Witam chciałem się zapytać, które z hormonów wpływają na włosy, owłosienie ciała(głownie chodzi o brodę)i budowę ciała. Zrobiłem sobie badania na testosteron i wyszło mi 14.15 nmol/l. Chciałbym brać tabletki z testosteronem w celu zwiększenia masy mięśniowej i zwiększenia owłosienia. Takie tabletki można dostać bez recepty w aptece? Mają jakieś trwałe skutki uboczne? Z góry dziękuje za pomoc.
Cytując House'a:
- Bierzesz sterydy?
- Nie.
- Ty mówisz "nie". Twoje jajka mówią "tak".
Odpowiedz sobie czy warto
Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale dostarczając zewnętrznie testosteron bezpośrednio do swojego ciała upośledzasz swoje jajka, które są stworzone do jego produkcji.
Zmieniony przez - maciekk_dg w dniu 2011-12-12 17:08:56
tylko sprawdzałem, czy tylko ode mnie wymagasz dokładności i po której stronie się opowiesz, tak szczątkowej informacji czy w obronie nauki ale widze ze ja mam się tu zawsze mylić
liczyłem na pojazd z użyciem słów kluczowych, komórki leydiga, kora nadnerczy, konwersja, łożysko, intelektualna kvrwa itp.
i ostatnio zacząłem czytać skawine, i podstawy biochemii Bańkowskiego, w oryginale, całości i nie pdf, tylko wydrukowaną i ładnie pożyczoną z biblioteki
mam jeszcze szanse nie dostać bana?
Zmieniony przez - _soldat_ w dniu 2011-12-12 18:23:24
Otóż muszę cię rozczarować - poza faktem, ze chójową masz tą literaturę, to bez spędzenia setek godzin w prosektorium i dziesiątek w labie wiedza w nich zawarta jest do niczego.
Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2011-12-12 19:26:44
Skawina ssie po same kule. Po przeczytaniu (a raczej wbiciu na pamięć, bo do tego to się sprowadza) tego nawet się nie dało koła z anatomii zdać. Tylko Bochenek - poza tym fajnie się to czyta.
Z biochemii - Harper. Grube, chvjowe oraz bez spędzenia setek godzin w prosektorium i dziesiątek w labie wiedza w nich zawarta jest do niczego. .