Autor |
"OOBE oraz LD" |
|
pajaki dwa
|
|
a) podczas autosugestii jaką wzmiankę najlepiej powtarzać
pominmy
b) powtarzac ją ciągle aż się zaśnie czy powtórzyć kilka razy i iść spać
Jak jestes pewny swego to nawet powtarzac nie musisz, po kilku nieudanych probach mozesz zwatpic, wiec powtarzaj az sam w siebie uwierzysz... dalej dalej, dlugo by pisac.
c) gdy prowadze dziennik snów to musi to być zeszyt czy może być to np. notatnik w telefonie
Gdy zaczniesz dobrze zapamietywac sny to zaden dziennik Ci nie potrzebny, chozi o myslenie, refleksje. Dziennik po ktotkiej wprawie nie jest niezbedny
Zmieniony przez - pajaki dwa w dniu 2010-05-25 22:19:15 |
 |
|
|
pajaki dwa
|
|
Edit. Dziś spróbuje z tą twoją energią :D Mam nadzieje że sie uda. Powiedzcie mi fajne uczucie miec to LD? :D
Pierwsze w miare opanowane LD to szok ktory wprawia Cie w odretwienie. Na 95% wybudzisz sie po 5s podniecony jak pies, gdy widzi suke w cieczce... albo jeszcze bardziej |
 |
|
|
pawlo994
|
|
jak już to całe LD będę umiał i będę miał sen że jestem np. w moim domu będę mógł zrobić tak że nagle będę w innym miejscu? Czy to jest tak że po prostu śpię i jak nazwa wskazuje "Swiadomy sen" będę tylko wiedział że śpię?
Pająki dwa łapiesz sogacza :)
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-05-26 14:38:19 |
 |
|
|
pajaki dwa
|
|
Na początku to raczej wątpliwe. Jak w ogole uda Ci sie wprawic to mozliwe. Mozna robic własciwie wrzystko, czasem nawet wystarczy cos pomyslec i niechcacy sie to pokazuje, np. ***** po kolana  |
 |
|
|
pawlo994
|
|
dobry przykład :D Dzięki wielkie ci za pomoc :) Jak będę potrzebował pomocy napisze D:
Własnie zdecydowałem się na technike MILD :) Bardzo podobne do autosugestii ale jednak trochę się różni jak mi sie uda dam znać i powiem wam czy warto jej używać
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-05-26 17:06:54 |
 |
|
|
pajaki dwa
|
|
Tez dobry sposob to przebudzienie sie na pol godziny kolo 4 rano, moze pozniej moze wczesniej, zalezy jak dla kogo. Drzemka w ciagu dnia tez sprzyja LD.
Jesli masz jedno LD i sie wybudzisz, jest ogromna szansa na nastepne i to bardzo wyrazne. Nieraz zrobilem maraton 8 a nawet do 10 LD. Wystarczy sie nie ruszac i kimnąc jak najszybciej, kazde ruszenie palcem moze zle zadzialac.
Technik co nie miara, sam kilka wymyslilem, ale niektore byly nietrafione, jak sie nie sprobuje to sie nie bedzie wiedzialo jak dziala.
Zmieniony przez - pajaki dwa w dniu 2010-05-26 17:21:53 |
 |
|
|
pawlo994
|
|
Jak chce użyć jakiejś techniki dosłownie nie mogę się doczekać nocy xD W Dzień nie mam zbyt czasu na drzemki :D Probowałem z tą twoją energią czułem tak jakby jakąś energie w sobie ale miałem ten problem że nie zapamiętałem snu :D Potem wstałem około 4:45 i poszłem spać i zapamiętałem 2 sny co mi sie rzadko zdarza ale nie próbowałem wtedy LD xD |
 |
|
|
Qbz
|
|
|
|
pawlo994
|
|
JEEEEE !!!! Dziś miałem LD ale odziwo nawet nie próbowałem mieć, śniło mi się że szedłem po takich jakby skałach z wyschniętej lawy i nagle usłyszałem MÓJ głos tak jakby z nieba, ten głos gadał że ja śpię i w ogole i nagle przejąłem kontrole. Trochę mnie emocje poniosły i prawie sie obudziłem ale się opaonowałem i zacząłem sobie latać, potem dla próby wyczarowalem sobie drzewo bo to 1 mi na myśl przyszło :D. Obraz był troche słaby to zaczalem pocierać ręce bo to podobno wzmaga uczucie snu i polepsza swiadomosc, więc poprawia obraz, i pomogło. Te skały ciągneły sie po horyzont więc chciałem sie "przetelepportować" ale zamiast tego, przeżyłem fałszywe przebudzenie. Obudziłem się, zjadłem coś i poszedłem grać w piłkę, wróciłem z meczu i chciałem sie przespać, gdy zasnałem to naprawde się obudziłem i wstałem wypoczęty :D Może sie to wydawać niezeozumiałe co napisałem ale nie szkodzi.
Czy to było LD? I czy możliwe jest że usłyszałem we śnie mój głos na dodatek z nieba?
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-07-31 09:13:48
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-07-31 16:56:52 |
 |
|
|
uk_marines
|
|
ja kiedyś probowałem przejść w OOBE wybrałem jakąś tam taktyke z jakiegos forum opisana przez kogos robilem wszystko jak pisalo i o malo zawalu nie dostalem bo jakies glosy zaczalem slyszec i stwory widzieć
Zmieniony przez - uk_marines w dniu 2010-08-21 00:18:14