FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 7915 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Pój¶cie na magisterkê vs emigracja  
[powiadom znajomego]    
Autor "Pój¶cie na magisterkê vs emigracja "   

melvinmik
 Wys³ana - 17 maj 2015 15:31      [zg³oszenie naruszenia]

seba no normalnie, chodzisz tylko na zaliczenia i egzaminy

To chyba ty tak chodzi³e¶, pobieraj±c "naukê" na Wy¿szej Szkole Zarz±dzania i Turystyki Dla M±drych Inaczej.

W normalnej szkole, takiej jakich obecnie w Polsce ma³o, studiowanie to wielowymiarowe zg³êbianie danego tematu zarówno na wyk³adach jak i w bibliotekach oraz domu.

Do tego dochodz± (na politechnice na przyk³ad) obowi±zkowe æwiczenia, zajêcia w laboratoriach, konsultacje w ramach projektów i tego typu sprawy.

anc_kozak
 Wys³ana - 17 maj 2015 15:41      [zg³oszenie naruszenia]

o melvin to nastêpna Monika Olejnik... jaka politechnika, temat jest podany - uniwersytet ekonomiczny

[http://www.theanimalrescuesite.com/]
Pomó¿ zwierzakom !
"Od tego co masz chciej jeszcze wiêcej"

melvinmik
 Wys³ana - 17 maj 2015 15:51      [zg³oszenie naruszenia]

Ekonomia to chyba tez stosunkowo obszerna dziedzina wiedzy. Jak studiujesz dziennie i pracujesz dodatkowo, to albo jeste¶ geniuszem, albo... nie studiujesz jednak.

Po licencjacie masz 2 lata do magistra o ile dobrze pamiêtam. Co Ci niby szkodzi po¶wieciæ te g³upie 2 lata na doprowadzenie sprawy do koñca?

Bany_
 Wys³ana - 18 maj 2015 10:46      [zg³oszenie naruszenia]

Tiesto PW posz³o

Melvin czujê ¿e kolejne 2 lata stracê tylko po to ¿eby dostaæ nic niewarty papier, pomys³ ze zrobieniem magisterki zagranic± nieg³upi, ale podobno za zachodzie te¿ ju¿ jest od groma bezrobotnych Master of economy- "ekonomistów"...

Po prostu zje.ba³em sprawê ze studiami w PL- bo rodzice naciskali, ¿eby i¶æ, bo co powiedz± rówie¶nicy- no to teraz mam za swoje

Edit: Widzê ¿e maj± na UEK-u studia po angielsku- warte to cokolwiek jest?

Zmieniony przez - Bany_ w dniu 2015-05-18 13:20:54

rik_o
 Wys³ana - 18 maj 2015 17:14      [zg³oszenie naruszenia]

Jaki jest problem ze studiowaniem dziennym i jednoczesn± prac± ? I rok magisterki i pracujê w zawodzie robi±c co prawda 3/4 etatu~, ale jakbym siê postara³ to ca³y wyszed³by bez problemu.
Na studia chodzi siê na kolokwia i egzaminy. Po co mam siedzieæ na zajêciach, czy wyk³adach, skoro ca³y materia³ jestem w stanie ogarn±æ samodzielnie?

¯eby nie by³o, studiujê ekonometriê, nie wiem jak to wygl±da na studiach technicznych, ale wiem ¿e znajomi z politechniki te¿ pracowali i studiowali dziennie.

hepar
 Wys³ana - 18 maj 2015 17:15      [zg³oszenie naruszenia]

FiR po ang moim zdaniem warte

potem robisz CFA, zdobywasz do¶wiadczenie w centrach kosztów korpo ulokowanych w Polsce i potem wyje¿d¿asz do London City kosic huge cash

tzn kolega w spamie tak mówi, ale wg mnie to ma troche sensu

podyplomowe z zarz±dzania projektami równie¿ w miêdzyczasie i baza do podboju Europy albo do ¿ycia na dobrym poziomie w Polsce jest dobra moim zdaniem, ale moje zdanie to zdanie laika

hepar
 Wys³ana - 18 maj 2015 17:16      [zg³oszenie naruszenia]

riko s± perspektywy po tej ekonometrii? praca jest? na czym to polega mniej wiecej?

hepar
 Wys³ana - 18 maj 2015 17:21      [zg³oszenie naruszenia]

BTW

kiedy¶ studia to by³ przywilej, teraz dziwny system mówi ka¿demu, ¿e jest równy i ka¿dy mo¿e studiowaæ

studia dla studiowania

ja tam sebe troche rozumiem, na powa¿nych kierunkach, zag³êbiaj±c siê naukowo w ró¿ne kwestie nie da sie pracowaæ i studiowaæ równocze¶nie, na pewno nie na I stopniu, bo nic siê nie wyniesie z uczelni tylko papier. Wyk³ady czy æwiczenia daj± inne spojrzenie na problem, rozwijaj± my¶lenie, a nie tylko przyj¶cie na kolokwium i lacha.

Moim zdaniem takie studiowanie mija siê z celem i dlatego siê mówi, ¿e w Polsce chvjowe uczelnie i chvjowe kszta³cenie. Jak ró¿norakie twory maj±ce w nazwie Wy¿sza Szko³a ... psuj± rynek na prawdê dobrym uczelni± w Polsce jak UW, AGH, UJ czy politechniki ¶l±ska czy warszawska.

rik_o
 Wys³ana - 18 maj 2015 17:24      [zg³oszenie naruszenia]

Ja to widzê tak, ¿e je¶li ju¿ ogarniesz tê ekonometriê, to mo¿esz robiæ w ka¿dym zawodzie, do którego przygotowuj± inne "s³absze", ekonomiczne kierunki. Pracê z kierunku ludzie ³apali ju¿ na 3 roku licencjatu, teraz na 1 roku magisterki tak naprawdê pracuj± wszyscy. Robi± w firmach typu mBank, ernst & young, Infosys, Delloite, wiêc jak widzisz jest tutaj i typowa analiza finansowa i audyt i analiza danych.

Ja siê akurat zakrêci³em w robocie, która w najwiêkszej mierze opiera siê na statystyce, ale ekonometria pozwoli³a mi wprowadziæ modele i jakie¶ drobne usprawnienia do analiz, które robiê

Bany_
 Wys³ana - 18 maj 2015 19:12      [zg³oszenie naruszenia]

FiR po ang moim zdaniem warte

potem robisz CFA, zdobywasz do¶wiadczenie w centrach kosztów korpo ulokowanych w Polsce i potem wyje¿d¿asz do London City kosic huge cash

tzn kolega w spamie tak mówi, ale wg mnie to ma troche sensu

Hepar- nie interesuje mnie niewiadomo jaka kasa, wyscig korposzczurow i ogolnie kariera. Nie jestem Groxem. Takze wszelkie certyfikaty cfa, nba, bgc, czy rpk odpadaja.

Zmieniony przez - Bany_ w dniu 2015-05-18 19:13:48

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   poprzednia | nastêpn±

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

Pój¶cie na magisterkê vs emigracja

Strony: 1 2 3