Autor |
"OOBE oraz LD" |
|
amoeba29
|
|
|
|
puzon85
|
|
Przed snem stosowałem autosugestię by zapamiętać sen, po paru godzinach się obudziłem i znów autosugestia. Rano jak się obudziłem kompletnie nic nie pamiętałem, ale podczas szczotkowania zębów szczątkowo przypomniałem sobie sen, spisałem go. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będę więcej pamiętał i będę mógł zacząć stosować LD |
 |
|
|
pawlo994
|
|
puzon. Jeśli zapamietałes kawałki snu to znaczy że coś tam jednak działa :D Ale jak przypominasz go sobie po jakims czasie polecam ci po obudzeniu sie poleżec chwile w łozku z zamknietymi oczami i sprobować sobie coś przypomnieć.
Padło pytanie co to WILD. Technika ta polega na tym a byś połozył się na plecach i ułożył ręce wzdłóż ciała. Potem musisz zamknąc oczy i liczyć oddechy. W końcu zaczniesz czuć paraliż w ciele ale się nie bój bo przechodzisz to każdejnocy podczas snu bo to tylko paraliż senny. Licz dalej aż w koncu zaczniesz widziec różne scenki ktore będą coraz wyraźniejsze. Te scenki to będzie twój sen :) |
 |
|
|
puzon85
|
|
^^
No spamiętałem tylko fragmenty snu, ale nieraz nie mam możliwości poleżeć jak się obudzę zwłaszcza jak do pracy rano wstaje (o 4)
Co do metody WILD to znów mam skojarzenie z OOBE, nieraz przy metodzie 4+1 leżałem na plecach, ręce wzdłuż ciała, po paru minutach dziwne drętwienie/paraliż (piękna sprawa choć za pierwszym razem strasznie się wystraszyłem) i później nic już nie było.
Nie wiem, może dziś zastosuje autosugestię z zapamiętywaniem snów i może wypróbuje metodę WILD |
 |
|
|
pawlo994
|
|
moim zdaniem i tak MILD lepsza. Dziś w nocy probowałem WILDa i wyszlo tylko częsciowo. Moge ci polecić jeszcze taki układ dzwięków co trwa pol godziny i po przesluchaniu jego idz spać to szanse na LD wzrastają ponad 2 krotnie. Wpisz w google "doser Lucid Dreaming download" i po sciągnieciu odsluchaj go na sluchawkach. |
 |
|
|
puzon85
|
|
^ z tym MILD to nieraz cienko bo rano do pracy wstaje
"doser Lucid Dreaming download" zawsze byłem przeciwny takim rzeczą, stosowałeś to, jakie efekty? |
 |
|
|
pawlo994
|
|
stosowałem i efekty faktycznie pozytywne bo moje drugie ld (bo pierwsze było przypadkowe) osiągnąłem dzięki temu :D
Tzn nie wiem czy dzięki temu bo 3 dni pod rząd nie wychodziło a w 4 dniu posłuchałem i wyszło. Ma to w sobie też trochę autosugestii napewno bo gdy słuchasz tego i w to wierzysz mózg sobie sam wkręca że będziesz miał napewno bo to działa i chooj xD
Zmieniony przez - pawlo994 w dniu 2010-09-09 20:19:25 |
 |
|
|
puzon85
|
|
^ dobra powiedzmy, że tym mnie przekonałeś " bo to działa i chooj xD "
spróbuje to dzisiaj, choć jak na szybko przesłuchałem to tak jakoś ujowe te dźwięki
Zmieniony przez - puzon85 w dniu 2010-09-09 20:28:59 |
 |
|
|
pawlo994
|
|
fajne uczucie w bani ci będzie po przesluchaniu :D Staraj się przesluchać całe bo jak przewijasz nie am tego efektu :D I skupiaj się na tych dzwiękach żeby mózg je sobie zaszyfrował na tą noc. Nie wiem jak to inaczej napisać :D
O to chodzi że te dzwięki takie są :D Oddziałowują na fale mózgowe niby |
 |
|
|
puzon85
|
|
|