Witajcie!
Do założenia tutaj konta i opisania mojej pasji namówił mnie mój bardzo dobry kolega ze studiów. Stwierdził, że tematyka wpasuje się w tutejszą społeczność, a może i zostanie mi coś doradzone, a więc.. oto moja pasja:
Od prawie roku prowadzę kanał na youtube opowiadając miejskie legendy, po wypuszczeniu dwóch filmów miałem przerwę aż do marca - spowodowane to było przede wszystkim brakiem sprzętu do nagrywania (nie lubię robić czegoś nieźle.. dla mnie musi to być pierwsza liga). Mój przyjaciel dzielący ze mną pasję kupił lustrzankę i dzięki temu mogliśmy pójść naprzód.
Poniżej przedstawiam Wam nasz najnowszy odcinek - opowiadam w nim o legendzie polskiego Blair Witch - czyli zaginięcie studentów z lasu w Witkowicach, wspominam o leśnym demonie, którego historia ma swój początek w Peru choć tak naprawdę pojawia się w historiach wielu kultur z całego świata ale pod różną postacią. Na koniec prezentuję historię ducha dziewczynki z drogi nr 875 Mielec - Leżajsk.
Jeśli znacie jakieś ciekawe legendy, które mógłbym przedstawić w moim programie, dajcie znać. Pozdrawiam Was, czołem!
Taki był zamiar ;) I co, nikt nie zna żadnej ciekawej "legendy" ze swojego bądź okolicznego miasta?
nowy odcinek, nowe legendy - trochę pogoda przeszkodziła w nagraniu tych, które najbardziej chcieliśmy pokazać, ale mam nadzieję że w kolejnym odcinku już się uda. Pozdrawiam Was serdecznie i wesołych świąt wszystkim!
Znasz straszną legendę? Napisz!