Mam takie pytanie, używał ktoś takiego cuda? Mam obecnie patelnie ceramiczna i jest straszna c***nia. Kiedyś robiło się normalnie jajko sadzone, jednakże z czasem zaczęło do niej przywierać. Może wrócę do marki Tefal. Ogólnie w necie widziałem garnki i patelnie z powloką granitową. Ciekawi mnie ich użytkowanie.
Ja slyszalem, ze tytanowe wysoko stoja, ale niech sie jakis kucharz wypowie, bo sam bede musial pare rzeczy kupic i nie wiem jaki material wybrac.
Ceramiczna ceramicznej nie równa. Te lepszej jakości są niesamowite, nic się nie przypala i w ogóle. Te tańsze i gorszej jakości niestety po pewnym czasie tracą swoje magiczne moce i powierzchnia się zdrapuje, a co za tym idzie jedzenie przypala. Granitowe ponoć są dobre, ale do najtańszych nie należą. Jak bym brała to pewnie zdecydowałabym się na tą [http://www.stylowazastawa.pl/produkt/35010/patelnia_granite_indukcja_28_cm_vinzer.html] bo Vinzer robi dobre rzeczy. Ale pomyślałabym też nad patelnią żeliwną jeśli chcesz trwałości.
Kupiłem matce 28 cali ceramika zapłaciłem 140 zł. Sobie po paru miesiącach też kupiłem bo fajnie było wszystko git. No i matka wymieniła na inną, a ja jestem pod wyborem na co wymienić.
Miałobyć cm :D
Jeżeli tak bardzo boisz się promieniotwórczości to wywal zegarki z świecącą tarczą, przestań latać samolotami, robić prześwietlenie w szpitalu, oraz wywal połowe żywności.
Wkórwiają mnie takie gadki ludzi, którzy nie mają kompletnie o czymś pojęcia.
Zmieniony przez - damajt w dniu 2013-12-17 16:13:07
"wiesz, że granit może być promieniotwórczy :)" a pewnie ze moze byc i jest ale np tołkowski. Szczegolnie przy obrobce, a tak to nie ma co sie martwic ;)