Witam piszê ten post ¿eby przestrzec ludzi przed nawet jednorazowym æpaniem marihuany w stanach silnego stresu i depresji,a wiêc jaki¶ rok temu mia³em bardzo du¿e prze¿ycie,i jak ten skoñczony ***** wzi±³em i siê naæpa³em praktycznie do nieprzytomno¶ci nawet nie chce mówiæ jaki to stan psychiczny ka¿dy kto to prze¿y³ to maxymalne zwolnienie czasu pomieszany z obrzydliwymi,strasznymi wrêcz nawet nie wiem jak to uj±æ lekami,jako¶ ten straszny stan przetrwa³em ale dziwne po 1 dniu,na kacu stwierdzi³em ¿e to normalne ¿e mo¿e mnie trzymaæ a raczej sam sobie wkrêcam ale min±³ tydzieñ,2 tygodnie a ja
czujê siê jak naæpany wrêcz,czas ca³y czas idzie wolno,wrêcz nie da siê ¿yæ,tylko p³akaæ nad tym co sobie cz³owiek przez swój kretynizm zrobi³,potem jako¶ to wszystko minê³o,stany po narkotyczne minê³y,ale zaczê³o siê dziaæ co¶ jeszcze gorszego,przesta³em odczuwaæ rzeczywisto¶æ sta³em siê istnym wiê¼niem w³asnego umys³u,prowadzi³em sam ze sob± monologi,by³em i nadal jestem ¿ywym trupem,tak jakbym ¿y³ a nie ¿y³,otoczenie ocenia ciê normalnie ale bod¼cie z otoczenia i rzeczywisto¶ci nie docieraj± do Ciebie,potem zacz±³em pracowaæ,wiecznie rozkojarzony my¶lami daleko w za ¶wiatach a raczej my¶lami w swojej chorej g³owie pyta³em siê kiedy to minie,ale potem zaczê³y siê tak obrzydliwe stany ¿e nikomu nie ¿yczê!! zacz±³em traciæ ¶wiadomo¶æ,w pewnych momentach,de vavi,wiem ¿e ¼le napisa³em ale wiecie o co chodzi,to de¿awi mia³em w³a¶nie w tych stanach,na pocz±tku de¿awi maxymalny lêk ¿e to przecie¿ by³o tak w³a¶nie siê czu³em jak by³em zjarany prawiê do nieprzytomno¶ci,lêk ¿e koszmar powróci³,a potem czu³em ¿e prawiê mdleje,szczególnie jak np jecha³y samochody i ¶wieci³y ¶wiat³a mi prosto w oczy,i za ka¿dym razem utrata krótko trwa³a pamiêci,i totalny brak mo¿no¶ci skupienia siê na czymkolwiek,chcia³em a nie mog³em no i to uczucie
gdzie ja jestem co siê zemn± dzieje,to jest piek³o,potem mia³em ataki takie ¿e jak zasypia³em to jakbym odlatywa³ ¼le mi siê oddycha³o,mimowolne skurcze miê¶ni w nogach,i jak wstaje czêsto jestem taki ,,niedo***any,, najgorsze piek³o to te oczy uczucie jakby¶ widzia³ jedn± rzecz wyostrzon± maxymalnie a w tyle zamazane
obrzydliwe uczucie które mam do dzi¶,przez ten rok nic nie odczuwam,¿yje tym piepszonym urojonym ¶wiatem we w³asnym umy¶le,monologi s± najgorsze,tak jakbym ¿y³ ale by³ ¿ywym trupem,jakbym nie czu³ i nie mia³ poczucia rzeczywisto¶ci,jedyne moje marzenia to byæ jak kiedy¶,przez ten stan zniszczy³em mi³o¶æ mojego ¿ycia,rodzinê,tak robi³em badania to tak na koniec i mam epilepsje skroniow± ale prawdopodobnie te¿ inne zaburzenia które ona wywo³uje,takie jak np.zaburzenia zachowania itp,to piszê na przestrogê,ja ¿yje od tamtego czasu ju¿ ponad rok w piekle,wiecie g³upie my¶lenie przejdzie mi samo,gówno prawda,jeszcze trochê to wiem ¿e wyl±duje w psychiatryku,jak wiadomo padaczka nie leczona powoduje, mówi±c potocznie uwstecznienie siê,wiem jedno nigdy sobie tego nie wybaczê bo przez ten rok ze zdrowego cz³owieka sta³em siê dzikusem którego tak odbiera otoczenie i na w³asne ¿yczenie przez g³upotê zniszczy³em swoje zdrowie,sorry ¿e tak siê
¿ale ale du¿o osób mówi swoje historie a ja to pisze jako PRZESTROGÊ!!!!!WYSTARCZY RAZ A WASZE ¯YCIE STANIE SIÊ PIEK£EM,MÓWIÊ TU DO LUDZI O DELIKATNEJ I WRA¯LIWEJ PSYCHICE,ALE TAG¯Ê DO WSZYSTKICH!!POZDRAWIAM!!
