Autor |
"MERCEDES W126 SEC" |
|
Tessu
|
DZIADEK
|
|
Dopisz ze dla Ciebie
|
|
Bajciejek
|
|
Dla Ciebie
|
VLAD.IV
|
|
nie jest najpiekniejsze... ale to KLASYK... i gazowanie go to profanacja... albo sie ma klase ito rozumie, albo sie jej nie ma i sie nie rozumie...
Rownie dobrze mozna kupic Dino i tez go zagazowac...
albo 308 GTB, albo testarosse...
a ja wtedy powiem "wpuscic chlopa do biura... to atrament wypije"...
Hail Gods Of War |
 |
|
|
Robson_87
|
|
Kiedys myslalem o kupnie auta i wstawieniu gazu, ale troche poczytalem i po pierwsze tyle problemow ludzie maja(mojej ciotce nawet splonal transporter t3 przez wlasnie istalacje gazowa) do tego osoagi juz nie te same i jak mowicie profanacja w extra furze miec gaziwo. Juz nie mowie o dodatkowych oplatach przy przegladzie czy tez wymiany filtrow itp
Od tamtej pory nie zastanawiam sie nad gazem a znajomym co chca gazowac proponuje by sie zastanowili jeszcze raz.
Niestety za marzenia sie placi i to najczesciej nie malo...
|
 |
|
|
kanarek
|
|
SEC to piekne auta, klasyki szos
Zagazowanie czegoś takiego to rzeczywiście profanacja i nikt nie wmówi mi, że nie.
Jestem za tym aby sobie kupić w takiej sytuacji 2 auta - dosłownie Cinquecento jakieś z gazem i coś co kochacie. Popierdalać po mieście etc. sobie możecie czymś ekonomicznym a dla doznań - wyciagacie swoją furę. Nieważne czy to SEC, Tarpan czy Żuk z pakietem Sport.
|
Szymon_V8
|
|
Gaz jak gaz... ale jak ktoś wywala na śmietnik V8 po to, żeby pod maskę wsadzić diesla, to dopiero jest kwas. Wyobraźcie sobie SEC'a w którym zamiast bulgotu V8 słychać klekotanie diesla... Masakra. A ładują do nich 3.0 od W124. Polak potrafi... Miałbym mniej obiekcji, gdyby ktoś ransplantował 4.0 CDI. Też V8, brzmienie już prawie nie dieslowskie, moment obrotowy wysoki, w sumie ok (abstrachując od tego, że nie uważam za stosowne w takich autach robić swap'y z zupełnie innych modeli).
W124 E280T Sportline |
 |
|
|
yotpe
|
|
Mam pytanie do znawców SECa. Czy wszystkie modele mają nadwozie z ALU. Przeglądnąłem całe forum i brak jakichkolwiek informacji w tym temacie. Być może dotyczy to pełnych wersji AMG.
Pozdrawiam posiadaczy SECa |
 |
|
|
Szymon_V8
|
|
Maska, klapa tylna i bodaj poszycie drzwi są alu. Reszta blaszana ;) AMG nie różni się od zwykłego SEC'a. Inne są zderzaki i progi. Przynajmniej z tego, co ja wiem.
Pozdawiam
W124 E280T Sportline |
 |
|
|
yotpe
|
|
Dzięki za odpowiedź. Kupiłem parę dni SEC-a z 1984r AMG, Gościu twierdził, że cały jest ALU. Magnes dał mi odpowiedź. Blaszanka...
Pozdrawiam |
 |
|
|
Suchy.
|
|
według was bardziej opłaca sie kupić seca w stanie idealnym za większą kase, czy w gorszym stanie za mniejszą kase i wyremontować go we własnym zakresie... po trochu... ?
|