Autor |
"MERCEDES W126 SEC" |
|
Aforndah
|
|
Spytałem - proszę o odpowiedź. :) |
 |
|
|
p.picollo
|
|
zależy od nogi, ale miasto 20/100 trzeba liczyć.
|
Mercedrech
|
|
Ja miałem taki silnik w swoim w126 spalanie miasto 16-18 L a w trasie nawet do 10 l można było zejść ale nie polecam tego silnika bo często zrywały się łańcuchy rozrządu po za tym spalanie jest takie same jak w 500 (też miałem) |
 |
|
|
Aforndah
|
|
Dzięki ;)
Myślicie, że ile ok. będą wynosiły koszta eksploatacji miesięcznie ? (może być na oko) Weźmy pod uwagę spalanie, awaryjność, nowe części, koszta wymiany i wszystko inne... Załóżmy, że będę jeździł codziennie rano do pracy (tj. 7-8km jazdy po mieście [ruch jest niewielki, nie ma korków, jest kilka/kilkanaście sygnalizacji i skrzyżowań]), potem powrót z pracy, do tego w piątki, soboty i niedziele przejażdżki po mieście (30-minutowe), no i raz na miesiąc niewielka podróż(50km). Weźmy pod uwagę mniej awaryjny model, czyli (jak twierdzą koledzy), SEC 500.
Z góry bardzo dziękuję i stawiam SOGa
Zmieniony przez - Aforndah w dniu 2011-07-29 15:43:14 |
 |
|
|
p.picollo
|
|
1000-1500pln tego nie da sie wyliczyć tak naprawdę, polecam [www.wrozka.pl]
|
Aforndah
|
|
Ok dzięki :) I tak dużo mi to dało, bo nie wiedziałem czy to będą 3 cyfrowe liczby, 4, czy 5 :) Leci SOG ! |
 |
|
|
BiG BoSs
|
Rockefeller
|
|
wszytko zależy o tego za ile kupisz dany egzemplarz i w jakim będzie on stanie
 |
|
|
Aforndah
|
|
|
|
BiG BoSs
|
Rockefeller
|
|
|
|
Dzidkowski
|
|
Witam wszystkich,
apropos tego rarytasa to właśnie zamierzam się przejechać go obejrzeć. Tylko troche cena mnie przeraża... Ogólnie szukam jakiegoś ładnego sec'a i mam pytanie w jakim przedziale cenowym powinienem szukać takiego samochodu, zeby był w dobrym stanie, do codziennego użytku? Bo ceny wahają się od 10 do 50 tysięcy... Konkretnie to za ile już daloby się kupić sprawnego seca?
Zmieniony przez - Dzidkowski w dniu 2011-07-31 21:16:02 |
 |
|