FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 374 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Języki Obce
NIEMIECKI WYPRACOWANIE NA DZISIAJ!! POMOCY 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "NIEMIECKI WYPRACOWANIE NA DZISIAJ!! POMOCY"   

adiragnos
 Wysłana - 20 listopad 2009 11:15        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć! Słuchajcie to bardzo bardzo pilne! Na jutro moja dziewczyna potrzebuje tego tekstu po niemiecku, ale nie ma dostępu do neta a jej niemiecki jest kiepski. Dzisiaj musze Jej to dostarczyć :( RATUJCIE!!! To jest wypracowanie na temat "Mój urlop", musi być w czasie PERFECT (czy jakoś tak.. ja niemieckiego się nie ucze wogóle) Z góry dziękuję temu kto pomoże.. mam Nią ostatnio na pieńku i przyda mi się jakiś + :) Oto wypracowanie:

"Mój urlop" W czerwcu, jak zawsze - koniec roku szkolnego. Na początku moje wakacje były bardzo nudne. Nie różniły się niczym od zwykłego dnia z wyjątkiem tego, że nie musiałam już chodzić do szkoły. Któregoś lipcowego popołudnia dostałam list od Oli, mojej przyjaciółki mieszkającej obecnie w Japonii. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, ale do listu dołączone było zaproszenie. Wtedy zaczęły się moje prawdziwe wakacje. Oczywiście poleciałam do Japonii, a dokładniej do Tokio, bo tam mieszka Ola. Już pierwszego dnia poznałam jej japońskie koleżanki i nauczyłam się od Oli wielu różnych zwrotów i słów w tym dziwnym języku. Z początku było mi ciężko, ale odkryłam w sobie talent do japońskiego. Codziennie razem zwiedzałyśmy miasto, a ja uczyłam się języka i kultury kraju. Pierwszy raz w życiu jadłam "sushi" i tak naprawdę nie jest takie złe. Tym co fascynowało mnie tam najbardziej nie była jednak sztuka, kuchnia czy język, a japońscy chłopcy. Oni są tacy przystojni i zabawni! Gdy byłyśmy w domu, ciągle siedziałam przy oknie i obserwowałam japończyków chodzących ulicami miasta. Niestety, nawet się nie spostrzegłam, a minęły dwa tygodnie i musiałam wracać do Polski. Ola w prezencie pożegnalnym podarowała mi moją pierwszą "mangę", japoński komiks czytany od prawej strony. To zapoczątkowało moje nowe hobby - czytanie i kolekcjonowanie "mangi". Zaczęłam też oglądać "anime" - kreskówki tworzone na podstawie "mangi" i rysowane w niepowtarzalnym stylu. To właśnie na czytaniu tych komiksów i oglądaniu "anime" spędziłam resztę wakacji. Dzięki temu mam ze sobą choć odrobinę kraju "kwitnącej wiśni". Mam nadzieję, że w przyszłym roku też pojadę do Japonii, tam jest tak cudownie!

przyznaj SOG'a

Rebcio
Motomysza
 Wysłana - 20 listopad 2009 12:36      [zgłoszenie]

zrobie pod wieczór

przyznaj SOG'a

adiragnos
 Wysłana - 20 listopad 2009 21:58      [zgłoszenie]

Rebcio dzięki za zainteresowanie =) Życie (i związek xD) mi ratujesz ^^

przyznaj SOG'a

mmaassoonn
złośliwiec
 Wysłana - 21 listopad 2009 01:28      [zgłoszenie]

"Mein Urlaub" Im Juni ist Schuljahr wie immer zu Ende. Anfangs waren meine Sommerferien sehr langweilig. Sie unterschieden sich auf keine Weise von dem ueblichen Tag, mit nur eine kleine Ausnahme von das, dass ich nicht langer zur Schule gehen musste. Eines Nachmittags im Juli bekam ich ein Brief von Ola, meine jetzt in Japan wohnende Freundin. Das wuerde gar nicht auBergewoenlich, aber mit dem Brief bekam ich auch eine Einladung. Dann begannen meine echte Sommerferien. Naturlich bin ich nach Japan, und zwar Tokio geflogen, weil dort Ola wohnt. Schon am ersten Tag lernte ich ihre japanesen Freundinnen kennen und ich erlernte viele Ausdrucke und Worte dieser kurioesen Sprache. Zwar am Anfang fiel es mir schwer, aber dann habe ich in mir ein Talent zum Japanisch entdeckt. Jeden Tag besichtigten wir zusammen die Stadt, und ich erfuhr viel uber japanische Kultur und Sprache. Erstmals in meinem ganzen Leben aB ich sushi, und es war nicht so schlecht. Aber das, was mich meist faszinierte war nicht die Kuche, Kunst oder Sprache, sondern japanische Jungen. Sie sind so huebsch und lustig! Wenn wir zu Hause blieben, saB ich staendig am Fenster und beobachtete die durch die StraBen gehenden Japaner.

