nie mogę odtwarzać filmów ani mp3 (wszystkiego co jest przez cokolwiek kodowane), przez ''normalne'' programy np: Winamp, AllPlayer... bo się komp po chwili zawiesza (niebieski ekran), albo resetuje, to samo dotyczy większości gier. Jedynie w Kliperze, albo w VLC działają filmy i mp3 w miarę stabilnie (programy te mają własne kodeki)
formatowałem, instalowałem Windowsy 98, Me, XP, skanowałem kilkoma antywirusami, wymieniłem karte dźwiękową na Sound Blaster Audigy. Z kodekami też się namęczyłem, ostatnio wgrałem K-Lite Codek Pack, ale cokolwiek bym zmienił w konfiguracji nic to nie pomagało. Wgrałem do wszystkiego najnowsze sterowniki... i NIC nie pomaga. Obawiam się, że to wina płyty głównej...
Kto mi pomoże rozwiązać ten problem ma SOGa w każdym dziale <yes>
Jesli wyskoczy Ci bluskrin to odpisz na kartke podany w nim kod
przykład:***STOP:0x0000008E (0xC000001D,0X804ECE26,0XF3FDEAD0,0X00000000)
i nazwe błędu np. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Pożycz sobie od kogoś inna kare muzyczną, albo zmień gniazdo obecnej... Ja tak miałem z sieciówką <yes> Zmieniłem gniazdo i było ok. ściągnij sobie też: memtest [http://www.programs.pl/program,421.html] Albo coś z ramem, albo karta muzyczna <yes>
zmieniałem po kilka razy... nawet wywalałem wszystko co możliwe z płyty głównej (karte dźwiękową, sieciówke, cd-romy) ramy pożyczałem od kumpla i nic to dawałao
przy niebieskim ekranie dość często jest błąd w pliku: win32k
niedawno się spalił mi zasilacz, to kupiłem nowy, ale nie pomogło
Wlasnie, mozesz tez zachodzic konflikt przerwań (wiecej niz jedno urzadzenie na 1 przerwaniu), sprawdz to w menedzerze urzadzen klikajac na wlasciwosci kazdego urzadzenia i w zakldace Zasoby przy IRQ jest cyfra, zobacz czy sie gdzies nie powtarza.