FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 2024 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
Niemiecki list i wypowiedz pisemna!!! 
[powiadom znajomego]    
Autor "Niemiecki list i wypowiedz pisemna!!!"   

nykiel1992
 Wysłana - 11 kwiecień 2011 12:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam potzrebuje pomocy w napisaniu listu i wypowiedzi pisemnej po niemiecku na piatek ja nie wiem jak mam to napisac poniewaz niezbyt bardzo umie niemiecki wiec potzrebowalbym pomocy. A to co mam napisac w tym liscie i wypowiedzi pisemnej:
1)LIST
Rodzina u ktorej mieszkales w Niemczech podczas swojego pobytu na wymianie szkolnej, zamierza spędzić urlop w Polsce. Poprosili cie abys napisal im ciekawe miejsca w Polsce:
-polecasz im miejsce w górach i opisujesz je
-wspominasz o innych ciekawych ,ktore warto zobaczyc i dlaczego
- zachecasz ich takze do odwiedzania przy tej okazji ciebie i podajesz dogodny dla ciebie termin

2) Wypowiedz pisemna.
Studiujesz w Monachium i chcesz wyjechac na weekend.Prosisz kolezanke lub kolege aby zajela sie przez trzy dni twoim zwierzatkiem domowym.Napisz jej lub mu notatke w ktorej:
-dziekujesz raz jeszcze za chec opieki nad nim
-informujesz o ktorej nalezy karmic twojego pupila informujesz co on chetnie je
-ostrzegasz czego absolutnie nie wolno robic
musze napisac taki list i ta wypowiedz czy moglbym liczyc na wasza pomoc z gory dziekuje!!

Rodaczka
 Wysłana - 12 kwiecień 2011 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

Wymagana jest WŁASNA wersja w j.polskim lub w j.niemieckimm do sprawdzenia.

Znawca -

nykiel1992
 Wysłana - 13 kwiecień 2011 18:18       [zgłoszenie naruszenia]

LIST)
Kędzierzyn-Koźle,15.04.2010r.

Kochani
Piszę do was ten lis, ponieważ na wymiane szkolnej było super. Słyszałem, że chcecie spędzić urlop w Polsce i napisze wam, co warto zobaczyc u nas.
Najpierw polecam wam góry warto pojechać do Zakopanego, można tam zobaczyć skocznie, a także wiele innych atrakcji w tym możecie spróbować naszego słynnego oscypka.
Warto również inne miejsca takie jak, Wisła gdzie można zwiedzic słynny kościól Mariancki, Sukiennice i Wawel. Jak już wszystko zwiedzicie to chciałbym żebyście odwiedzili również mnie więc dlatego zapraszam was do mnie. Możecie do mnie przyjechac 22, 23 lipca.
Pozdrawiam was Tomek.

Wypowiedz pisemna)
Cześć Dawid
Jeszcze raz chciałbym ci podziękować za chęc opieki nad moim krolikiem. Pora karmienia to rano i wieczorem, co do jedzenia on bardzo lubi marchewki, sałate zielona, wode należy muz zmieniać codziennie. Pisze ci również, że nie wolno robic w domu zadnych imprez i żeby wszystko pozosatło na swoim miejscu tak jak jest teraz.
Twój najlepszy kolega Tomek

Jesli by dało rade to prosilbym o prztelumaczenie tego listu i wypowiedzi pisemnej

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Niemiecki list i wypowiedz pisemna!!!