FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 10768 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Mieszkanie w Holandii 
[powiadom znajomego]    
Autor "Mieszkanie w Holandii"   

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 23 maj 2014 01:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jak szukać mieszkania w Holandii. Nie chce mi się robić przez jakieś agencje. A chętnie pomieszkałbym w Holandii .

Piłsudczyk.

iLight
świetlisty
 Wysłana - 24 maj 2014 17:08      [zgłoszenie naruszenia]

Google, niedziela.nl - jeżeli szukasz wynajmu bezpośrednio od właściciela.
ew poprzez agencje (z reguły tak to się w NL odbywa)

Zmieniony przez - iLight w dniu 2014-05-24 17:11:06

Trique
 Wysłana - 26 maj 2014 21:05      [zgłoszenie naruszenia]

Bezpośrednio u Holendra cholernie trudno znaleźć pracę

Nowy samochod, to nim sąsiad jedzie.
Widzę zatem że chvjowi się wiedzie.

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 27 maj 2014 12:24      [zgłoszenie naruszenia]

w Holandii są tysiące agencji pracy także lepiej szukac pracy na miejscu.

Istnieje ryzyko ze nie znajdziesz (raczej znikome) ale nikt ci 40% zarobków nie ucina.

Jak się nie ma zawodu/zadnych umiejetnosci to najlepszym wyjsciem jest agencja.

Ale jesli ktos cos umie i nie ma ochoty zeby jakieś nieroby bogacily sie na jego krwawicy to lepiej szukać na miejscu.

No i język rzecz jasna.

Zmieniony przez - gokacy w dniu 2014-05-27 12:26:36

Piłsudczyk.

Trique
 Wysłana - 27 maj 2014 19:08      [zgłoszenie naruszenia]

Pośredników jest wielu, wartych polecenia garstka ale to wiadomo
Ryzyko nie znalezienia pracy bezpośredniej jest dość spore bo w Holandi np. w przypadku rocznego kontraktu jeśli szef chce Cię zwolnić to musi Ci wypłacać wynagrodzenie do końca kontraktu lub jeśli się dogadacie (porozumienie stron) to musi wypłacić z góry 3 miesięczne wynagrodzenie.
Przez to dziwną sytuacje w NL boją się zatrudniać Polaków (i innych emigrantów) którzy to wykorzystywali i wolą płacić więcej przez uitzendbureau (biuro pracy) ale w każdej chwili móc Ci podziękować za współpracę.

Chyba, że mówisz o kontraktach próbnych tzw. zerówkach gdzie masz dobrą stawkę (10-15€ na godzinę brutto) ale nie zapewniają Ci żadnej płacy minimalnej. Wtedy jak pracy nie ma to leżysz i kwiczysz

Wyuczyłem się tu pracy logistyka (co już gdzieś opisywałem) holenderski znam słabo, angielski "średnio" plus sporo doświadczenia przy orchideach i na magazynach jak orderpicker. Jak chciałem iść do pracy gdzieś bezpośrednio to oferowali mi mniejsze pieniądze niż mam obecnie.

Powiedz mi, na czym opierasz swoją wiedzę skoro sam pisałeś, że w Holandii nie pracujesz i nie pracowałeś ?

Zmieniony przez - Trique w dniu 2014-05-27 19:09:04

Zmieniony przez - Trique w dniu 2014-05-27 19:09:35

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 30 maj 2014 12:01      [zgłoszenie naruszenia]

Na pewno nie tyle co ty triku. Ale coś tam wiem. Praca na emigracji nie jest mi obca, wielu moich znajomych pracuje/pracowało w NL.

I kto wie może ja kiedyś tam zawitam.

Piłsudczyk.

fellowes
 Wysłana - 6 czerwiec 2014 18:59      [zgłoszenie naruszenia]

trique, dużo jest tutaj problemu żeby się na wózek dostać ? Mam papier z polski, ale wiem już że raczej go nikt nie będzie respektował, natomiast agencja może mi zrobić za friko holenderski - jeżeli posiadam polski. Tutaj chyba nie jest taka zła robota na wózku. Na jakie stawki mogę liczyć poprzez agencje typu tempoteam/manpower/randstad jeżeli chodzi o wózek ?

"w USA mają tax zamiast vat-u" ~ tpawel

DomPas
 Wysłana - 6 czerwiec 2014 21:00      [zgłoszenie naruszenia]

Tempoteam ceva logistics 10,49 brutto na wózki widłowe. Pracy więcej niż dla ludzi bez uprawnien,często soboty i niedziele oczywiscie płatne odpowiednio 150 i 200% .

Ogolnie jakbym mial wracac do Holandii do takiej jakiejs pracy( bez wyuczonego zawodu), to własnie na wozki.

Znawca -

showtek
 Wysłana - 6 czerwiec 2014 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

Pracowałem w cevie i ogólnie polecam każdemu kto chce spróbować wyjazdu. Chętnie bym wrócił, ale niestety nie byłem tam poprzez tempo team, lecz inną agencję.

Problemem może być ilość godzin pracy. Agencja woli sprowadzić nowego łebka i dostać za niego kasę, zamiast dorzucić pracy tym którzy są na miejscu. Niby tempo team gwarantuje 32h tygodniowo, ale w praktyce bywało inaczej.

[i28.tinypic.com/2saxleh.jpg]

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 7 czerwiec 2014 02:11      [zgłoszenie naruszenia]

showtek suma sumarrum 40h to jest sytuacja kiedykolwiek coś zarabisz

także jeśli ktoś ci oferuje 32h to wiesz

Piłsudczyk.

Trique
 Wysłana - 7 czerwiec 2014 12:34      [zgłoszenie naruszenia]

fellowes mi kurs na wózki widłowe zorganizował pracodawca. Ogólnie przy pracy na wózkach u mojego pośrednika stawki zaczynają się od 10.50€ brutto na godzinę i tak jak pisał DomPas pracy na wózkach jest zazwyczaj więcej ale dzięki temu jest ekstra płatna.

Dobrze zarabiają spawacze bo na start mają koło 11-12€ b/h ale wymagane są certyfikaty (polskie są w 90% akceptowane)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Mieszkanie w Holandii

Strony: 1 2