Tracklista :
01. Alternatywny Zwiastun (feat. DJ Haem)
02. Do Pełna
03. Nie Wstydź Się Łez
04. Ukryte Miejsce
05. Wyprzedzając Przeszłość (feat. O.S.T.R., DJ Hałas)
06. Ujarzmić Funk
07. Połamania Nóg
08. Mecz O Wszystko
09. Tribute To Rap
10. Strzał W Dziesiątkę
11. Nie Wmawiaj Mi (feat. DJ Ace)
12. Ratuj!
13. Podziękuj Muzykom
14. Alternatywne Źródło Energii (feat. DJ Tort)
15. Nie Chcę Się Obudzić
16. A Ty Co Zrobiłeś Dla Świata?
Z przyjemnością prezentujemy debiutancką płytę Medium pt. ,,Alternatywne źródło energii'. Album kieleckiego rapera, producenta i beat boxera zawiera 16 starannie wyselekcjonowanych utworów, wyprodukowanych i zarapowanych przez Medium.
Muzycznie jest to uczta dla fanów samplingu. Wybuchowa, brudna mieszanka funku, jazzu, soulu, a nawet ambient, drum n basu i reagge. Tekstowo artysta zabiera nas w sentymentalne podróże po przeszłości, abstrakcyjne sny oraz historie mrożące krew w żyłach.Obnaża ludzkie słabości i dzieli się swoim bogatym życiowym doświadczeniem.
Na krążku gościnnie pojawi się O.S.T.R.. Największe odkrycie ostatnich lat, które było na wyciągnięcie ręki. Odkrycie Alternatywnego źródła energii.
Nie wiem czy ktoś kojarzy tego typa, raczej nie należy do grona najbardziej rozpoznawalnych choć ma na koncie tracki u Vienia czy Tetrisa.Jutro wychodzi jego druga płyta i znając jego wcześniejsze dokonania oraz przesłuc***ąc singiel jestem przekonany, że będzie to bardzo dobra produkcja.Kilku co słucha rapu tu jest, więc może znają.Ci co nie znają niech też sprawdzą bo dobry rap w podziemiu nie kończy się tylko na Tetrisie i Małpie.
kurva troche chce mi się ś,miać bo się na***uałem dzisaj zaliczyłem zgona ale jescze zdążyłem ściągnąć t.ą płóytkę
Akceptuję.