FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 23663 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podró¿e - ma³e i du¿e
Nasze rowerowe wyprawy 
[powiadom znajomego]    
Autor "Nasze rowerowe wyprawy"   

wodazkranu
 Wys³ana - 19 luty 2013 10:42      [zg³oszenie naruszenia]

Sam korzystam z takiego rozwi±zania. Z³o¿y³em co¶ w stylu prze³ajówki ale na trekkingowej ramie. Zale¿a³o mi, ¿eby nie wk³adaæ w to za du¿o pieniêdzy bo to rower w zamy¶le do katowania przez zimê.

Nie wiem ile masz kasy, ale ja swoj± z³o¿y³em za ok. 5-6 stów w tym rama. Trochê gratów mia³em swoich. Wagowo wysz³o mi ok. 13kg. Klocek, bo 2 razy tyle co mój rower startowy .

Najwa¿niejsze to ¿eby¶ znalaz³ dobr± ramê i ko³a. Jakby¶ znalaz³ ca³y rower np. jakiego¶ crossa na ko³ach 28 to ju¿ by bylo bardzo dobrze. Do zmiany bys mia³ kokpit, klamki, hamulce, ewentualnie korbê na jaki¶ kompakt szosowy. Obserwuj allegro, ewentualnie jakie¶ portale typu gumtree tablica i jakie¶ gie³dy.

Na pewno do uniwersalnego zastosowania taki sprzêt siê sprawdzi. Zawsze mo¿na kupiæ komplet opon szosowych i pole manewru siê zwiêksza.

Jak masz jakie¶ pytania jeszcze to pisz. Chêtnie odpowiem

cycling master

phimosis est a victo

Moderat
 Wys³ana - 19 luty 2013 11:33      [zg³oszenie naruszenia]

piêkna sprawa

ButcherFly
 Wys³ana - 21 luty 2013 21:54      [zg³oszenie naruszenia]

Dziêki Teraz pozostaje mi znale¼æ odpowiedni± ramê i my¶lê ¿e po zakupie bêdê ju¿ zmuszony dokoñczyæ projekt. Chodzi o to, ¿eby w górnym chwycie nie byæ za bardzo pochylonym - to na d³u¿sze dystanse. Wzrost 172, noga 82 wiêc wedle tego co czyta³em wychodzi te 19-20 cali (ponoæ lepiej dobieraæ ramê do d³ugo¶ci nogi bo jak liczy³em do wzrostu to wychodzi³o 18"). No i podobno do turystycznej, szosowej jazdy mo¿na dobraæ o rozmiar wiêksz±. Prawda to?
Jeszcze kwestia sterów/supportu. Jaka jest szansa ¿e w przypadku jakiej¶ taniej u¿ywanej ramy, która oka¿e siê produkcj± np. z lat 80-tych, bêdzie lipa z doborem tych elementów - chodzi tu rozmiar/gwint w przypadku supportu. Czy lepiej wzi±æ co¶ w miarê pospolitego np. Author i mieæ pewno¶æ ¿e w kwestii osprzêtu nie trzeba bêdzie szukaæ czê¶ci w antykwariacie?

O, tutaj na ramie authora airline. Co¶ w tym stylu chcia³bym z³o¿yæ

Bez patetycznych cytatów

wodazkranu
 Wys³ana - 21 luty 2013 22:36      [zg³oszenie naruszenia]

Ramy trekkingowe maja zazwyczaj krótsz± górn± rurkê, ni¿ szosowe. Jak masz 172 to 18" wydaje sie ze powinna byæ ok. Niema co kupowaæ za du¿ej ramy, tymbardziej ¿e chcesz osi±gn±c pozycje bardziej wyprostowan±. Zawsze mo¿esz podregulowaæ pozycje sztyc± i mostkiem.
Suport generalnie jak± by¶ ramê nie kupi³ to wiêkszo¶æ standardów obs³u¿y. (kwadrat, isis/ocatlink i ³o¿yska zewnêtrzne) Czesm mo¿na trafiæ na w³oski gwint, wtedy za suportem trzeba troche poszperaæ, ale jest to do zrealizowania.
Ze sterami jest troche wiêkszy problem, bo stare ramy maj± widelce 1cal, gwintowane. Aktualnie najpopularniejsze s± 1 i 1/8 cala. Ró¿nica jest przy monta¿u mostka. Na 1 cal mostek jest wpuszczany w rure, mo¿na stosowaæ jakie¶ obejscie i probowaæ sterów ahead na 1 cal, albo przejscówek z 1 na 1i1/8. Generalnie patrz na to co ³atwiej uda ci siê znale¼. Czasem ³atwiej bêdzie posk³adaæ wszystko do kupy w starym standardzie ni¿ w nowym, bo np jest spory problem z widelcami 1i1/8 z piwotami pod ko³o 28".

cycling master

phimosis est a victo

bIJOU567
 Wys³ana - 22 luty 2013 14:11      [zg³oszenie naruszenia]

jasne, ¿e tak

Nowoczesna i subtelna bi¿uteria.

