Czy używaliście może noktowizora do gry w paintballa?
Kumpel namawia mnie na noce granie, ale coś nie do końca jestem do tego przekonany czy dobrze się w nocy gra.
On ma dobrą opcję, bo sprzęt pożycza od brata, a ja musiałbym coś kupić dla siebie, a nie chciałbym wydać na to więcej niż 2 tys. Macie jakieś doświadczenie w temacie? Nie da rady grać bez noktowizora? :P
no jeśli teren masz nieoświetlony i grasz w nocy to bez noktowizora to dość ryzykowna zabawa.
ale najlepiej jakbyś poszedł z ekipą jak będą grali i pożyczył sobie na chwilę sprzęt i zobaczył jak wszystko działa i czy to Ci odpowiada.
jeśli tak to poszukaj później jakiegoś sklepu specjalistycznego z takim sprzętem, np spy optic, żebyś nie trafił na jakąś chińską podróbkę, która szybko się rozleci.
Póki co widziałem tylko ten jego sprzęt u niego w domu, ale nie korzystałem. On ma jakiś model Armasight, ale on już taki dość stary i zużyty jest, bo wiele już przeszedł :D
Ale chyba faktycznie przejdę się z nimi na granie i tak na sucho zobaczę co i jak.
Armasight ma dobry ten swój sprzęt. A jeszcze jak pisałeś, że byłbyś w stanie wydać na to 2 tysiące to za tą kasę możesz mieć naprawdę dobry model. Przejrzyj sobie jakie mają [spy-optic.pl/8-noktowizory] i koniecznie taki sprzęt kupuj z gwarancją, a nie na bazarku ;)
Spoko te modele i nawet ich dużo. Bo szczerze mówiąc myślałem, że za tą kasę to raczej będzie marny wybór. Muszę się im dokładniej przyjrzeć i chyba pokaże też kumplowi żeby on ocenił.
>>Bobrowski<<
"On ma dobrą opcję, bo sprzęt pożycza od brata, a ja musiałbym coś kupić dla siebie, a nie chciałbym wydać na to więcej niż 2 tys. Macie jakieś doświadczenie w temacie? Nie da rady grać bez noktowizora? :P"
Byłeś w sklepie, by konsultanci Ci podpowiedzeili??
>>damajt<<
"Kup latarkę."
i pokaż drużynie przeciwnej gdzie się chowasz...
@ridz
myślę, że coś takiego od Laser Genetics, np. model ND3 czyli oświetlenie laserowe by się nadawał ale to droga impreza...
@Bobrowski
Paintball jest fajny i faktycznie trochę kosztowny. jak Cię stać, masz dobry marker to kupuj- wejdziesz na nowy poziom gry- a jak pozostali gracze, też maja w planach noktowiory?
@damajt
zakup odpowiedniej latarki to równie ciężka sprawa.