W związku z tym, że coraz częściej pojawiają się tu tematy o zegarkach, to może warto założyć osobny, gdzie będziemy pokazywać te, które aktualnie mamy (mogą być swoje fotki, mogą być z neta), oceniać te, które chcemy kupić, a nie wiemy czy warto i ogólnie pytać/odpowiadać
To może ja zacznę - aktualnie mam dwa zegarki, z których korzystam (nie liczę jakichś tam starych elektronicznych z kalkulatorem i Adidasa, które mi zostały z podstawówki w szafie)
1) Casio SPF40-1V SeaPathfinder
2) Atlantic Seacrest Automatic
Oba dostałem jako nagrody - jeden w jakimś tam wzorniczym, drugi kompozytorskim (słabe nagrody, bo konkursy niskiej rangi, lokalnej) Fotki z neta, bo nie mam czym robić dobrych zdjęć
Od razu napiszę też pierwsze pytanie - ostatnio podobają mi się zegarki z lat 50-60, wpadła mi w oko Omega Seamaster Deville 1966 z czarną tarczą, taką jaką ma Don Draper w Mad Men <zaraz mnie Vten pojedzie za tę Omegę, ale co zrobić, jestem gotowy jakby co>.
Ogólnie szukam czegoś w tym stylu, może za mniejsze pieniądze póki co, nie musi być właśnie Omega, tylko jakaś mniej znana marka, a równie dobra. Właśnie wypukły czarny cyferblat i szkiełko, szerszy, niekoniecznie automat.
Druga sprawa to taka, że w oko wpadł mi taki zegarek:
Niestety, to jakieś unikaty, trudno dostępne, ale ogólnie ten model zegarków to tzw. duo dial doctor's watch, może ktoś wie, gdzie można ten typ znaleźć, ma jakieś doświadczenia?
No i to tyle, mam nadzieję, że temat się przyjmie
Zmieniony przez - Pan Śmierć w dniu 2014-01-03 16:02:08
Rada Jedenastu i Inso 2009
Stifler - tam przy wrzucaniu na serwer powinieneś mieć opcję wyboru rozmiaru zdjęcia już po wrzuceniu, spróbuj tam zmienić albo wrzucić jeszcze raz i wtedy wybrać opcję mniejszego rozmiaru Tu już nic nie zmienię z poziomu forum. Jak Ci się uda to podrzuć linki to podmienię w tamtym poście.
Ok, zrobione - bardzo ładna ta Delbana, właśnie tego typu zegarka szukam, chociaż mam trochę obawy, bo mam dosyć wąski nadgarstek, a to są sporawe zegarki
Od Stendo to ten G-shock, cała ta seria mi się ogólnie bardzo podoba
Wlasnie odnosnie tych starych Delban - lata 50-60 to te Delbany są bardzo małe, moja też jest malutka, chyba te nowsze, co teraz robią są większe...
Co do nadgarstka to sam mam bardzo wąski, a nosząc zegarki na paskach nie rzuca sie to aż tak w oczy jak przy bransoletach.
Ja zacząłem swoją nosić ze względu na wartości sentymentalne, aż w końcu zaczęła mi sie podobać i teraz i sentyment i wygląd
AD ANCALES, PLEBES!!!! EGO SUM BARON!!!
Veni, Vidi, Banni!%-)
Mafia znających łacinę%-)Baron wszystkich działów%-)