126 SEC 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
380 SEC (moc 204 KM / 150 kW) 
420 SEC (moc 218 KM / 160 kW) 
500 SEC (moc 231 KM / 170 kW) 
560 SEC (moc 272 KM / 200 kW) 
zbyt trudny wybór :-) 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "MERCEDES W126 SEC"   

piotrdd
 Wysłana - 24 grudzień 2005 12:43      [zgłoszenie naruszenia]

:)

piotrdd
 Wysłana - 24 grudzień 2005 12:45      [zgłoszenie naruszenia]

piotrdd
 Wysłana - 24 grudzień 2005 12:46      [zgłoszenie naruszenia]

Suchy.
 Wysłana - 8 marzec 2006 20:48      [zgłoszenie naruszenia]

wszystko za coś takiego....

wejdz i zobacz...

[http://www.insomnia.pl/temat169008/]

osiema
 Wysłana - 8 marzec 2006 22:22      [zgłoszenie naruszenia]

przepiekny

nie sugeruj się avkiem %-)

...to były czasy kiedyś nie mogłem żyć bez wódki teraz...
wódka nie może żyć beze mnie %-) - by piolek

Szymon_V8
 Wysłana - 13 marzec 2006 15:22      [zgłoszenie naruszenia]

Przeczytałem wszystkie posty (co prawda niektóre z pewnym zażenowaniem) i cieszę się, że jest jeszcze tylu wielbicieli klasyki w najlepszym wydaniu. Mam SEC'a i chętnie podzielę się tym, co zaobserwowałem. Jeżeli ktoś ma jakies pytania, postaram się pomóc.
Za to bez pytania napisze o gazie w takim samochodzie jako, że temat przewija się w postach dość często. W moim SEC'u siedzi 4,2l. W trasie spalanie benzy to 10l przy średniej 120km/h i bez nerwowego maltretowania pedału gazu. Masto: ze ścinami spod świateł (choć rzadko to robię, bo ten wóz nie musi nikomu niczego udowadniać) 15 - 16l, przy spokojnym cruisingu 14l. Nie są to więc jakieś straszne wyniki. Jeżeli SEC ma służyć jako drugie auto, koszt założenia gazu i średnio urodziwe elementy instalacji pod maską stawiają pod znakiem zapytania celowość takiego działania. W moim wypadku jest to auto tylko na lato. Zimą wyjazdy okazjonalne (suchy asfalt, słońce), żeby się "nie zastał".
Jeśli jednak trzeba założyć elpega to rozwiązań jest kilka.
1. pojedynczy reduktor + mikser (najprostsza instalacja) - pomysł kiepski, ze względu na możliwość strzałów (przy zaniedbaniu obsługi silnika) oraz niewystarczającą wydajność reduktorów.
2. dwa reduktory + mikser - lepiej, ale trzeba wstawiać "gwizdki" w dolot, żeby nie rozwaliło kolektora przy wybuchu. I pobór gazu będzie zupełnie nie do zaakceptowania (znajomy ma BMW E32 5.0 na takim gazie i mu wsysa 25 - 30l/100km).
3. sekwencja - tu się nie będę wyapowiadał, bo nie wiem, jak to chodzić będzie w mechanicznym wtrysku. Generalnie założenie jest takie: dwie sondy lambda w kolektory i komputer tylko do gazu. Do tego oczywiście wtryskiwacze gazu w kolektor przy każdym cylindrze. Jak się sprawdzi, poinformuję.

A teraz z innej beczki: czemu koniecznie czarny..? Mój jest wiśniowy (Standox - Jaguar CGE) i wszyscy zatrzymujący się koło niego mówią, że ma piękny kolor. Mogę wrzucić fotki jak go z garażu po zimie wyciągnę, to sami ocenicie. Do wiśniowego lakieru beżowa lub biała/kremowa tapicerka i będzie pięknie. Niestety póki co mam welur, ale wszystko w swoim czasie.
Pozdro dla wszystkich mercmaniaków.

Posiadacze zadbanych starych Mercedesów z Białegostoku łączcie się!
Zainteresowanych zapraszam do kontaktu via e-mail.

<Custom Cruisers>
W124 230E "Beatmobile"
W126 420SEC
W124 E280T Sportline

AliBabus
 Wysłana - 16 marzec 2006 12:16      [zgłoszenie naruszenia]

Konkretny jest to dyliżans. Stoi cos takiego w komisie w Łodzi na Włókniarzy. też w skórze klimka i inne bajery.

"Victoria" is the best team on the world!
Specjalista od dupowozów.

VLAD.IV
 Wysłana - 16 marzec 2006 14:45      [zgłoszenie naruszenia]

ja nie lubie wiśniowych ani bordowych samochodow - po prostu i tyle... nikt mnie nie przekona ze jest ladny... jakis taki mam uraz

Sons Of The Gods Today We Shall Die
Open Valhalla's Door
Let The Battle Begin With Swords In The Wind
Hail Gods Of War

mistrzu_1
 Wysłana - 17 marzec 2006 20:50      [zgłoszenie naruszenia]

No SEC to klasyka w najlepszym wydaniu, jechałęm takim 5 litrowym i jak słyszałęm ten silnik to byłem na granicy orgazmu.

P.S. Jeśli kogoś nie stać na SEC to zawsze może kupić W 124 cuope, co prawda nie jest to SEC ale też bardzo ładny

mistrzu_1
 Wysłana - 17 marzec 2006 20:51      [zgłoszenie naruszenia]

Sorry za te "ę", ale coś klawiatura sie yebie :D

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 32 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

MERCEDES W126 SEC

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32