FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 42282 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
OOBE oraz LD 
[powiadom znajomego]    
Autor "OOBE oraz LD"   

mic884
 Wysłana - 21 sierpień 2010 10:29      [zgłoszenie naruszenia]

No to za mało teorii przed wyjsciem, powinieneś wiedzieć czego mozna sie spodziewać ;)
Twardym trzeba być i za wszelką cene utrzymywać świadomość. Niby prosta sprawa

puzon85
 Wysłana - 6 wrzesień 2010 19:37      [zgłoszenie naruszenia]

Też się tym interesuje od jakiegoś czasu, próbowałem kilka technik na ld i jedną na oobe. Jakoś jeszcze mi się nie udało mieć np. świadomego snu, ale odkąd próbuje to pamiętam w końcu swoje sny. Piszecie paraliż senny, hmm jakoś nie przypominam sobie bym miał, ale nie ukrywam ciekawe doświadczenie by było, więc niech przybywa

pawlo994
 Wysłana - 7 wrzesień 2010 22:22      [zgłoszenie naruszenia]

Uwierz mi LD to super sprawa. Od kąt opisałem tu moje pierwsze LD a było to z miesiąc temu miewam je dość często 3 razy na tydzień napewno ;] Moja technika to autosugestia a jak mam czas i ochote wstawać to autosugestia + MILD.

puzon85
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 07:15      [zgłoszenie naruszenia]

^ kurczę możesz objaśnić tą metodę MILD ? Wiadomo, że na każdego działa co innego , właśnie wróciłem z nocki i idę spać no i mam nadzieję na LD

Ja jeszcze zamierzam dorzucić medytację by jakoś umieć się wyciszyć bo gdy potrzeba tego to nieraz setki myśli na raz mi przelatują przez głowę

Zmieniony przez - puzon85 w dniu 2010-09-08 07:15:47

pawlo994
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 15:45      [zgłoszenie naruszenia]

Technika MILD polega na tym by obudzić się po około 3-4 godzinach snu i jakieś 15 min pobudzać świadomość tzn. czytać sobie coś lub porozwiązywać sudoku albo coś. Chodzi o to by przez te 15 min trzeźwo myślec. Potem znowu pójść spać powtarzając wzmianke np. "Gdy znów zasne będe pamiętał aby rozpoznać że śnię" lub coś w tym rodzaju. Polecam robienie dziennika snów. Jak 2 miechy temu zapamiętywałem może 1-3 sny w tygodniu tak teraz dzięki dziennikowi zapamiętuje 2-3 każdej nocy jak nie lepiej :)

P.S : Dziś znów miałem :D

puzon85
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 17:27      [zgłoszenie naruszenia]

^ No dziennik snów prowadzę, ale nie mam co spisywać bo nie pamiętam nic :]
Ta metoda MILD ją znam, podobna do 4+1 ;), ostatnio tak robiłem i hmm nic nie pamiętałem , autosugestie stosuje nawet nieraz TR mi się zdarza robić.

mic884
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki wejściu WILD wrażenia mogą być o wiele lepsze ;)
Pozwalając głowie zasnąć wiele tracimy.
Poza tym tylko mając nieprzerwaną świadomość można doświadczyć "oobe".

pawlo994
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

puzon jak nic nie pamiętasz to sproboj najpierw autosugestii z nastawieniem sie na zapamietanie snu np. "gdy się obudze będe pamiętał mój sen" i musisz wierzyć w te słowa podczas powtarzania. Gdy zapamiętasz sen zapisz go i zrob tak kolejnej nocy. Po 2-3 dniach będziesz zapamiętywał bez powtarzania. Ale pamiętaj zapisuj je! Potem zacznij trenować LD bo gdy nie zapamiętujesz snów nie ma sensu probować nawet.

Dzięki za podrzucenie pomysłu z WILD sproboje napewno już tej nocy. Jutro napisze moje wrażenia :)

Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-09-08 21:35:37

puzon85
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 21:41      [zgłoszenie naruszenia]

^ ok dziś autosugestię zrobię by zapamiętywać sny wiadomo człowiek od razu by chciał góry przenosić, ale na spokojnie się dojdzie do wszystkiego.

A co to jest ta metoda WILD ?

pozdrawiam

ginall
 Wysłana - 8 wrzesień 2010 23:28      [zgłoszenie naruszenia]

Chcialem zaczac z ld wczesniej :D ale nie udawalo mi sie , wczoraj znowu co nieco poczytalem i w koncu mialem sen , budze sie rano spocony (bo to byl koszmar) i pytam sie siebie czemu nie popatrzylem na rece we snie ? Dobrze ze pamietam sen :D

k thx bye

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 22 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

OOBE oraz LD

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22