Autor |
"Materiały do englisza!" |
|
labtec
|
|
|
|
pmsady
|
|
|
|
Dj Tiesto
|
|
Co możecie mi polecic do nauki do testu kompetencyjnego na uczelni ekonomicznej? Test ten oprócz średniej jest potrzebny do wyjazdu na stypendium zagraniczne, jedną z części testu jest przetłumaczenie tekstu o tematyce ekonomicznej po polsku na angielski. Pewnie szukac czegoś przygotowującego do Business English Certificate (BEC) prawda? Nie mam pojęcia szczerze mówiąc, wcześniej zasuwałem do sesji a teraz muszę szybko zmienic priorytet i zasuwac do tego testu i nie wiem jak dobrze zacząc z góry dzięki za pomoc.
|
Semana
|
|
Jeśli chodzi o BEC to jest dość słaby egzamin :/ zdawałem go 2 lata temu - zdałem ale wiedza dzięki temu zdobyta nie ma nić wspólnego z business english, brak podstawowego słownictwa związanego z handlem, produkcją itp. (nawet o fakturach nic nie było) Tak więc wszystkiego i tak musiałem się nauczyć sam. Cały czas katowaliśmy struktury organizacyjne i troche marketingu. (Niby były jakieś konwersacje "biznesowe" czy pisanie CV, ale tego już uczyli do CAE)
Tak więc materiały do BEC może i pomogą w zdawaniu Twojego egzaminu ale na pewno nie powiększą wiedzy z biznesowego angielskiego.
A jeśli chodzi o materiały do nauki angielskiego to polecam:
[http://www.teachingmachinery.pl]
Nauka i trening słownictwa.
pozdro |
 |
|
|
Dj Tiesto
|
|
akurat testy te skończyłem pisac jakieś 2 tygodnie temu ale pzdr
|
shnosnas
|
|
|
|
Yoogo
|
|
w internecie jest bardzo dużo pomocy do nauki angielskiego, polecam też serwisy zagraniczne
|
jarofglue
|
|
Materiałów do angielskiego jest co nie miara! Ja zapodaję [www.ang.pl], [www.anglomaniacy.pl] (to dla dzieci) i polecam książkę AXON, bo można się z niej uczyć na wielu poziomach. W ogóle to mam wrażenie, że gdzieś już o tym pisałam, albo wątek był podobny, sama już nie wiem. Jeśli się powtarzam, to przepraszam ;) |
 |
|
|
paaax
|
|
|
|
audioebook
|
|
[angielskimp3.e-nexto.com.pl] - dużo materiałów do nauki angielskiego w postaci skutecznych kursów Mp3 oraz podręczników pdf. Znajdziecie tam również wiele ciekawych artykułów na temat sposobów nauki.