FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8713 razy ¬

ROZRYWKA | Zakup kontrolowany
Mercedes w2011 270 CDI 
[powiadom znajomego]    
Autor "Mercedes w2011 270 CDI"   

Loya
 Wysłana - 8 wrzesień 2015 19:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jak w temacie - ma ktoś doświadczenie z tym modelem? Awaryjność, koszty itd. Rok 2003 w kombi, przebieg niewiele ponad 200kkm z pewnego źródła. Dla nieco wtajemniczonych z góry mówie, że SBC jest ogarnięte.

Rozważam, bo chce przeskoczyć na kombi

Znawca -

baca_o-ca
 Wysłana - 14 wrzesień 2015 22:21      [zgłoszenie naruszenia]

Kiepske zabezpieczenia antykorozyjne, ale to pewnie wiesz. Do tego głowice podatne na przegrzanie, lubią sobie peknac. Jeśli automat to dość popularna usterka jest jest główny sterownik skrzyni, często nienaprawialny - w przypadku ML'a kosztuje ponad 4000pln, w e-klasie pewnie podobnie.

Nie wiem co piszą na necie, to info od kuzyna i dwóch kumpli którzy mają 'bogate' doświadczenia

Loya
 Wysłana - 15 wrzesień 2015 09:32      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za info, na necie opinie bardzo podzielone, wiele osób oczekiwało bezawaryjności na poziomie w124, a to nierealne. Z korozją z tego co wiem część elementów jest z aliminium, ale widzę po tym konkretnym modelu, że może być problem z nadkolami z tyłu. Jest to automat, 5biegów

Znawca -

Tomafos
 Wysłana - 17 wrzesień 2015 21:44      [zgłoszenie naruszenia]

nie kupuj tego gówna,niewypał mercedesa

Więc z punktu,mając na uwadze,
że ewentualna krytyka może być...tak musimy zrobić,żeby tej krytyki nie było..
tylko aplauz i zaakceptowanie....(..)

Loya
 Wysłana - 17 wrzesień 2015 23:22      [zgłoszenie naruszenia]

Jakieś konkrety?

Znawca -

worldwar
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 11:06      [zgłoszenie naruszenia]

kolega tym jezdzi, kombi. od czasu do czasu ładuje kilka k i mówię to całkiem serio.
raz dwumas, raz turbo, raz skrzynia a do tego musiał malować bo klar zaczął schodzić. no ale mimo wszystko lubi to auto. w środku lekka tandeta - plastiki etc

I <3 D&B & green tea.
--------------------

Znawca -

Loya
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 11:13      [zgłoszenie naruszenia]

no to nie brzmi to ciekawie:) osoba, która sprzedaje (a znamy się) nie włożyła praktycznie nic przez parę lat, poza standardową eksploatacją. Wnętrze - hm no ja mam trochę inne zdanie, wg mnie materiały są bardzo wysokiej jakości, po 12 latach nie ma najmniejszego przetarcia, zero skrzypienia itd

Znawca -

Tomafos
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 15:40      [zgłoszenie naruszenia]

materiały są ok we wnętrzu,ale to auto rdzewieje,i mechanicznie to jakbym porównał,do np Forda nie ma podjazdu,celowo dałem przykład Forda,bo każdy mówi że gówno warty.

jak znajdę na dyskuto Ci dam zdjęcia tylnej klapy .

jak moze auto z salonu rdzewieć po 40 kkm??........

pozdrów kolege,jest farciarzem

Zmieniony przez - Tomafos w dniu 2015-09-18 15:44:34

Więc z punktu,mając na uwadze,
że ewentualna krytyka może być...tak musimy zrobić,żeby tej krytyki nie było..
tylko aplauz i zaakceptowanie....(..)

baca_o-ca
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 15:57      [zgłoszenie naruszenia]

Niekoniecznie jest farciarzem, może po prostu nie przyszła jeszcze pora, co może oznaczać że przyjdzie lada moment i następny właściciel wyebie w ten samochód worek pieniędzy albo utopi go w pobliskim jeziorze

Loya
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 16:02      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie widzę na forach dość podzielone zdania o tym rdzewieniu, ponoć część elementów jest z aluminium i zdarza się korozja tylko tylniej klapy.

Silnik jest zayebisty muszę powiedzieć (miałem możliwość pojeździć), ale jaki jest stan podzespołów dowiem się jutro na serwisie

Znawca -

psilocybin
 Wysłana - 18 wrzesień 2015 16:40      [zgłoszenie naruszenia]

nie mam żadnego doświadczenia z tym modelem, ale jak rocznik 2003 przebieg powyżej 200k i kolega przez kilka lat nie musiał nic wielkiego robić to właśnie jest dla niego najlepszy moment na sprzedaż, bo te duże wydatki prędzej czy później się pojawią czyli dwumasa, zawias, skrzynia etc i spadną na Ciebie

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Mercedes w2011 270 CDI

Strony: 1 2