FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 28649 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Kulinaria
Pasty do chleba 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pasty do chleba"   
 
bardota..
 Wysłana - 27 wrzesień 2005 13:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Pasta z soczewicy (strączkowa)

1 szklanka zielonej soczewicy, 1 płaska łyżka mąki kukurydzianej, 3-6 ząbków czosnku (zależnie od upodobań), 6 łyżek oleju roślinnego, 1 łyżka sosu sojowego, pieprz, bazylia, tymianek, zależnie od upodobań
Wypłukaną soczewicę zalać 2-ma szklankami wody i gotować do niemal całkowitego wygotowania wody (ok. 40 minut). Na 3-5 minut przed zakończeniem gotowania dodać mąkę kukurydzianą. Odstawić do wystygnięcia.
W międzyczasie posiekać czosnek. Do wystudzonej soczewicy dodać czosnek, olej roślinny, sos sojowy, pieprz i przyprawy. Całość wymieszać i rozgnieść widelcem (część ziaren soczewicy może pozostać nie rozgnieciona). Dobrze smakuje z pokrojonym pomidorem, lub surówką z pomidorów.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

1 wędzona makrela
1 cebula
3-4 średnie ogórki konserwowe
5 jajek
majonez
sól
pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Cebule ogórki i ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić. Wszystko połączyć, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem.


Paprykarz

Składniki:
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 kg marchwi
1 szklanka ryżu
1/4 szklanki octu
1/2 szklanki oliwy
1/4 szklanki cukru
sól
pieprz

Wykonanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce dużych oczkach. Wszystko przełożyć do dużego naczynia i gotować na małym ogniu przez ok. 1 1/2 godziny.

Następnie dodać ocet, oliwę, ryż i gotować jeszcze ok. 20 minut, cały czas mieszając. Dodać cukier, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i nakładać do słoików. Zapasteryzować.

Pasta z resztek wędliny

Składniki:
4 jajka na twardo,
resztki wędlin ok. 40dkg,
szczypiorek

Wykonanie:
Wędlinę (kiełbasa, szynka, cokolwiek co za wędlinę uchodzi) zmielić w maszynce do mięsa, jaka ugotowane na twardo równiez, szczypiorek posiekać wymieszac ze wszystkim odczekac aż się przegryzie i sprawdzic czy konieczne jest solenie.

Pasta z oliwek

Składniki

30 dag wydrylowanych oliwek
4 łyżki oliwy z oliwek
3 filety anchois
2 cebulki szalotki
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować. Masę w razie potrzeby posolić. Podawać do smarowania grzanek lub kromek


Pasta z makreli i fety

Składniki Przepis
Pół na pół:
- makreli (dużej i tłustej, jak komunikuję w sklepie, bo takie najlepsze),
- sera feta

Według uznania:
- szczypiorek bądź cebulka
- pieprz czarny
- majonez


Rybę i serek rozetrzeć na pastę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Stosuję do kanapek, świetne jest też jako farsz do omleta.


Pasta z jajek

jajka
cebula
olej
sól pieprz

ugotowac jajka na twrdo (ilsc kto ile chce)pokroic ugotowane jajka w kostke i cebule pokroic w kostke wrzucic do jajek dać troche oleju sól pieprz .



______________________________
 
Ludzie narzekają na starość,nie potrafią docenić że mogą poznać każdy etap

Znawca -
 
bardota..
 Wysłana - 27 wrzesień 2005 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

PASTA Z BRYNDZY Z SEREM I ORZECHAMI

25 dkg bryndzy, 10 dkg sera twarogowego, 5 dkg masla, lyżeczkę słodkiej papryki, 6 orzechow wloskich.

maslo utrzec i polączyc następnie z bryndzą i serem twarogowym, nadal ucierając dodawac papryke i drobno posiekaneorzechy- uformowac pastę w kostkę i schlodzic w lodowce podawac posypane natką pietruszki.


