FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 42295 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
OOBE oraz LD 
[powiadom znajomego]    
Autor "OOBE oraz LD"   

puzon85
 Wysłana - 13 październik 2010 13:22      [zgłoszenie naruszenia]

Kurcze coś mi już nic nie wychodzi. Po pierwsze problem z wizualizowaniem, po drugie już nie mam żadnych objawów jak za pierwszym razem. Normalnie

mrowa2255
 Wysłana - 11 listopad 2010 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

[www.paranormalend.fora.pl]
LD dobra sprawa :}
Ucze sie

uszek994
 Wysłana - 25 listopad 2010 20:35      [zgłoszenie naruszenia]

Widzę że temat trochę upadł chociaż bardzo ciekawy :D Mi osobiście LD wyszło 2 razy w jakieś 10 prób :D Ale to trzeba wytrwałości wiem z własnego przykładu :D Puzon a u ciebie jak pojawiły się jakieś oznaki czy się poddałes? :D

Zmieniony przez - uszek994 w dniu 2010-11-25 20:35:43

puzon85
 Wysłana - 25 listopad 2010 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Nie poddałem się, ale nie próbuje tak często jak kiedyś.

Fajfol69
 Wysłana - 25 listopad 2010 22:45      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem czy już się pojawiła ta metoda, ale polega ona na tym, że kładziemy się w wygodnej i komfortowej pozycji, zamykamy oczy na 30sekund a następnie otwieramy na 2-3 sekundy i ponownie zamykamy aż do skutku. Ważne jest aby nie poruszać się.

Jest to jedyna metoda, podczas której odczuwałem jakiekolwiek skutki, ale z braku czasu, aktualnie zaniechałem LD.

puzon85
 Wysłana - 26 listopad 2010 10:24      [zgłoszenie naruszenia]

Tu na forum nie było tej metody, ale znam ją z tym że trzeba spełnić dodatkowy warunek ni tylko otwieranie i zamykanie oczu (czas pomiędzy nimi nie jest aż taki istotny) dokładnie chodzi mi o to by być senny i by oczy same się zamykały.

Tą metodę próbuje już jakiś czas, nie miałem LD ale mam ciekawe sny (głupie i normalne).

uszek994
 Wysłana - 26 listopad 2010 12:50      [zgłoszenie naruszenia]

Podobnie ze mną ta metoda na mnie nie działała :( Raz LD osiągnąłem WILDem a raz zupełnie przypadkiem :D

patyczak00
 Wysłana - 20 grudzień 2010 19:13      [zgłoszenie naruszenia]

Troche juz minęło od ostatniej odpowiedzi, ale napisze. Dzisiaj pierwszy raz w żyiu doświadczyłem LD. Przez przypadek. Mało z tego pamiętam , ale wiem że chciałem robic dużo rzeczy. Jedną z nich było zamienie czegoś w ciężarówke coca-coli hehe. Więcej nie pamietam , troche śmieszne ale fajne było. Czytam o tym , jesli znowu będe mial LD to napisze .

Edenbeast
 Wysłana - 25 styczeń 2011 20:04      [zgłoszenie naruszenia]

Witam
Właśnie zaczynam trening do LD. Parę razy miałem LD i postanowiłem je bardziej kontrolować i swiadomie wywoływać. Naprawde ciekawe doświadczenie to przenoszenie przedmiotów siłą woli :) udalo mi sie to parę razy, latanie na supermena też fajna sprawa, jednak chwila nieuwagi i cały sen rozpływa się. Wydaje mi się że doświadczyłem OOBE na kacu w pół śnie, zaczołem się poruszać jakby normalnie po domu ale domownicy mnie nie widzieli, po 10 sek wystraszyłem się i obudziłem. Może to był sen ale bardzo fascynujący, chciałem to powtórzyć ale niestety nie udało mi sie nigdy. No idę ćwiczyć :D

Luzifer
 Wysłana - 22 luty 2011 02:49      [zgłoszenie naruszenia]

ja chce do kosmosu.

pomijając ograniczenia jakby psychiczne, przywiązanie do ciała, życia, strach, projekcje mózgu, przetwarzanie, przetłumaczanie przez mózg bodźców, w końcu jakby filtra, czy firewalla, kóry trzeba już świadomie obejść

to wszystko mi przypomnina tripy na dragach tak z grubsza, tylko jakby nie gwałtowne zanurzenie, a jakby świadome wejście po schodach

zawsze się zastanawiałem co taki chvj co tydzień medytuje bez ruchu robi, teraz chyba wiem

temat ciekawy, czekam na mądrości i objawienia podczas snu

Robert Monroe mnie zainspirował tak btw.

na + na razie stwierdzam tylko to, że poznałem techniki releksacyjne, medytacji, co pomaga na stres, tak poza tym to mam mieszane uczucia

aha i podejście mam również naukowe, bo ciekawe rzeczy robią, robili w tym Monroe Institute i ciekawe rzeczy można robić z mózgiem.

To jest kvrwa przyszłość

Zmieniony przez - Luzifer w dniu 2011-02-22 02:51:30

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 22 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

OOBE oraz LD

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22