Autor |
"Masturbacja - W Końcu zdrowa, czy nie ??" |
|
itz
|
|
Wysłana - 26 wrzesień 2005 23:18 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cześć
Dręczy mnie to pytanie, w jednym temacie piszena SFD że tak, w artykule na jakiejs stronce tez że tak, bo w ten sposób wyładowujemy napięcie !
A facetka na Biologi mówi że nie, bo pozbywamy się z organizmu jakichś pierwiastków. Więc jak to jest z tym trzepaniem ? Można czy nie ?
Prosiłbym żeby się wypowiedział ktoś kto wie na 100%, a najlepiej może poprzeć to jakimiś linkami z innych stronek.
btw. może ktoś opisać jak to jest u dziewczyn ? chodzi mi o to czy jest taka sama sytuacja u Facetów jak i pań.
| |
|
 |
|
|
cooqłka
|
|
|
|
itz
|
|
Moge iśc do Garażu pobić w Worek,ale to pomorze na krótko, mam dziewczyne ale przeceż nie będe jej bzykał 2x dziennie
btw. a co z tymi pierwiaskami co gadała baba, nie będzie mi nic brakować ? |
 |
|
|
djNokio
|
|
Nie będzie, pani z biologii prawdopodobnie jest dewotką więc ściemnia was żebyście nie "grzeszyli".
 |
|
|
windman
|
|
dlaczego nei bedziesz 2X dziennie? nie masz ku temu sposobnosci, czy checi? |
 |
|
|
itz
|
|
W jednym temacie pisałem, ja straciłem dziewictwo 5 dni temu, ona też. LOL, pozatym mieszkamy kawałek od siebie i widzimy sie co kilka dni.  |
 |
|
|
roberto 55
|
Outsider
|
|
Tak jak juz pisalem dawno. Idz na SW do dobrego trenera, wtedy nei bedziesz mial takich problemow
Znawca -
 |
|
|
Misal
|
|
trener cie tek zerzenie, ze bedziesz miec dos (niezaleznie czy to sexu, czy masturbacji) na nastepnych kilka miesiecy
|
Raptor10
|
|
no z robertem troche zgodzic sie moge bo wiem co nieco na temat trenigow w SW tam po rozgrzewce (przegrzewce) jak ktos ma słabą kondycje nie ma sily na dalszy trening hehe Ale co do masturbacji to pewnie w rozsądnych proporcjach jest zdrowa gdyż jak napisao wyzej pozwala rozładowac emocje i sie odstresować ale wiadomo tego sexem nazwac nie można
|
|
Pure_MDMA
|
|
|
|
ples
|
|
pozbywasz sie chromu.
Chrom jest niezbędny dla normalnego rozwoju organizmu człowieka, który zawiera około 6 miligramów tego pierwiastka. Chrom poprzez pobudzanie aktywności@ komórek beta trzustki wpływa na produkcję insuliny, a przez to aktywnie uczestniczy w przemianach węglowodanów.
Chrom zwiększa magazynowanie glukozy w mięśniach wspomagając syntezę glikogenu. Chrom stymuluje przemiany energetyczne i syntezę kwasów tłuszczowych, pobudza transport aminokwasów do komórek. Przeciwdziała powstawaniu otyłości gdyż ogranicza odkładanie tłuszczów.
Chrom zapobiega powstawaniu miażdżycy przez regulację poziomu lipidów w krwi oraz wpływa na utrzymanie równowagi pomiędzy poziomem cholesterolu LDL i HDL. Wchodzi w skład enzymów np. trypsyny oraz stymuluje aktywność innych. Niektóre schorzenia, a zwłaszcza układu krążenia wpływają na metabolizm chromu.
|