Krótko i na temat. Bodajże wczoraj wieczorem, Konrad Daniel, założyciel podziemnejTV ruszył z inicjatywą która ma zrzeszać ludzi, którzy chcą zmiany obecnego systemu w Polsce - 1polska.pl (mam nadzieje, że mogę podawać tutaj linki do innych stron). Zachęcam wszystkich do zapoznania się z tą witryną.
A tak rozpoczynając dyskusje - myślicie, że jest to krok w dobrą stronę?
Teraz się tak zastanawiam, może lepiej, żeby przenieść ten temat do hydeparku?
Zmieniony przez - Don_Jagla w dniu 2015-01-20 10:43:00
Nowa inicjatywa jak najbardziej, ale jak już widzę takie tuzy w kategorii "Reprezentanci" jak Grzegorz Braun, to jednak podziękuję.
Jak to ma być nowa inicjatywa to niech będzie nowa, oparta wyłącznie na NOWYCH twarzach, a nie na tych "spiskowcach" jak np. Braun którzy nieporadnie od lat próbują wleźć do polityki.
Więc akurat dla TEJ inicjatywy zdecydowane NIE!
Inicjatywa TAK, ale z MŁODYMI i NOWYMI twarzami !
Każdy może zgłaszać innych reprezentantów więc to nie jest tak, że do wyboru są tylko Ci tam przedstawieni. No ja jestem ciekaw jak to się rozwinie, teraz to najważniejsze zebrać wystarczającą ilość ludzi pod tym przedsięwzięciem.
Sory tam jest napisane liderzy, z całym szacunkiem ale taki oszołom jak Braun na lidera ? Seriously ?
Biorąc sobie takich "spalonych" dziadów już na starcie strzelają sobie w kolano.
To poszperaj informacji o tym facecie głębiej a możesz się zdziwić ...
Z całym szacunkiem do Ciebie Minner, uważam, że z takim podejściem nigdy nic nie uda się zmienić - wystarczy, że nie zgadzamy się z jedną rzeczą to od razu machamy ręką na wszystko. Zawsze można spróbować się zaangażować i spróbować coś zmienić - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby np napisać meila do administratora tej strony uzasadniając, że wykreślenie Brauna z tej listy pozytywnie wpłynie na całe przedsięwzięcie.
To tak na marginesie - piszę to tak ogólnie, nie dlatego, że jestem nie wiadomo jakim zwolennikiem tej 1polski.
Zdecydowanie nie, Braun to jedno, ale do tego Michalkiewicz ? Potrzeba jakichś normalnych ludzi, a nie dziwaków tropiących przez całe życie agentów SB, zajmujących się wybuchami w Smoleńsku i wszędzie widzących Żydów. Może mają rację w kilku kwestiach, ale generalnie to są specjaliści od spiskowych teorii
No też mi nowość, jakaś kolejna inicjatywa typu ,,obalmy system i wprowadźmy nowe zasady". Myślałem że to Kukiz będzie stał na czele ludowego przewrotu.