Prosilbym o obiektywne opinie a nie na zasadzie "Komorowski nie taki zły,ale jestem za pisem to dam Hu.jowi platfusowi 1. Lub Komorowski cienki,ale jestem za po to dam 6.Jak dla mnie 4
Przymszyk, większej takiej inicjatywy, nie wiem dlaczego ale od samego początku mam wrażenie, że on sobą nic nie prezentuje, jest jak jakiś robot, któremu dają tekst do nauczenia się, a on tylko to powtarza. Strasznie taki sztuczny, oczywiście to tylko moja opinia.
Wiadomo, że w Polsce prezydent nie ma za dużego pola do manewru ale mimo wszystko...
Prezydent de facto z przypadku ( "zamach"/śmierć poprzednika w wypadku + "tylko nie Sikorski" ) zachowujący się jak niewidzialny człowiek.
Odczytał prawidłowo, że jak będzie mało kontrowersyjny, "dostojny" w wersji odpustowej, od czasu do czasu podkreśli że nie lubi się do końca z Tuskiem, a przez resztę czasu będzie wygłaszał frazesy, to słupki Mu nie spadną i będzie 2ga kadencja.
Tymczasem od dłuższego czasu wrak samolotu w którym umarł Jego poprzednik nie zdołał jakoś wrócić z Rosji, Polski minister spraw zagranicznych właśnie oficjalnie przyznał że prosi EU o pomoc ( tłumaczenie z politycznego na Polski = za cieńcy jesteśmy Sami na to, wszystko fajnie tylko czemu tak późno? ) i trudno, aby nie rzutowało to na ocenę Komorowskiego jako Prezydenta.
Co nie zmienia faktu, że w PL kolejną kadencję ma raczej w kieszeni.
Zmieniony przez - mlkv w dniu 2012-12-10 21:01:25
Zmieniony przez - Zaxom w dniu 2012-12-10 21:55:34
W kwestiach politycznych, społecznych, żeby się udzielał w prasie, telewizji, żebym wiedział jakie ma stanowisko wobec różnych spraw, jakie ma poglądy, no cokolwiek.
Może jest za mało kontrowersyjny i dlatego nie pokazują go nigdzie ani nie zapraszają...
Ale po co On ma zajmować jakieś wyraźne stanowisko i się udzielać?
On już się pokazał ( IMO z b. nieładnej strony ) kiedy autora strony "antykomor" ( fakt, wulgarnej ) odwiedzili panowie spod znaku 3 liter pewnego poranka. Wystarczy do zajęcia stanowiska w przedmiocie jaki prywatnie jest Pan Komorowski.
Natomiast dopóki na potrzeby wizerunku dla społeczeństwa jest stonowany, "dostojny", z wąsem, lekkim zacięciem militarnym, za wskazaniem na herb szlachecki i jeszcze od czasu do czasu pokaże że się z Tuskiem potrafi nie zgodzić - to w Polsce spokojnie będzie miał poparcie wystarczające na dalszą kadencję.
Polacy niczego innego od Prezydenta nie oczekują, w większości Polacy mają wyłożone nawet na wrak w Smoleńsku.
Więc po co ma być wyrazisty, czy nawet za głośno głosić poglądy ( jakiekolwiek ).
Zmieniony przez - mlkv w dniu 2012-12-10 22:44:52