uczucie takie jakby¶ mia³ 24h przymglon± ¶wiadomo¶æ,wszystko robisz normalnie,wszystko mówisz,¶miejesz siê,ale nie odczuwasz tego tak naprawdê,tak jakby¶ by³ w ¶pi±czce,i prowadzisz monologi sam ze sob±,nie wiesz co robi³e¶ 5 minut temu,nie mo¿esz skupiæ siê na niczym,widzisz w taki sposób jakby¶ by³ za szyb±,i wo³a³ o pomoc a nikt Cie nie s³yszy,a to co widz± ludzie to tylko kamuflasz,ca³e twoje JA TWOJA OSOBOWO¦Æ TWOJE UCZUCIA MY¦LI,s± w twojej g³owie,a na zewn±trz robisz wszystko,automatycznie,na sucho,no nie odczuwasz nic tak naprawdê ,ale jeste¶ postrzegany jako zdrowy cz³owiek,jakby¶ po prostu by³ ¿ywym trupem,by³ wiê¼niem w³asnego umys³u,i nie móg³ siê wydostaæ,no nie mam w pe³ni ¶wiadomo¶ci tego co siê dzieje,do tego padaczka,nawet neurolog psycholog mówi± ¿e dziwny stan,a najgorzej jest jak sobie u¶wiadamiasz s± takie chwile momenty,wtedy to mogê p³akaæ godzinami to najpiêkniejsze chwile,bo czujê,po prostu ¿yje,czujê rado¶æ,smutek wszystko wtedy jestem szczê¶liwy bo wtedy czujê ¿e ¿yjê,moja ciotka prawie rok temu by odesz³a a do mnie po tygodniu co¶ tam dotar³o,piek³o prawdziwe piek³o..a do psychiatry idê moje jedyne marzenie uwolniæ siê z tego piek³a z tego wiêzienia..sorry ¿e tak chaotycznie napisa³em,sorry,Pozdrawiam
Zmieniony przez - jêdreczekk w dniu 2009-12-15 21:14:22
a teraz powiem co¶ tak szokuj±cego co was rozwali robi³em test kiedy¶ wypi³em jedno piwo,by³em na***any I MIA£EM TEN SAM STAN ZWOLNIENIA CZASU CO PO MARIHUANIE!!!!!!!!!po alkoholu mia³em takie stany jak po MARIHUANIE W PRZYBLI¯ENIU!!!!I DOCHODZI£EM W MIARÊ DO SIEBIE CA£¡ NOC! jak widzê kogo¶ kto æpa³ kiedy¶ to pod¶wiadomie wmawiam sobie ¿e siê naæpam,i mam te stany muszê wtedy chodziæ 2 stron± chodnika bo stany powracaj±,tragedia no nie:(
"I know one thing,
Anything is better than that 1 train"
dziêki ch³opaki za s³owa otuchy nawet na sylwka nie bêdê móg³ wypiæ kieliszka kurde tak têsknie za tymi czasami co mo¿na by³o siê napiæ,nawaliæ siê nawet w 3 dupy za przeproszeniem,po¶miaæ mieæ fazê,ale potem przechodzi i jeste¶ normalny,a tu jedno piwo,i tragedia,wiecie kiedy¶ cz³owiek nie docenia³ tego co ma czyli zdrowia,a teraz marzy o tym co by³o kiedy¶,a co najgorsze mimo wszystko to ca³e piek³o zmienia Cie tak naprawdê,i przera¿a mnie to,w tych atakach to chore ale naprawdê zadaje sobie pytanie,czy ja ¿yjê czy to sen?ale koniec ju¿ siê nie ¿ale ¿eby¶cie mnie nie zaczêli gnoiæ albo wy¶miewaæ siê:P a z tym alko to taki da³em przyk³ad takie drobne rzeczy ehh dziêki ¿e mnie wys³uchali¶cie,i mog³em siê wy¿aliæ:P
Bo zycie to nie bajka nie g³aszcze sie po jajkach.
Id¼ do psychiatry da Ci leki i nie wymy¶laj ju¿ , przepisze Ci leki na lêki i co¶ na uspokojenie na dobre spanie i pod dwóch tygodniach siê poczujesz lepiej , a co do tej padaczki to je¶li masz padaczkê to siê na ni± lecz , bierzesz teraz jakie¶ leki ?
pzdr
pisze bzdury,przykre jest to ¿e ¶miejesz siê z ludzkiego nieszczê¶cia,napisa³em to jako przestrogê,po za tym pisz±c tu chyba mia³em jaki¶ cel no nie??wiadomo ka¿dy ma woln± wole i prawo wyboru ale mo¿e kto¶ tam z miliona osób przeczyta post jakiego¶ tam cz³owieczka jak ja,i mo¿e zmieni zdanie co do tego syfu,tego co siê sta³o nie cofnê ale mogê kogo¶ ostrzec przed takimi tragicznymi skutkami,a te¿ chyba nie pisa³ bym tego i prosi³ o pomoc,jakbym by³ uzale¿niony i pali³ to ¶cierwo kilka lat np to bym zna³ przyczynê.a to by³ jednorazowy wybryk,za który s³ono zap³aci³em,a tak to mo¿e kto¶ z was prze¿y³ co¶ podobnego i mo¿e mi pomóc,wszêdzie szukam pomocy,nie tylko u psychiatry ale te¿ w³a¶nie u ludzi którzy mo¿e prze¿yli podobne stany jak ja prze¿ywam.