W końcu udało mi się cyknąć kilka fotek mojego Mondeo.
- 2001 rok
- 1.8 Duratec 125 KM
- najechane 176.000 km
- wersja wyposażenia Ambiente - więc bida jak na MK3, ale ma wszytko czego potrzebuję
Kupiłem od pierwszego właściciela, jeżdżę nim od sierpnia i póki co jestem zadowolony, auto dla mnie komfortowe, powoli brakuje mi mocy:) chociaż jak na swoją masę jakoś daje rade. Przez 7 tkm wymieniłem kilka elementów eksploatacyjnych: akumulator, sprężyny, łączniki stabilizatora, oczywiście olej i wszystkie filtry, płyn hamulcowy, do tego delikatna robota blacharska i konserwacja podwozia, a z kosmetyki - białe kierunki, diodowe podświetlenie rejestracji i nowe kołpaczki
W planach przede wszystkim dbać o stan techniczny i wizualny, na lato jakieś Alu 16', cały czas rozważam LPG...
Mialem kiedys takie w Kombiku 2.0 Ghia.
Nic sie nie dzialo. Lancuch zamiast paska :). Na gazie sie spisywal bez problemu, ale na instalke i gazownika nie mozna zalowac. Dobra dynamika, b duzo miejsca no i komfort jazdy.
Podgrzewane fotele, szyby przod i tyl, klimaautoatyk,.
Moglby byc tylko bardziej ekonomiczny w spalaniu, ale na gazie wychodzi tanio. Szerokiej drogi
*Seneka za Publiliuszem Syrusem*
Mam nim zamiar trochę pojeździć, więc być może LPG zamontuje, ale to sie okaże. Ze spalaniem tragedii nie ma.
Co do wartości - ja dałem 12.500.
Demon prędkości napewno to nie jest, ale po przesiadce z 86 konnego lanosa jak dla mnie jest ok, dwie paki na trasie wchodzą szybko:) chociaż jak pisałem - mocy czasem mi zaczyna brakować
Nom, ja jak się przesiadłem ze 106-konnego Lanosa do innego auta, to też mi się na początku wydawało wyjątkowo fajne Chociaż na DU złego słowa nie powiem
Ten zegar na konsoli środkowej mnie strasznie razi jakbym miał takie auto, to bym go najpewniej wydłubał
Chyba nie chodzilo Ci o to że "do 200 przyspiesza szybko" ?
No 200 km/h miałem na myśli, oczywiście licznikowe, w moim subiektywnym przekonaniu całkiem sprawnie osiąga taką prędkość, ale tak jak napisałem - przydałoby się w tej budzie troche więcej kunia.