FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7299 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Nadciśnienie? I za wysoki puls 
[powiadom znajomego]    
Autor "Nadciśnienie? I za wysoki puls"   

xewiux
 Wysłana - 21 lipiec 2008 19:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam mam 16 lat i moim młodym wieku dzieją się szybko niedobre rzeczy ze mną. Moje ciśnienie przy 1 pomiarze w szkole do karty zdrowia wyniosło 150/70 poszedłem do rodzinnego i dała mi taką książeczkę i codziennie do pomiarów. Zapełniłem już prawie cała stronę. To stawiłem się znów u lekarza przeszedłem serię badań (mocz, krew, ekg, usg jamy brzusznej) i żadne badanie nie wykazało nic poważnego oprócz ekg mój puls wynosił wtedy 111 to o wiele za dużo chyba. Jak mierzyłem ciśnienie to puls 120. Moje ciśnienie było wtedy bardzo różne przed ekg 140/50 po 170/70 i ogólnie średnia mojego ciśnienia wynosi 150/70 z tych wszystkich pomiarów. Co mi w zasadzie jest? Puls nigdy nie spada poniżej 100 zawsze jest od 107-110 jak się zdenerwuje 120 może nawet więcej. Ciśnienie jednego dnia jest wzorowe 120/80 a drugiego już 150/70 stale się zmienia. Dlaczego ciśnienie skurczowe jest złe, a rozkurczowe dobre?

xewiux
 Wysłana - 22 lipiec 2008 15:26      [zgłoszenie naruszenia]

Od lekarza dostałem tabletki. Dzisiaj jak mierzyłem wszystko to ciśnienie 120/80, a puls 76. Czy już będę do końca życia skazany na tabletki?. Do tego wszystkiego mam jeszcze niepełny blok prawej odnogi.

kilimandza
 Wysłana - 22 lipiec 2008 15:32      [zgłoszenie naruszenia]

ee tam,nie jest takie straszne to twoje cisnienie.
ja juz 5lat wpjerdalam tabletki(jadlem juz 5rodz tabletek zadne nie byly skuteczne) i dalej nie wiedza skad to sie u mnie wzielo,dodam tylko ze moje oscyluje w granicach 140/90 i w gore,rekord po wyjsciu ze szpitala to 202/114
ty masz 16lat wiec moze to byc jakos zwiazane z dojrzewaniem etc.

xewiux
 Wysłana - 25 lipiec 2008 23:26       [zgłoszenie naruszenia]

Znam takiego co jego rekord wynosi 220/120

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Nadciśnienie? I za wysoki puls