FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 14605 razy ¬

ROZRYWKA | Nasze maleństwa
Mercedes dla ubogich - Kia Magentis 
[powiadom znajomego]    
Autor "Mercedes dla ubogich - Kia Magentis"   

Loya
 Wysłana - 26 marzec 2014 17:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Przedstawiam mój spontaniczny zakup:

Kia Magentis 2.0 CRDI 140 KM, 2007 r.

Auto po raz pierwszy na oczy zobaczyłem kiedy oglądałem przed zakupem, na ulicy drugiej takiej nie spotkałem:) generalnie egzotyka, choć z dobrze znaną mechaniką KIA.

Samochód całkiem przyjemny, komfortowo zestrojony, wnętrze większe niż w poprzedniku Mondeo Mk3, silnik mimo masy (1645 kg) nieźle sobie z nim radzi. Zastrzeżenia można mieć do jakości materiałów deski rozdzielczej - czasem coś zaskrzypi, sporo twardych plastików.

Trochę fotek:

[imageshack.com/i/npkgzrj]

[imageshack.com/i/mjk83cj]

[imageshack.com/i/jtoiy8kj]

[imageshack.com/i/jwhfs8j]

[imageshack.com/i/mh9wnjj]

[imageshack.com/i/nsbnkwj]

Plany zależą od tego, czy autem pojeżdżę te 2-3 lata, a raczej tak będzie, bo szkoda mi pozbywać się auta z takim przebiegiem, historią i stanem technicznym.

Na początek wypaść musi radio, bo jest zwykłe 1 DIN i szpeci deskę. Niestety znalezienie fabrycznego graniczy z cudem, póki co nigdzie poza sklepami internetowymi z USA takiego radia nie widziałem, chyba skończy się na niefabrycznym radio 2DIN, np takim: [http://www.**********/B371817-JVC-KW-R-600-BTE_Radia-2-DIN?refId=ceneo]

Być może na lato wrzucę felgi 17' (coś takiego [allegro.pl/sprzedam-oryginalne-felgi-kia-17-i4091870029.html?source=mlt]) chociaż o dziwo wg mnie obecne 16' nie są tragiczne.

Myślę też nad chipem, z tego co wiem do osiągnięcia jest 170 KM i 350 Nm (obecnie 140/305)

diablo_bi
 Wysłana - 26 marzec 2014 17:46      [zgłoszenie naruszenia]

albo nie widziałem takiej albo nie rzuciła się w oczy na drodze, ale ładne auto
jestem na tak

są jakieś szczególne bolączki tego modelu?

Don't drive faster than your guardian angel can fly

Loya
 Wysłana - 26 marzec 2014 18:09      [zgłoszenie naruszenia]

dzięki, z tego co wyczytałem przed zakupem to auto nie ma szczególnych bolączek mechanicznych, to co gdzieś wyczytałem i co mogę potwierdzić to te przeciętne plastiki i układ kierowniczy, który jest zestrojony na komfort - mocne wspomaganie, wg moich odczuć mniej precyzyjne niż w mondeo.

Neptas
 Wysłana - 26 marzec 2014 21:12      [zgłoszenie naruszenia]

Koreańce tak mają jeśli chodzi o wspomaganie - w DU swego czasu narzekałem na to samo. Ogólnie kierownica mi się bardzo podoba, cała reszta wnętrza średnio, ale ostatnie 3 dni oglądałem mocno przeładowane "pseudodesignem" wnętrze Civica ufo, więc kontrast mocny

Zawieszenie tapczanowo-kanapowe pewnie?
Wizualnie mi się bardzo podoba - fajne auto za fajną cenę.
Rób program na 170-180 kuni i będziesz zadowolony jeszcze bardziej

Zmieniony przez - Neptas w dniu 2014-03-26 21:13:28

Znawca -

baca_o-ca
 Wysłana - 26 marzec 2014 22:01      [zgłoszenie naruszenia]

Jak diablo, nie wiem czy Widziałem kiedykolwiek wcześniej na drodze to oczywiście plus, bo auto naprawdę ładne. Wnętrze nie w moim stylu, ale na zywo zapewne lepiej niż na zdjęciu.

Ogólnie jestem na tak, niech się sprawuje

polnyjohn
 Wysłana - 26 marzec 2014 22:31      [zgłoszenie naruszenia]

Dobrze wygląda Jak najbardziej na plus

dajcie mi spokoj

Znawca -

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 27 marzec 2014 13:51      [zgłoszenie naruszenia]

lepsza Kia co jezdzi i mozesz nia zawinąć do Lizbony i z powrotem niż merc który nie może się oddalać zbytnio od warsztatu.

Piłsudczyk.

Loya
 Wysłana - 27 marzec 2014 14:20      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za miłe słowa.

Wnętrze wizualnie mi się nawet podoba, poza radiem które muszę koniecznie zmienić.

Neptas - tak zawieszenie miękkie, chociaż nie jest to też typowy bujaka, zakręty można pokonywać bezpiecznie. Na program się chyba skuszę, bo +30KM za nie aż tak duży hajs to fajna rzecz:)

Hakelbery
degustator
 Wysłana - 27 marzec 2014 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

Nie bylem przekonany do koreancow ale moja nazeczona jezdzi Hyundai em od 4 lat I nic sie z nim nie dzieje wymienia tylko olej. Szerokosci I bezawaryjnosci

Polakom gratulujemy ceny benzyny

<%-)CHORY PASTOR HALELUJA%-)>

Specjalista -

Andrzey
 Wysłana - 27 marzec 2014 23:31      [zgłoszenie naruszenia]

Kije coraz milej mnie zaskakują

:-)

Thomy20
 Wysłana - 28 marzec 2014 05:58      [zgłoszenie naruszenia]

To auto waży 1650kg? ciężkie jak czołg pewnie przez swoją masę sporo traci na osiągach. Swoją drogą gdzie upchali te 1650kg? bo nie widać po tym aucie.

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 7 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Mercedes dla ubogich - Kia Magentis

Strony: 1 2 3 4 5 6 7