FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9619 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
Opel astra 2  
[powiadom znajomego]    
Autor "Opel astra 2 "   

Thomy20
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 09:19      [zgłoszenie naruszenia]

myślisz, że inżynier wstał pewnego ranka i od tak *******nął, że ogłasza graniczną grubość tarczy hamulcowej na - powiedzmy - 19 mm, ale ogólnie pewnie można jeździć dalej, bo nie chciało mu się liczyć to mocno zaokrąglał?

Neptas hamulec to bezpieczeńśtwo więc graniczna grubość tarczy hamulcowej musi być podana ze sporym zapasem a ten zapas śmiało możemy jeszcze wykorzystać jak ktoś wie i umie.

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

IwanIV
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 10:27      [zgłoszenie naruszenia]

Wymiana rozrządu w tym aucie to kwestia paru stówek, nie warto ryzykować i odkładać tego na później. Jeżeli sam nie ogarniasz podjedź do mechanika i po paru godzinach będzie po robocie. Tak samo tarcze- sprawy groszowe. Od razu możesz rzucić okiem na przewodu hamulcowe.
Dobra rada- nie słuchaj pjerdzielenia użytkownika Thomy, który najprawdopodobniej jest już takim żulowatym menelem, że kosztem swojego i innych bezpieczenstwa na drodze, jeździ na tarczach grubosci kartki papieru, aby tylko zaoszczedzic dwa złote na piwo, które daje mu "rozrywki".

Thomy20
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 10:35      [zgłoszenie naruszenia]

koszt pompa, rolki , napinacz i pasek to ok 400zł mechaniol zrobi ci to za ok 200-300zł ja to z kolegom robiłem przez 4 godziny

Neptas
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 12:36      [zgłoszenie naruszenia]

musi być podana ze sporym zapasem

Śmiem twierdzić, że jest to jednak obliczane, a nie wyssane z dupy.
Osobiście widziałem kilka pękniętych tarcz w życiu (głównie w ciężarowych co prawda) i konsekwencje z tego wynikające, więc nie pyerdol, że zaoszczędzenie po 60 zł/szt. do tego Twojego gówna ma jakiś większy sens.

Znawca -

matand
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 13:43      [zgłoszenie naruszenia]

kilka lat temu mialem astre2 i za pasek, rolke i napinacz plus wymiana dalem 800zl. robili to na moich oczach(z wiadomych przyczyn na moich oczach) w krakowie w zwyklym serwisie.

i tak za mocno naciagneli pasek i przy innej naprawie mi to ktos poprawial ale to inna sprawa. no còż

teraz zasadniczo. ile dales za astre2?

-odpowiadasz: 4000zl, moze odrobine wiecej. albo nawet mniej!

ile masz zamiar jezdzic.
odpowiadasz -moze 3lata albo jak co sie trafi za rok.

moja odopwiedz więc- pje.rdol ten rozrząd. rozbiora ci i zaloza continental a ten stary bedzie jeszcze GM i zero pekniec od spodu, stan pewniejszy jak nowy.
ile silnik do astry kosztuje w razie w? no właśnie-niewiele wiecej jak rozrząd. i co? warto zmieniac w takim aucie?

znajomy ma jako trzecie auto ibize 2002, kupil ją jako 5 letnie auto i paska nie zmienial. do auta dwa lata temu wjechal nowy silnik i do dzis pamirtam nie zaluje ze nie bawil sie w zmiany. a ktore auto by nie mial i jakie to i ibiza zawsze jest deską ratunku a meszka w wadowickich gorzystych okolicach i zimą jest pod ogromną kilometrową gore przeje.bane. siadała skrzynia, sprzeglo a kase na te elementy przeznaczal z tego co by dal na zmiane rozrządu. i nie to ze gościa nie stac bo kase ma tylko w cudzysłowiu pisze przeznaczał. podkreslam stac goscia konkretnie i nie kupuje tarcz na szrocie tylko z logiki na rozrzad mial wyebane wiedzac ze niebawem silnik moze poleciec w takim starym aucie i mial racje. tyle ze od zakupu ibizy minelo mu 7 lat a przypuszczenia o yebnięciu silnika trwaly 4lata, ibiza caly czas robial po sto km dziennie -robi na kopalni, a potem jezdzila jego żona.

Zmieniony przez - matand w dniu 2016-09-23 13:59:29

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

Thomy20
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 15:11      [zgłoszenie naruszenia]

Zaraz wam powiem jak są obliczone w czinkusiu miałem tarcze cienkie jak żyletki a miałem zepsutą pompę hamulcową i klocki przyblokowało hamulce się tak nagrzały że zaczęło się dymić z kół a tarcze nie pękły nawet się nie pokrzywiły o jeździłbym na nich dłużej tylko znalazłem na szrocie za 15,zł prawie nówki

matand
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 16:54      [zgłoszenie naruszenia]

tak a przy predkosci 110 wiesz co moze zrobic sie z taką tarcza?

wypjerdalaj , bzdur nie pisz a na drodze nie jesteś jeden.
nie powinni ci wydac prawa jazdy. koniec kropka

Mopss
 Wysłana - 23 wrzesień 2016 21:25      [zgłoszenie naruszenia]

z tym oplowskim rozrzadem to roznie jest,
ja mialem 2.0 w benzynogazie i gdzies wyczytalem, ze sam OPEL ze wzdlegu na nietrwalosc ukladu rozrzadu zalecal wymiane co 60 tys km lub 5 lat

Thomy10
 Wysłana - 24 wrzesień 2016 09:00      [zgłoszenie naruszenia]

moja odopwiedz więc- pje.rdol ten rozrząd. rozbiora ci i zaloza continental a ten stary bedzie jeszcze GM i zero pekniec od spodu, stan pewniejszy jak nowy.
ile silnik do astry kosztuje w razie w? no właśnie-niewiele wiecej jak rozrząd. i co? warto zmieniac w takim aucie?

Ciekawe podejście nie zmieniać rozrządu i czekać aż się silnik rozsypie bo kupisz używany a skąd wiesz że ten używany będzie dobry? Jak kupisz Używany silnik za przypuśćmy 1000zł mechanik ci weźmie drugie tyle trzeba by jeszcze uszczelki powymieniać , rozrząt też bym wymienił czyli wydasz ok 3tys.zł a nie wiesz czy silnik będzie dobry.

matand
 Wysłana - 24 wrzesień 2016 09:09      [zgłoszenie naruszenia]

ale jak za astre dal ponizej 4000 zł a blizej 3tys. to ja wiem czy warto to rozbierac... po drodze okaze sie ze duzo innych rzeczy do roboty i tak zrobi sie 2000zl za naprawe.
zalezy jaka astra , za ile-wszystko tu napisalem wczesniej. co innego ty jak myslisz ta astrą jezdzic i chyba za twoją astre idzie dostac z tego co mowisz pomiedzy 4tys a 5tys. i ogolnie sporo rzeczy w astrze juz zrobiles

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Opel astra 2

Strony: 1 2 3 4 5