Konsekwencje takie jak za normalne wagary. Ostaniesz się na pierwszym roku to zrozumiesz, że BHP to podstawa.
~Lipiński Wojownik, Lipiny
Na pewno ktoś jeszcze zawiesił pałę więc zrobią kolejny termin BHP
Ja np. za BHP miałem wpis do indeksu, że odbyłem. Pod koniec semestru jak przyjdzie czas rozliczenia i będzie trzeba oddać indeks to raczej ci go nie wezmą, więc lepiej ureguluj tą sprawę.
Zmieniony przez - maciej8222 w dniu 2012-11-08 22:35:12
Szkolenie BHP jest obowiązkowe, bez wpisu potwierdzającego jego odbycie nie zaliczą Ci semestru. Nie wiem jaki to kierunek, na większości jednak wygląda to tak, że przychodzi jakiś koleś/babka, gada 40 minut albo i krócej i resztę czasu robi wpisy, bez zbędnych ceregieli, więc po prostu namierz kolesia/babkę, który/-a to prowadził/-a i idź do niego/niej, jak Ci nie wpisze od razu zalki, to powiedz, że przyjdziesz, jeśli to konieczne, na to szkolenie dla innego pierwszego roku, bo pewnie w obrębie uczelni prowadzi to jeden czy dwóch wykładowców dla wszystkich kierunków.
Ale myślę, że jak to kierunek z gatunku tych humanistycznych i pokrewnych to powinieneś bez problemu dostać taki wpis, chyba, że prowadzący to jakiś formalista - wtedy módl się, żeby było to szkolenie jeszcze na jakimś innym kierunku Na technicznych kierunkach to nie wiem, może tam bardziej to jest potrzebne i bardziej restrykcyjnie do tego podchodzą.
Zmieniony przez - Pan Śmierć w dniu 2012-11-09 13:49:18
Rada Jedenastu i Inso 2009
Zawsze są 2-3 terminy takich szkoleń przynajmniej.
Jak się o******lasz to nie licz na współczucie.
Jak poważna sprawa to uda Ci się to w jakiś sposób zapiąć.
Zmieniony przez - maciekk_dg w dniu 2012-11-10 17:57:00
U mnie zaczęli skreślać z listy studentów za takie nieobecności od tego roku, no ale kierunek techniczny, BHP mus, bo można sobie dużą krzywdę zrobić w laboratorium.
Zmieniony przez - pawelmat33 w dniu 2017-01-13 13:59:39