Niestety, nawet się nie spostrzegłam, a minęły dwa tygodnie i musiałam wracać do Polski. Ola w prezencie pożegnalnym podarowała mi moją pierwszą "mangę", japoński komiks czytany od prawej strony. To zapoczątkowało moje nowe hobby - czytanie i kolekcjonowanie "mangi". Zaczęłam też oglądać "anime" - kreskówki tworzone na podstawie "mangi" i rysowane w niepowtarzalnym stylu. To właśnie na czytaniu tych komiksów i oglądaniu "anime" spędziłam resztę wakacji. Dzięki temu mam ze sobą choć odrobinę kraju "kwitnącej wiśni". Mam nadzieję, że w przyszłym roku też pojadę do Japonii, tam jest tak cudownie!

reszte mi sie dzis nie chce, skonczej utro rano.

pod każdym sztandarem, byle nie białym.

przyznaj SOG'a znawcy

adiragnos
 Wysłana - 21 listopad 2009 15:05      [zgłoszenie]

Ok dzięki wielkie. Dowiedziałem się dzisiaj, że praca jest na następne zajęcia więc nie trzeba się już tak spieszyć :) Ważne, żeby było dobrze =)

przyznaj SOG'a

mmaassoonn
złośliwiec
 Wysłana - 21 listopad 2009 21:06      [zgłoszenie]

Leider kaum ich es bemerkte, dass waren diese zwei Wochen schon vorbeigegangen, und ich musste zuruck nach Polen kehren. Als Abschiedsgeschenk bekam ich von Ola meine erste Manga, eine Bildgeschichte, die man von rechts liest. Das war ein Anfang meines neuen Hobbys - das heisst, lesen und sammeln dieser Comic. Begann ich auch Anime - die auf der Manga basierende und im unwiederholbaren Stil gezeichnete Zeichentrickfilme. Gerade dadurch, dass ich diese Comics liess und Anime anschaute, verbrachte ich den uebrigen Teil der Sommerferien. Dank diesem nahm ich einen kleinen Teil des Landes der bluhenden Kirsche mit. Ich hoffe, dass im nachsten Jahr werde ich auch nach Japan reisen, dort ist so wunderschon!

reszta. Sog sie nalezy!

Zmieniony przez - mmaassoonn w dniu 2009-11-21 21:07:32

przyznaj SOG'a znawcy

adiragnos
 Wysłana - 21 listopad 2009 21:12      [zgłoszenie]

no wiadoma sprawa :) dzięki przeogromne ;) SOGa już dałem ;] więcej takich ludzi

A no i oczywiście temat zamknięty :) Chyba, że ktoś się jakiegoś błędu doszuka ale to już mało istotne ;)

Zmieniony przez - adiragnos w dniu 2009-11-21 21:14:50

przyznaj SOG'a

mmaassoonn
złośliwiec
 Wysłana - 21 listopad 2009 23:21      [zgłoszenie]

mozliwe ze sa, bo dosc na szybko pisałem, ale nawet jeśli to niewielkie

Zmieniony przez - mmaassoonn w dniu 2009-11-21 23:22:05

przyznaj SOG'a znawcy

Rodaczka
 Wysłana - 22 listopad 2009 13:04      [zgłoszenie]

Malutkie poprawki do tŁumaczenia z dnia 21.11.2009 o godz.21.06.

Leider bemerkte ich es kaum , daß diese zwei Wochen schon vorbeigegangen waren und ich nach Polen zurückkehren mußte.
Ich hoffe , daß ich im nächsten Jahr auch nach Japan reisen werde.

przyznaj SOG'a znawcy

adiragnos
 Wysłana - 27 listopad 2009 15:08      [zgłoszenie]

dzięki :) tzn, że reszta jest prawidłowo? ;)

przyznaj SOG'a

Rodaczka
 Wysłana - 27 listopad 2009 16:04      [zgłoszenie]

Tak.

przyznaj SOG'a znawcy
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

NIEMIECKI WYPRACOWANIE NA DZISIAJ!! POMOCY

Strony: 1 2

wersja lo-fi