Witam!
Mam pytanie wczoraj i dzisiaj pisałem matury.
Jutro do angielskiego pisemnego i pozniej do ustnego nie chce podchodzic. Co sie stanie jak nie podejde dostane indeks.? albo czy bede mogl pisac poprawki w sierpniu mimo ze nie przyjde albo czy bede mogl pisac tylko ten jezyk obcy za rok..?
Nie dostaniesz indeksu, język obcy jest obowiązkowym przedmiotem na maturze - jak nie podejdziesz to masz niezdaną maturę, a co za tym idzie - nie możesz iść na studia. Do poprawki w sierpniu chyba nie będziesz mógł podejść, bo jest ona dla tych chyba, którzy podeszli i nie zdali, a nie dla tych, którzy w ogóle zrezygnowali, aczkolwiek tu nie jestem pewien, najlepiej w szkole spytać. Druga sprawa, że nie wiesz czy zdałeś polski i matmę, jak któregoś nie zdałeś to i tak nie możesz wtedy podejść w sierpniu, bo w sierpniu mogą poprawiać tylko ci, którzy mają niezdany tylko jeden przedmiot z 3 obowiązkowych.
Rada Jedenastu i Inso 2009
Za rok w maju z kolejnym rocznikiem na pewno będziesz mógł tylko angielski, aczkolwiek nie jestem pewny czy musisz czekać aż rok i nie możesz wcześniej, już w sierpniu, podejść i napisać ten angielski w tej turze poprawkowej.
Rada Jedenastu i Inso 2009