Auto po raz pierwszy na oczy zobaczyłem kiedy oglądałem przed zakupem, na ulicy drugiej takiej nie spotkałem:) generalnie egzotyka, choć z dobrze znaną mechaniką KIA.
Samochód całkiem przyjemny, komfortowo zestrojony, wnętrze większe niż w poprzedniku Mondeo Mk3, silnik mimo masy (1645 kg) nieźle sobie z nim radzi. Zastrzeżenia można mieć do jakości materiałów deski rozdzielczej - czasem coś zaskrzypi, sporo twardych plastików.
Plany zależą od tego, czy autem pojeżdżę te 2-3 lata, a raczej tak będzie, bo szkoda mi pozbywać się auta z takim przebiegiem, historią i stanem technicznym.
Na początek wypaść musi radio, bo jest zwykłe 1 DIN i szpeci deskę. Niestety znalezienie fabrycznego graniczy z cudem, póki co nigdzie poza sklepami internetowymi z USA takiego radia nie widziałem, chyba skończy się na niefabrycznym radio 2DIN, np takim: [http://www.**********/B371817-JVC-KW-R-600-BTE_Radia-2-DIN?refId=ceneo]
dzięki, z tego co wyczytałem przed zakupem to auto nie ma szczególnych bolączek mechanicznych, to co gdzieś wyczytałem i co mogę potwierdzić to te przeciętne plastiki i układ kierowniczy, który jest zestrojony na komfort - mocne wspomaganie, wg moich odczuć mniej precyzyjne niż w mondeo.
Koreańce tak mają jeśli chodzi o wspomaganie - w DU swego czasu narzekałem na to samo. Ogólnie kierownica mi się bardzo podoba, cała reszta wnętrza średnio, ale ostatnie 3 dni oglądałem mocno przeładowane "pseudodesignem" wnętrze Civica ufo, więc kontrast mocny
Zawieszenie tapczanowo-kanapowe pewnie?
Wizualnie mi się bardzo podoba - fajne auto za fajną cenę.
Rób program na 170-180 kuni i będziesz zadowolony jeszcze bardziej
Zmieniony przez - Neptas w dniu 2014-03-26 21:13:28
Jak diablo, nie wiem czy Widziałem kiedykolwiek wcześniej na drodze to oczywiście plus, bo auto naprawdę ładne. Wnętrze nie w moim stylu, ale na zywo zapewne lepiej niż na zdjęciu.
lepsza Kia co jezdzi i mozesz nia zawinąć do Lizbony i z powrotem niż merc który nie może się oddalać zbytnio od warsztatu.
Nie bylem przekonany do koreancow ale moja nazeczona jezdzi Hyundai em od 4 lat I nic sie z nim nie dzieje wymienia tylko olej. Szerokosci I bezawaryjnosci
Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda