amstrong w koñcu jawnie mówi, ¿e stosowa³ doping.
w sumie dla kogo¶ kto choæ trochê interesuje siê sportem to nic nowego, bo to nieod³±czny element w sportach si³owych i wytrzyma³o¶ciowych.
da³by koledze trochê piniedzy i dalej by³by bohaterem.
wodazkranu,
znów kilka pytañ na temat prze³aju
co my¶lisz o z³o¿eniu pseudo-prze³ajówki na ramie trekingowej lub crossowej? (tylko takiej o trochê bardziej "sportowej" geometrii) szuka³em trochê na ten temat i takie s± wed³ug mnie plusy takiego rozwi±zania:
-cena samej ramy sporo ni¿sza od ceny ramy typowo prze³ajowej, i cena roweru z³o¿onego na takiej ramie i tak wychodzi (?) taniej ni¿ ca³y rower prze³ajowy (nie wymagam jakiego¶ super osprzêtu, po prostu ¿eby siê nie pie***lil jak ten na rowerach z marketów czy z rynku)
-wy¿sza wytrzyma³o¶æ takiej ramy (wa¿e ok. 90kg, plus czasami baga¿)
-miejsce na b³otniki które mo¿na za³o¿yæ np. na dojazd do pracy w deszczowy dzieñ
-miejsce na dodatkowe sakwy - w przypadku kilkudniowej wycieczki
-wejd± szersze opony, w przypadku wyjazdów w ciê¿szy teren (mo¿na mieæ 2 zestawy kó³/opon)
-piwoty na mini-v (ale podobno przy kierownicy-baranku trzeba stosowaæ jakie¶ bloczki do linek, bo klamkomanetki poprawnie ich nie obs³uguj±?)
-bardziej wyprostowana pozycja - przesiadka z mtb nie bêdzie prawdopodobnie tak drastyczna, jak na szosówkê (choæ dla niektórych podobno mocne pochylenie jest wygodne) - ale wci±¿ mamy mo¿liwo¶æ pokonywania np. ostrych podjazdów w dolnym chwycie
na pewno taki kundel nie bêdzie mia³ wszystkich najlepszych cech rasowej prze³ajówki, np. wagi (jakich jeszcze?), ale my¶lê, ¿e jako rower "uniwersalny" sprawdzi siê jeszcze lepiej, szczególnie dla osoby takiej jak ja tzn. u¿ywaj±cej roweru na co dzieñ, ceni±cej wygodê jego u¿ytkowania (np. do wycieczek i d³u¿szych wypraw), lubi±cej czasami poje¼dziæ dla sportu. A mo¿e siê mylê? piszê bo naczyta³em siê o przypadkach gdy ludzie sk³adali maszynki drogie lecz tak naprawdê gówno warte, a niem mam te¿ zamiaru kupowaæ taniego roweru który rozleci siê po trzech latach
pozdrawiam
Zmieniony przez - ButcherFly w dniu 2013-02-18 18:53:16
Zmieniony przez - ButcherFly w dniu 2013-02-18 18:54:06