FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6256 razy ¬

ROZRYWKA | Budownictwo, remonty i majsterkowanie
Ocieplenie pionowego boku jaskółki.  
[powiadom znajomego]    
Autor "Ocieplenie pionowego boku jaskółki. "   

Heinek
 Wysłana - 28 wrzesień 2016 13:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Znowu pytam o jakąś bzdurę, ale chciałbym wiedzieć jak to prawidłowo ocieplić, chodzi o tę część z dechami.

Za drewnem jest już blacha, nie ma nawet folii, o ile się nie mylę powinna tam być paro przepuszczalna, a może nie? Majstry coś mówiły że tam to nie musi, ale pewny nie jestem.

Pytanie, czy dać folie paroprzepuszaczalną, czy żółtą na deski i dopiero konstrukcja utrzymująca wełne, czy jakiś styropian?

Chciałbym zrobić to prawidłowo, przytroczyć wełnę do dechy to nie problem, tylko żeby spełniało swoją funkcję, nie zbierało wilgoci itd.

Robot-Man
 Wysłana - 29 wrzesień 2016 20:57      [zgłoszenie naruszenia]

daj jakies zdjecie z dalsza

woroczu, wybieram cie!

Heinek
 Wysłana - 30 wrzesień 2016 11:08      [zgłoszenie naruszenia]

Musiałem graty uprzątnąć trochę. Nigdzie w google nie mogę znaleźć jak taką ścianę się powinno ocieplić. I kwestia tej foli, bo teoretycznie jak powinna być między deskami a blachą, to mógłbym to zrobić, tylko trochę gimnastyki.
Pytam może o głupoty, ale jak ma mi potem wilgoć wychodzić w mieszkaniu to wolę zrobić dobrze.

T_E_O
 Wysłana - 30 wrzesień 2016 14:31      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli po drugiej stronie desek jest blacha to lepiej daj folię paro przepuszczalną. Jak w lecie dogrzeje do blachy a w mieszkaniu będzie chłodniej to przy normalnej folii może Ci się coś skraplać, a tak to będziesz miał wentylację. Później możesz dać stelaż i jak chcesz na stelaż zwykłą folię, potem wełna i gips karton. Moim zdaniem lepiej żeby wentylacja w tym miejscu była.

smutasny
 Wysłana - 30 wrzesień 2016 15:43      [zgłoszenie naruszenia]

a co Ty? loft remontujesz?

Heinek
 Wysłana - 30 wrzesień 2016 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

Loft, w sumie można tak to nazwać. Kiedyś tam było trzymane zboże i raczej nikt nie przewidywał mieszkać. Cegły mogą być mylące, to jedyny fragment budynku z tego materiału, reszta jest z czegoś innego - uroki budownictwa rodzinnego w PRL

smutasny
 Wysłana - 2 październik 2016 13:00       [zgłoszenie naruszenia]

To jak skończysz to wrzucaj foty

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Ocieplenie pionowego boku jaskółki.