Autor |
"OOBE oraz LD" |
|
MadMan047
|
|
|
|
grzegory88
|
|
ostatnio miałem kilka LD i to tak seryjnie jednej nocy, za każdym razem wyfruwałem przez okno, ale jakoś nie mogłem za bardzo panowac nad swoim ciałem i ciężko mi było otworzyć oczy, jak już otwierałem to zaczynałem wszystko ogarniać, spojrzałem sobie na ręce i szedłem lub leciałem, przelatywałem przez ściany u siebie w pokoju ;] Nawet się z rodzicami przywitałem obok w pokoju ;] Ale po krótkiej chwili wszystko się urywało i patrzyłem na własną scianę i tak kilka razy. W OOBE ma się chyba większą kontrolę nad tym co się robi, prawda ? Wg mnie to było jakby w śnie przysniło mi się że mam OOBE ;] I myślę, że dużo osób może to pomylić |
 |
|
|
Qbz
|
|
|
|
cabbacoo
|
|
hmm duz o sie tu dowiedzialem rzeczy mam na mysli np paraliz senny ktory mniewm dosc czesto niewiedzialem ze to takie normalne xD
czesto mam tak ze lapie mnie ten paraliz budze sie wystraszony choc swiadmoy co to jest po czym zasypiam i znowu to samo i tak 3 czy nawet 4 razy w 1 noc choc nie zawsze
szczegolnie czasto mam cos takiego kiedy klade sie po 00,00 i musze wstac wczesnie rano np na 5,00 tym paralizom czesto towarzyszy ból w okolicach narek tak jakby ktos sciskal nerki niewm dlaczego akurat tam mnie boli bo zadnych problemow z nimi nie mam muszze dodac ze ten bol jest taki realny ze szok ale po przebudzeniu juz go wogule nie ma
na początku czuje sie duzy strach ale ja tam sie juz troche przyzwyczailem do tego i nie robi to na mnie duzego wrazenia a wrecz przeciwnie chce go kontrolowac w czasie gdy snie i mam taki paraliz uswiadamiam sobie ze to sen i chce sam nim kierowac np sprowadzic sobie jakis fajne panienki itd ale jest to trudne bo jak juz wiem ze to jest tylko sen to najczesciej sie budze ale nauczylem sie skupiac wtedy tak i wmawiac sobie zeby sie nie budzic choc jest to trudneeee
dodam jeszcze ze ten paraliz dotyczy glownie glowy a raczej szyji chce nią odwrocic w 2 strone i nie moge bo czuje straszny opor trochce straszne uczucie na początku ale z czasem nawet fajna jazda ........... |
 |
|
|
cajanek
|
|
chvj próbuje dzisiaj zrobić ld może się uda :]
spróbuje taką technike z kartami |
 |
|
|
pawlo994
|
|
mam do was pytanie nie wiem czy to paraliż senny był i dlatego chcę to napisać :D I prosze was powiedzcie mi co to było
Raz śniło mi się że płyne na skuterze wodnym i wpadam do wody. Jak byłem pod wodą chciałem nabrać powietrza i zachłysnąłem się wodą dość mocno. W tym momencie się obudziłem nie mogąc oddychać. Miałem tak jakies 30 sekund w pewnym momencie pomyślałem ze się uduszę i rano juz nie wstane (dodam też że nie mogłem się ruszać czułem się sparaliżowany. W końcu mogłem sie poruszyć i nabrać powietrza. Czułem się jakbym nie oddychał chyba z 5 minut. Straszne uczucie.
Czy to mógł być paraliż senny? Bo jeśli tak miałem go raz w życiu.
LD mnie wkręciło :D Probowałem 3 dni i mi sie udało , nie mniałem całkowitej kontroli ale o kilku rzeczach ja zadecydowałem xD. Będe to dalej ćwiczył i mam nadzieje że będę miał całkowitą kontrole :D |
 |
|
|
pajaki dwa
|
|
Pewnie to byl sen ktory za mocno sobie wkreciles
Czasem mi sie zdarza pol dnia chodzic ze smutna miana, bo mialem adekwatny sen, ktory do rzeczywistosci ma sie nijak, we snie czesto wrazenia i odczycia sa spotegowane, nieraz wielokrotnie.
Zmieniony przez - pajaki dwa w dniu 2010-05-24 21:56:31 |
 |
|
|
pawlo994
|
|
czy przy autosugestii (sposób na LD) muszę robić dodatkowe czynności np. prowadzić notes ze snami lub np. prowadzić TR?
P.S. wybrałem autosugestie bo moim zdaniem najłatwiejszy sposób, ktoś podziela moje zdanie? :D
Edit. Jak jechałem we śnie na wycieczke i ja zadecydowałem gdzie jedziemy, kto usiądzie obok mnie lub o której wrócimy do domu to było LD? Byłem zupełnie świadomy co sie dzieje i byłem świadomy tych wyborów. ALe nie jestem całkiem pewien czy to LD czy jakis tam zwykły kontrolowany sen (nie znam się możliwe że to to samo xD) Prosze o odpowiedz
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-05-24 22:23:26 |
 |
|
|
pajaki dwa
|
|
Jesli to bylo LD, to bardzo słabe, przy wyraznym LD nie mialbys wątpliwosci.
RT jest dobrym sposobem jak i autosugestia
A tu moja metoda ktora opisalem na pewnym forum.
Otóz metoda jest nieco podobna do kamyczka (od niej sie wzięła), i bardziej do mnicha z nagrania bytofa.
Wyobrazasz sobie przed snem przez 10-15s jak wypelnia Cie energia... energia LD (kolor jaki chcesz, ja mam kolor zolty), wciagasz ją jak odkurzacz calym cialem, jesli po chwili czujesz ze jezscze nie jestes "pelny" to "dopelniasz" sie, potem zasypiasz nie wiele myslac, szczesliwy, napchany tą energią (spróbuj czuc tą energie).
LD murowane nawet kiolkakrotne w jedna noc, nawet kilka LD ominiete bo przaebudzam sie co chwile na wyrku i sie zastanawiam czy ti nie sen... co drugie przebudzenie to sen ale niektorych nie moge odróznic (tzw tępy umysł spiącego |
 |
|
|
pawlo994
|
|
chciałbym was jeszcze zapytać o :
a) podczas autosugestii jaką wzmiankę najlepiej powtarzać
b) powtarzac ją ciągle aż się zaśnie czy powtórzyć kilka razy i iść spać
c) gdy prowadze dziennik snów to musi to być zeszyt czy może być to np. notatnik w telefonie
Edit. Dziś spróbuje z tą twoją energią :D Mam nadzieje że sie uda. Powiedzcie mi fajne uczucie miec to LD? :D
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-05-25 21:47:20 |
 |
|