Witam,
Posiadam Alfe Romeo 146 z 2000 roku. Samochod ma przebieg ok 250 tys km i od ponad roku niedomaga Alfa jest przerobiona na gaz jednak ten jakis czas temu przestal dzialac. Samochod przez jakis czas po odpaleniu jedzie strasznie nierowno. Przez okolo 5 min od ruszenia jest w stanie rozpedzic sie do max 40 km h. Do tego pracuje nierowno, spod maski slychac jakies wybuchy, wydech sie trzesie. ogolnie nie jest w najlepszej kondycji. Żaden nieudolny mechanik nie potafi jej naprawic. Niektorzy podejzewają wycieki oleju ale nie umieja tego naprawic. Czy wie ktos gdzie jest w Poznaniu albo ogolnie w Wielkopolsce jakis DOBRY serwis zdolny naprawic moja skatowana Alfe?
Polecam stronę Alfaholików, wpisz w google. Napisz im to a na pewno doradzą co to może być i gdzie szukać PORZĄDNEGO mechaniora. Do Alfy potrzeba wirtuoza klucza nasadowego, a nie kowala.
ja nie wiem jakim ty to "mechanikom" oddawales, ale kazdy jeden prawdziwy mechanik powinien to zrobic, i nie chodzi o pisanie n a forum jakie sa objawy i co to moze byc bo to nie tedy droga, zwlaszcza jak gdzies tam cieknie gdzies tam strzela, to trzeba widziec i "czuc" wtedy mozna zaczac napraw (a wrecz wymiane czesci)
Alfa byla u kilku mechanikow. Wiekszosc chce wymieniac swiece. jeden zazyczyl sobie za ta usluge kilkaset zlotych a inny 50 zł Po licznych doswiadczeniach z samymi niudolnymi "fachowcami" zakładam temat na forum wlasnie poto aby ktos kto moze mial podobne doswiadczenia lub zna jakiegos dobrego specjaliste od tej marki mi pomogl.
Neo3 - nie miałeś nigdy Alfy to nie mów. Tego samochodu nie da się naprawić w każdym warsztacie bo nie każdy wie "czym to się je". Niektórzy mechanicy do tej pory jak usłyszą, że np. ktoś przyjechał Alfą z boxerem to od razu mówią do widzenia.
mm... smieszny jestes. samochod czy to alfa czy to ford czy inne gowno nie jest nie do naprawienia... nie jest na tym swiecie 3 tyg zeby mial byc dla mechanika czarna magia
jak nie mozesz znalezc odpowiedniego to jedz do aso..
chyba nie powiesz ze tam tez sie nie znaja
W ASO go skasują na połowę wartości samochodu. Czy to takie trudne wejść na [www.alfaholicy.net] i sprawdzić polecane warsztaty? Nic dziwnego że samochód niedomaga jak się go naprawia po szopach! Neo - mówiłem, nie miałeś alfy to nie gadaj.
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję.