FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1049 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
Nagrywanie dvd, pare pytan 
[powiadom znajomego]    
Autor "Nagrywanie dvd, pare pytan"   

fakir89
 Wysłana - 30 grudzień 2006 14:44       

Przeniesiona przez Eclipse21 z działu 'HYDEPARK'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam.Mam pare pytan , kieruje do tego dzialu, poniewaz na forum komputerowym jest tam malo osob i trzeba dlugoczekac na odpowiedz. Wiec zakupilem sobie nagrywarke dvd i od razu pytanie czym na nia nagrywac?mam nero ktorym nagrywalem na cdrv, ale czy dvd tez moge przez niego? ii jesli np sciagnelem film z torrenty ktory byl w dziale dixv a nie dvd, ma 699 mb to moge go wgrac na ta cd i otworzy mi dvd w kinie domowym? czy musze zmieniac jako format pliku bo zauwazylem ze te filmy dvd maja wieksza wielkosc niz zwykle. Dvd w kinie domowym niestety otwarza mi tylko dvd. Prosze o odpowiedzi.

milomar
milosh
 Wysłana - 30 grudzień 2006 14:47      [zgłoszenie naruszenia]

no więc tak

ściągni sobie albo pożycz Nero 7 które obsługuje DVD a takze zwykłe CD-R i na nim bez probllemu nagrywasz wszystko

a odnośnie nagrywania na kino domowe to zalez czy Twój zestaw odtwarza format np. avi itp., sądze ze tak, więc spokojnie mozesz nagrywac na zwykłą płyte DVD lub płyte CD-R

I zapomnij, że jesteś gdy mówisz, że kochasz...

fakir89
 Wysłana - 30 grudzień 2006 14:51      [zgłoszenie naruszenia]

no wlasnie kino nie czyta mi plyt cdrv ;/ tylko dvd. Patrzylem na torrenty ii tam w dziale dvd filmy maja po 1 giga nawet 2, a zwykly ma 700 mb, wiec mam obawe ze jak nagram o tak go na dvd nie pojdzie. Pozatym jak mam np plyte dvd-r 4,7 gb to jak na nia wgram 4 filmy to pojda mi na odtwarzarce dvd? przypominaj ze cdrv mi nie odtwarzal. Bd jakis wybor filmow jak nie jeden bd na dvd>? czy musze kazdy osobno wgrywac?

silesian7
 Wysłana - 30 grudzień 2006 14:55      [zgłoszenie naruszenia]

Nie do końca nerem nagrasz wszystko. Kilka razy miałem sytuacje, że nero nie potrafił sobie poradzić z nagraniem obrazu płyty, a inne programy ten sam obraz nagrywały bez problemu

Gumis777
 Wysłana - 30 grudzień 2006 14:55      [zgłoszenie naruszenia]

[www.google.pl]

American Dream !!! (ten zly) Umoralniacz no.1
--------------------------------
Kiedys dalbym sobie za nia reke obciac.. i wiesz co? I bym teraz k*rwa nie mial reki. %-)

fakir89
 Wysłana - 30 grudzień 2006 15:03      [zgłoszenie naruszenia]

silesian7 inne programy tzn jakie?? i prosze o odpowiedz na pytania co z iloscia na dvd

silesian7
 Wysłana - 30 grudzień 2006 16:16      [zgłoszenie naruszenia]

Inne np. ImgBurn ale Ciebie bardziej interesuje nagrywanie formatu dvd czy .avi. Poza tym tak jak Gumis radze poszukać w goglach czym różnią się te formaty to sam zajarzysz o co biega

zbys
Elektronika
 Wysłana - 30 grudzień 2006 19:36      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam nagrane na plycie DVD piec filmow, w formacie *.AVI i moj odtwarzasz dvd czyta je bez problemu, ale jest to odtwarzacz co czyta DivX. Nagralem po prostu przy pomocy Nero jako "data disc", czyli dysk z danymi. Wzialem i wrzucilem tych piec plikow - i juz. Odtwrzaja je zarowno Philips jak i Toshiba, ale maja napisane, ze czytaja Divx.

Dalej nie wiadomo czy Twoj odtwarzacz DVD takie cos wezmie. Zacznij moze od uchylenia rabka tajemnicy i podaj marke i model Twojego odtwarzacza dvd.

EDIT: Aha i mam dosc starego Nero - wersja 6.6.0.1

Zmieniony przez - zbys w dniu 2006-12-30 19:39:18

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

Ekspert -

milomar
milosh
 Wysłana - 30 grudzień 2006 19:59      [zgłoszenie naruszenia]

nero 7

lepszego programu nie ma

I zapomnij, że jesteś gdy mówisz, że kochasz...

Regggie
PUMBUS
 Wysłana - 31 grudzień 2006 15:58      [zgłoszenie naruszenia]

jw

"Wiedzie mnie po wlasciwych sciezkach, przez wzglad na Swoje imie.
Chociazbym chodzil ciemna dolina, zla sie nie ulekne, bo Ty jestes ze mna"

"Pozwol mi zwyciezyc, a jesli nie zdolam, pozwol mi byc dzielnym w mej walce."

Znawca -

Grejpfrut
 Wysłana - 31 grudzień 2006 16:14       [zgłoszenie naruszenia]

a jeśli twoje kino domowe nie odtwarza avi. etc to polecam program WinAVI Video Converter. Zrobici ci pliki dvd i wrzucisz je na płytke

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Nagrywanie dvd, pare pytan