Orientujecie się może czy jest szansa na kupienie nowego noktowizora 2+ za kwotę niższą niż 10 tysięcy? Nie chodzi mi o jakieś buble, tylko poszukuję w miarę dobrego sprzętu.
u chinola pewnie kupisz :P A nie lepiej kupić jakiś używany? Moim zdaniem dobry noktowizor znajdziesz za około 12-14 tysięcy. Ja przynajmniej nie widziałem czegoś dobrego w niższej cenie.
No już nie przesadzajmy.
A sprzęt Armasight?
Mają dobre noktowizory, tylko trzeba by było poszukać czegoś w polskiej dystrybucji. Wtedy dostaniesz gwarancję. A na sprzęt tego typu lepiej ją mieć bo do tanich nie należy. Można też próbować ściągać zza granicy, ale wtedy nie masz pewności czy nie trafisz na jakąś podróbę.
Zerknąłem i jak najbardziej spoko ten model. Zwiększona rozdzielczość, gwarancja jest, cena ok. Wrzuć ten model jeszcze w google to może coś więcej na ten temat znajdziesz. Może akurat ktoś się chwalił jak używał na jakimś forum.
nie mam pojęcia. Wiem tylko że był w postaci lunety i miał podświetlenie laserowe. Nie znam się na tym sprzęcie i miałem go tylko raz. Dlatego ciekawi mnie dlaczego macie takie wysokie wymagania i do czego ich używacie.