FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1239 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
PS2 vs XBox 
[powiadom znajomego]    
Autor "PS2 vs XBox"   

shuttle
 Wysłana - 13 styczeń 2007 13:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

dobry
sprawa wyglada tak: chcę kupic sobie konsole tak jak w temacie. Prosze nie wyskakiwac mi tutaj z xbox360 lub zeby czekac na ps3 bo niechce wydawac tyle kasy. W gre wchodza tylko te dwie. Teraz pytanie ktora lepsza? Na ktora lepsze gry? Dostęp do kopii zapasowych() w internecie? Itd... Prosze o wszytkie za i przeciw.

pmip
 Wysłana - 13 styczeń 2007 14:06      [zgłoszenie naruszenia]

Ja sprzedałem całkiem niedawno swoje PS2 żeby nie leżało w szafie po zakupie 360 :P

A co do ps2 vs xbox: Jako, że są to konsole poprzedniej generacji możesz sobie spokojnie poprzeglądać recenzje gier bez obawy, że po zakupie np. ps2, na xbox'a wyjdzie jakiś mega hit :P I właśnie na tej podstawie powinieneś dokonać wyboru konsoli dla siebie.

A co dostępu do "kopii zapasowych". Niemal 3-krotnie lepszy jest dla ps2. Wiem, z teorii oczywiście

Oczywiście faktem jest, że xbox, z racji, że jest nowszy niż ps2, oferuje nieco lepszą grafikę. Oferuje też bardziej rozbudowany tryb rozgrywki sieciowej (xbox live), ale, w przeciwieństwie do ps2, jest on płatny.

Moje pytanie brzmi w jakim gatunku gier gustujesz?

Zmieniony przez - pmip w dniu 2007-01-13 14:08:17

The fancy cars, the women and the caviar, you know who we are...

shuttle
 Wysłana - 13 styczeń 2007 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

Wyscigowki, bijatyki, strzelanki w sumie wszystkie. Niemam sprecyzowanych wymagań. Wlasnie chodzi mi o to zebyscie mi doradzili bo niemialem nigdy konsoli i wogole sie na tym nieznam.

No i jak to jest z tym graniem przez siec? Gral ktos?

Zmieniony przez - shuttle w dniu 2007-01-13 14:39:11

pmip
 Wysłana - 13 styczeń 2007 15:40      [zgłoszenie naruszenia]

Na pierwszego xboxa masz ze strzelanek rewelacyjną serię Halo. Jest tez Half-Life 2, DOOM 3, Brothers in Arms i inne godne polecenia tytuły. Jeżeli chodzi o wyścigi to gry jak Project Gotham Racing 2, Forza Motorsport czy Midnight Club 3 mieszczą się w czołówce. Oczywiście jest też NFS. Natomiast jeżeli chodzi o bijatyki to Dead Or Alive 3 i Soul Calibur II. Na xboxa jest też wiele gier dostępnych na obie konsole - seria Grand Theft Auto, Rainbox Six, Splinter Cell, Burnout, Tony Hawk, Silent Hill

Teraz czas na PS2. Ze strzelanek pamiętam na pewno Red Faction II - w tym gatunku jak dla mnie jednak króluje xbox. Z wyścigów legendarna seria Gran Turismo. Bijatyki reprezentuje Tekken. Są świetne gry akcji: Metal Gear Solid 3 i seria Devil May Cry. Playstation wygrywa z xboxem jeżeli chodzi o platformówki (Jak 3, Ratchet & Clank). No i survival horrory z serii Resident Evil.

A co do gry online to jest ona domeną xboxa. To co reprezentuje sobą ps2 jest w stosunku do xboxa "upośledzone". Ale nie zapominajmy, że w wiele gier można grać w kilka osób na jednej konsoli.

The fancy cars, the women and the caviar, you know who we are...

sebk
 Wysłana - 13 styczeń 2007 16:49       [zgłoszenie naruszenia]

Powiem tyle ... sam mam PS2 i nie narzekam

ale swoją drogą x-box nie jest zły, lecz na PS2 prędzej znajdziesz ,,piraty "

Mistrz, mistrz - NASZ TS!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

PS2 vs XBox