FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7542 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Paramedic lub personal trainer / nutritionist za granicą 
[powiadom znajomego]    
Autor "Paramedic lub personal trainer / nutritionist za granicą"   

45cal
 Wysłana - 7 sierpień 2014 17:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Cześć. Orientuje się ktoś może jak jest z rynkiem w tych branżach za granicą? Szczególnie interesuje mnie Anglia lub jakieś anglojęzyczne kraje. Podejrzewam, że z trenerem osobistym po siłowniach może być różnie, wiadomo zmienny rynek i dużo zależy od nas samych, ale co jeśli chodzi o branżę medyczną jak ratownik medyczny po polskich studiach? Słyszałem ostatnio, że potrzebują i chętnie przyjmują ratowników z doświadczeniem zza granicy, ale cholera tam wie.

Dietetyk pewnie coś tam znajdzie, zwłaszcza patrząc na stężenie otyłości w UK rynek może być dość przystępny? : D

"A jew, black, and a muslim walk into a bar and the bartender says get the fuck out"

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2014 18:00      [zgłoszenie naruszenia]

Jakie masz synek wykształcenie, bo coś czuję, że 8 klas, maks zasadnicza zawodowa i parę biuletynów Wyższych Szkół Pieczenia na Gazie" to maks.

A brak zdolności użycia Wujka gugla też dobrze nie rokuje.

mlkv
 Wysłana - 7 sierpień 2014 18:15      [zgłoszenie naruszenia]

Na pierwszy rzut oka jest aktualnie zapotrzebowanie na "paramedics" bo aktywnie rekrutują za granicą tych potrzebujących wiz pracowniczych:

[timesofindia.indiatimes.com/world/uk/UK-clears-250-paramedic-posts-from-foreign-countries/articleshow/30024077.cms]

[http://www.londonambulance.nhs.uk/news/news_releases_and_statements/recruit_overseas_paramedics.aspx]

[http://www.elystandard.co.uk/news/ambulance_trust_could_turn_to_foreign_paramedics_in_recruitment_drive_1_2373602]

Na chwilę obecną dyplom Polski IMO musi być uznany, natomiast jak zwykle przy nostryfikacji diabeł siedzi w szczegółach. Istnieje możliwość, bo raz nie wiem na ile kompatybilny, dwa tam chyba są robione poza nauką kursy i nie wiem czy takie kursy oraz wynikłą certyfikację da się uzyskać w PL.

"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"

45cal
 Wysłana - 7 sierpień 2014 19:04      [zgłoszenie naruszenia]

Kochany Donie, potrafię słuchać rad naszego poczciwego wujka, aczkolwiek ta myśl była tak ulotna, że postanowiłem wpierw napisać krótki temat z zapytaniem tutaj, a dopiero potem porozmawiać z wujaszkiem.

2 rok na dietetyce, zastanawiam się na czym się teraz skupić czy dietetyka w sporcie ( + parę kursów trenerskich zrobione ) czy uderzać dodatkowo na ratownictwo medyczne.

"A jew, black, and a muslim walk into a bar and the bartender says get the fuck out"

Znawca -

45cal
 Wysłana - 7 sierpień 2014 19:05      [zgłoszenie naruszenia]

Właśnie to widziałem mlkv. Tak się zastanawiam czy nie uderzać na studia w Polsce, bo nie mam takiej możliwości w UK ( i pieniędzy ) i po kilku latach starać się pracować w UK bądź Australii. No chyba, że mi się spodoba taka praca w Polsce po 300h

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2014 19:12      [zgłoszenie naruszenia]

Kórwa jeden kierunek lepszy od drugiego
Już lepiej skup się na tej dietetyce,zamiast rozmieniać na drobne

45cal
 Wysłana - 7 sierpień 2014 20:11      [zgłoszenie naruszenia]

A co jest złego w tych kierunkach? Wprawdzie nie są to kierunki inso-w*****u, ale mając takie wykształcenie też idzie znośnie zarobić.

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2014 22:07      [zgłoszenie naruszenia]

po ratownictwie mój kolega jeździ na karetce, praca ciężka i często denerwująca ale on ją lubi i jest z niej zadowolony

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2014 22:22      [zgłoszenie naruszenia]

Po ratownictwie jest za******* i chój nie pieniądz, a dietetyka to taka trochę lepsza kosmetologia dla Żanet, które nie są aż tak ładne jak Klaudie; ratowników szanuję, dietetykami gardzę, już nie wspominając że "nutritionist" i "dietetian" to dwa zupełnie inne tytuły i związane z nimi wymogi.

Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2014-08-07 22:24:23

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2014 22:22      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli sam sobie stworzysz miejsce pracy,to faktycznie idzie znośnie zarobić.Tak samo jak w każdej innej branży.Tyle,że najpierw przydałoby się złapać przez jakiś czas doświadczenie 'u kogoś',a z tym już nie jest tak różowo.

Co do ratownictwa to j.w.

45cal
 Wysłana - 8 sierpień 2014 18:27      [zgłoszenie naruszenia]

Dietetyk to dobra podstawa pod trenera osobistego. Ktoś w końcu musi prowadzić dietę zawodników lub osób chcących się ogarnąć. Nie rozumiem czemu gardzisz dietetykami, don.

Co do ratownika to kojarzę jak się pracuje z opowieści. Mam znajomego, który robi w kilku placówkach i praca wydaje się ciekawa.

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Paramedic lub personal trainer / nutritionist za granicą

Strony: 1 2