ButcherFly
 Wys³ana - 23 luty 2013 18:43      [zg³oszenie naruszenia]

Serwisy aukcyjne i og³oszeniowe ju¿ przejrzane. Wiem, ¿e nie ma siê co napalaæ, ale jedno og³oszenie zwróci³o moj± uwagê
[allegro.pl/rama-przelajowa-przelaj-przelajowka-cyclocross-i3036887473.html]
Cena jak za ramê z widelcem i sterami wydaje siê atrakcyjna. Plusy - go¶æ ma podobny wzrost jak, wiêc rozmiar powinien byæ ok, odchodzi problem doboru widelca (4ZA podobno montowano seryjnie w ridleyach) i sterów (ewentualnie do wymiany ich ³o¿yska), rama typowo pod prze³aj wiêc rower by mia³ ju¿ okre¶lony charakter, mo¿liwo¶æ zastosowania mini-v. Minusem mo¿e byæ to ¿e pod tym lakierem mo¿e znajdowaæ siê jaki¶ niechciany spaw. Zawsze trzeba braæ na to poprawkê, tym bardziej ¿e taki nowy zestaw kosztowa³ by ko³o tysi±ca. Warto?

Bez patetycznych cytatów

wodazkranu
 Wys³ana - 24 luty 2013 14:58      [zg³oszenie naruszenia]

Z tego co siê orientuje to ta rama juz wisi na allegro jaki¶ czas. To malowanie to takie chyba troche domowymi metodami. Zdrapany lakier i jaki¶ sprej poszed³.
Napisz ile hajsu chcesz mniej wiecej wydaæ na ten rower. Bo niewiem jakie aukcje ci tu wrzucaæ

cycling master

phimosis est a victo

ButcherFly
 Wys³ana - 24 luty 2013 21:50      [zg³oszenie naruszenia]

Tak, za ka¿dym razem ta rama wsytawiana jest o dychê taniej. Mo¿na jeszcze trochê poczekaæ to za bañkê pójdzie
Na rower hmm 1500-2000z³ i my¶lê ¿e co¶ fajnego by siê z³o¿y³o.

Bez patetycznych cytatów

wodazkranu
 Wys³ana - 24 luty 2013 22:17      [zg³oszenie naruszenia]

W zakonczonych co¶ takiego mi siê rzuci³o w oczy:
[allegro.pl/empella-ultegra-nowy-osprzet-przelaj-i2987334721.html]

mo¿na by do go¶cia napisaæ czy ma jeszcze to i czy poza allegro nie pu¶ci za troche taniej. odejda prowizje, wystawianie aukcji wiêc za jakie¶ 1800 mo¿na by probowaæ. tylko rozmiar spory, wiêc pasowa³o by siê do niego przymierzyæ.

A jak masz trochê pojêcia o skrêcaniu rowerów itd to tu masz do¶æ ciekaw± bazê:
[allegro.pl/peugeot-princeton-rower-szosowy-przelajowy-i3027679751.html]
rama stalówka, z tym ¿e te peugeoty by³y stosunkowo lekkie. do wymiany mostek i kierownica, trzeba by by³o ogarn±æ jakies klamkomanetki, pomy¶leæ o ko³ach, oponach.

Ja swoj± zimówkê z³o¿y³em w³a¶nie z takiego "trupa", tylko kupi³em ca³o¶æ troche taniej, za 250pln.

cycling master

phimosis est a victo

realdo
 Wys³ana - 31 marzec 2016 13:27       [zg³oszenie naruszenia]

Je¶li chodzi o prze³ajówkê pod ¶redni bud¿et, to jak± proponujecie? Zerknijcie - [dotsport.pl/rower/rowery/rowery-przelajowe.html]
Rozstrza³ cenowy jest spory - a które rozwi±zanie robi ró¿nicê?

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 18 stron.   poprzednia

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

Nasze rowerowe wyprawy

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18