cześć,
Proszę o poradę co kupić w kwocie ok 30-35 tyś PLN.
Octavie II po lifcie ?? Focusa III w hatbacku czy może Volvo s60 ??
Chciałbym aby było to auto nieawaryjne , będzie jeździć 50% miasto 50% trasa ( ok 10tyś rocznie)
Nie chciałbym aby było za małe bo mam 1,9m wzrostu. Obecnie mam a4 b6 i jest dobre , ale czas na zmiany
Przy Twoim wzroście brałbym cos z segmentu D/E zeby było wygodnie, mondeo mk4, laguna 3, moze nowsze audi - b7, ewentualnie a6c6 ale bedzie starsze. Z tych co wymieniłes brałbym s60 2.4 bezn, Ew troche dołożył i V 70- zayebiste auto
V 70 II generacji (do 2007 r) w środku przypominało s60, ale bazowało na płycie s80 stąd było bardziej obszerne.
Ja mam na myśli nowe v70 - III generacja, od 2007 roku. Auto jest oparte na płycie podłogowej Mondeo, z zewnątrz i w środku w porównaniu do poprzedniego v70 lub do s60 jest przepaść. Miałem trochę styczności i na prawdę obszerne, wygodne i świetnie wykończone auto
Nowe v70 to poprostu s80 kombi.
Polecam. Sam takim jeżdżę i jest to niesamowicie wygodne auto. Płytę dzieli z mondeo ale jest to zupełnie inna klasa samochodu. Odpowiednikiem będzie audi a6 lub bmw serii 5.
Teraz chce zmienić swoje v70, początkowo miała to być bmw 5 ale jednak s80 wygrało pod względem wygody i jak dla mnie ergonomia wnetrza.
Miałem Focusa MK2 FL (2008r) i byłem bardzo zadowolony, 1.8TDCI , fajnie się zbierał, spalanie również spoko, ceny części nie były jakieś bolesne, do tego dobrze się trzymał drogi. Przejechałem nim jakieś 40tys km zanim mi go nie skasowali.
Jednak gdyby miał kupować takiego po raz drugi, to brałbym z automatyczną klimą i skrzynią 6cio biegową. W cenie do 25 tys takiego Focusa już kupisz z fajnym wyposażeniem
Octavie po FL ma mój ojciec w kombii (2011r), również jest zadowolony, autko fajnie wyposażone i ogólnie ciekawe, do tego on ma 1.6TDI i przy jego jeździe to auto spala do 5l/100km.
Zobacz sobie jeszcze Hyundaia i30, Kia Ceed, Seat Leon 2, Golfa 6 może już by szło dostać.