Pasta twarogowa ze szprotek


1 puszka szprotek
2-3 pomidory pokrojone w kostkę
1 ogórek też pokrojony w kostkę
30dkg białego sera ( półtłusty, chudy)
Natka pietruszki do posypania


wszystko razem wymieszać , można też na chwilę do malaksera. Posypać natką pietruszki. Nie przerazać się że wyszła szara bryja.

Pasta serowa z porem


ser żółty
por
majonez

Ser zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. por pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać. Bardzo dobre z krakersami.
Przybrać czymś czerwonym i zielonym.


Pasta serowa z czosnkiem


Składniki
20 dag twarogu (trzkrotnie mielonego 15 dag bryndzy 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy 6 ząbków czosnku sól i pieprz

Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać twaróg i dolewając jogurt, utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Czosnek przecisnąć przez praskę bezpośrednio do masy serowej, dolać oliwę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę przykryć i wstawić do lodówki na 30 min. Podawać do ciemnego pieczywa.

Pasta rosyjska z orzechami

- 20 dag twarogu
- łyżka masla
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 4-5 ząbków czosnku
- sól,pieprz do smaku.

Drobno posiekany czosnek utrzeć z solą i pieprzem.Potem utrzec masło i stopniowo,cały czas mieszając, dodać do niego twaróg i czosnek.Przygotowaną pastę wymieszać z orzechami,lekko schłodzić.Przed podaniem mozna posypać melisą lub pietruszką.

Pasta drobiowa curry


2 piersi z kurczaka
1/2 kwaśnego jabłka
łyżka curry
sól
pieprz
2 łyżki majonezu

Ugotowane w osolonej wodzie i wystudzone piersi oraz 1/2 obranego, kwaskowego jabłka miksujemy. Zmiksowana mase łączymy z majonezem, dodajemy curry, sól i pieprz do smaku.

Pasta jajeczna MacGyvera

- jajka gotowane
- majonez
- sól
- pieprz

Ugotowane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać majonez (wedle uznania) i przyprawić solą i pieprzem. Idealna pasta na kanapki.

Pasta meksykańska

- 25 dag gotowanego mięsa kurczaka
- łyżeczka ostrej papryki
- ząbek czosnku utarty z solą
- kieliszek winiaku( niekoniecznie)
- 2-3 łyżki majonezu
- posiekana zielona pietruszka.


Drobno pokrojone mięso zmiksować lub rozetrzeć z papryką,czosnkiem,
winiakiem i majonezem, lekko schłodzić.Przed podaniem posypac pietruszką.







_______________________________
 
Ludzie narzekają na starość,nie potrafią docenić że mogą poznać każdy etap

Znawca -
 
Methos
 Wysłana - 27 wrzesień 2005 13:36      [zgłoszenie naruszenia]

Za***... to znaczy Bardzo dobry i przydatny post

dzieki!!!!!!!

Znawca -
 
idiotka
 Wysłana - 27 wrzesień 2005 14:10       [zgłoszenie naruszenia]

pasta (sos) jajeczny
gotujemy jajca na twardo (3-4)
drobniutko siekamy szczypiorek (cały peczek)
kilka łyzek gęstej smietany ( bedzie sos) lub serek twarozkowy (będzie pasta)
żółtka z jajek gotowanych na twardo ścieramy na drobnej tarce albo jak są sypkie to rozdrabniamy widelcem, dodajemy szczypiorek, śmietany albo twarozku ile wlezie, doloslic, dopieprzyc i voila!
Palce lizac, zarówno na kanapki solo jak i na szyneczke czy kiełbaskę. Idealnie komponuje sie też z pieczonymi ziemniakami i wszystkim co sie da ugrillować.
Smacznego

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]



 
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pasty do chleba

Warto przeczytać: | | Perend | venitari | SEXOWNE SEKRETARKI | kalkulator | eskk | spuszcza głowę | staszic | creepypasta | Marzia Gaggioli | odryuch gardłowy | httpwwwyoutubecomwatchv=pRXlotr PpQ | kononowicz | maz | 00259007733193028487 | taake a chance | studenci | cygan | bambuko12 | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0