Przyszedł czas zeby swojego starocia wyrzucić (bo chyba się nie da sprzedać) a kupić coś nowego.
Opcji jest milion.... Nie siedzę w temacie głęboko więc jak ktoś ma sugestie to z chęcią posłucham.
Zadania: do spokojnego, bezstresowego grania w nowe gry w wysokich rozdzielczościach.
Chcę wykorzystac posiadaną kartę grafiki GTX 770 (bo grać w 4k się chyba na razie nei opłaca?)
Nie musi mieć wifi (mam oddzielną kartę).
Nie musi miec super muzyki na pokładzie (ale jakas taka w miarę przyzwoita żeby była).
Nie będę robił OC, chłodził azotem etc.
System Winda 10. Dyski mam własne. Mam obudowę fajną ATX.
Any advice?
Coś takiego :?
ASUS ROG Maximus IX Hero LGA1151 DDR4 DP HDMI M.2 USB 3.1 ATX Motherboard
Intel Core i5-4690K
jakas pamięć 16GB (jest sens 32 albo więcej?)
Zmieniony przez - Skie w dniu 2017-03-10 22:31:44
Bez sensu, jak już koniecznie chcesz używac gtx 770 to na pewno nie kupuj i5-4690K, no chyba ze lubisz placic za procka ktory bedzie pracowal max na 30% z taka karta graficzna. Do obslugi tej karty spokojnie starczy jakas nowsze i3 albo np ten nowy pentium g4560.
Pamiec w budzetowym kompie max 8gb
Inna sprawa, ze sry ale na 770 to nie pograsz w zadna nowa gre na wysokiej rozdzielczosci, chyba ze na low detalach.
Zmieniony przez - runelord66 w dniu 2017-03-11 00:14:45
Do jakiej kwoty panie?
Nie chcesz robić OC a bierzesz proca z odblokowany mnoznikiem, tez bez sensu
Dzięki wielkie za uwagi. Zaproponowana przeze mnie powyżej płyta i procek to była w zasadzie propozycja na otwarcie, z chęcią posłucham konkretnych uwag (jak te powyższe).
Co do kasy to no cos tam mam, tak z grubsza 3 pln da się wydłubac ale jak mnie bardzo zachęcicie to i więcej :) W cenie nie ma dysków bo mam własne duże.
Jaką konkretnie płytę, karetę, pamięcii całą resztę byście zaproponowali?
PS Nie chce robić OC. Ten etap mam za sobą (no chyba że to jakies proste podkręcenie czegoś softwarowo, żadnych chłodzeń azotem czy innych cudów). Ma stac i grać.
Zmieniony przez - Skie w dniu 2017-03-12 13:45:54
Starą platformę opchnierz jakiemuś żydkowi i wcale cie to drogo nie wyniesie
W gtx 1070/1080 nie ma co się pchać bo to drogie jak diabli a różnicy nie zobaczysz jak będziesz grać tylko w fullHD
Zmieniony przez - szakal2402 w dniu 2017-03-12 16:45:11
Zmieniony przez - szakal2402 w dniu 2017-03-12 16:45:43