FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 33323 razy ¬

ROZRYWKA | Moda i Uroda
Paznokcie! 
[powiadom znajomego]    
Autor "Paznokcie!"   

KissMisiaa
 Wysłana - 11 maj 2007 18:24      [zgłoszenie naruszenia]

Dziekx ;)

;>

ona1983
 Wysłana - 11 maj 2007 22:10      [zgłoszenie naruszenia]

1.kształt paznokci dobiera się indywidualnie do osoby czyli charakteru pracu,kształtu dłoni,wyglądu palców.
2.jeśli nie masz problemu z rozdwajaniem itp to jeszcze je zapuść troszkę,łatwiej będzie Ci piłować je później.
3.jeśli podoba Ci się migdał,zanim go zrobisz zrób sobie test-wytnij z papieru taki migdał i połóż na paznokciu to zobaczysz czy Ci się podoba taki kształt.
4.obecnie moda jest na kwadratowe paznokcie,ale i one nie każdemu pasują
5.tipsy niszczą paznokci i nie zawsze są wygodne więc się nie męcz jak Ci nie pasują
6.wydłużyć je można jeśli maluje się środek paznokcia a zostawia kawałeczek boków,nie powinno się używać wtedy ciemnych lakierów bo one skracają optycznie paznokcie
7.french na naturalnych krótkich paznokciach jest bardzo bardzo ładny
8.jeśli nie masz doświadczenia idź do kosmetyczki na manicure,
9.wycinanie czy odsuwanie skórek to podstawe czynności przy profesjonalnym manicure
10.mała rada:pamiętaj że jak zaczniesz wycinać skórki będziesz to już musiała robić a nie widziałam ich u Ciebie za dużo.Lepiej zmiękczyć płynek i odsunąć patyczkiem bambusowym
11.jak chcesz mogę Ci podać numery lakierów i firmę które są używane w wielu gabinetach i sama będziesz mogła sobie trenować manicure francuski

Znawca -

KissMisiaa
 Wysłana - 12 maj 2007 07:43      [zgłoszenie naruszenia]

Bardzo prosiłabym o nazwy tych produktów, ale jeśli znasz jakieś płyny do zmiękczenia skórek to też napisz... Te produkty nie koniecznie muszą być z salonów kosmetycznych.

;>

shinsei
 Wysłana - 12 maj 2007 13:34      [zgłoszenie naruszenia]

z tego co pamiętam INGLOT - nr 38 białay do końcówek, nr 50 jasny beż do końcówek, nr 166- ciepły róż, nr 174 zimny róż, nr 9 beż, nr 82 kość słoniowa, nr 313 brzoskwiniowy

Ale ona 19.. poda Ci bardziej profesjonalne lakiery

MOD MiU i Grafika Insomnia 2009

[kat-jot.daportfolio.com/]

Ekspert -

coolo211
 Wysłana - 12 maj 2007 13:58      [zgłoszenie naruszenia]

Raz miałam tylko założone tipsy na studniówkę

Ja rownież, a pozniej przez 2 miesiace dochodziły do siebie, chociaz moja siostra po ich zdieciu nie maiła takich problemów.

/\_/\_/\_/\________

ona1983
 Wysłana - 12 maj 2007 14:34      [zgłoszenie naruszenia]

Płyny do zmiękczania skórek są różne.Ja upodobałam sobie właśnie Inglota.Może troszkę droższe jak inne,ale duże opakowanie i dość skuteczne.Jeśli interesuje Cię coś na temat paznokci i manicuru to pisałam teraz pracę na ten temat to mogę Ci na maila wysłać bo ona ma jakieś 30 stron i nie chce zaśmiecać forum tym.Wyślij mi tylko powidaomkę z adresem mailowym.
Numery lakierów podam CI jutro bo od wczoraj cały sprzęt mam od wczoraj w szkole i nie pamiętam nazwale Shinsei podała Ci fajne odcienie tylko musisz się zdecydować w jakiej tonacji chcesz mieć manicure-róż czy beż czy może razem.Wiele klientek nie chce w różu i na odwrót.Dla mnie najładniej wygląda beż z różem razem
Lakiery z Inglota mają to do siebie,że są dość trwałe,nie aż tak drogie a są bardzo duże.Jeśli już zgęstnieją to możesz dolać do nich płynu do lakierów do rozcieńczania

Zmieniony przez - ona1983 w dniu 2007-05-12 14:36:03

Znawca -

kicia87
 Wysłana - 16 maj 2007 19:53      [zgłoszenie naruszenia]

Bardzo spodobała mi się w tym sezonei czerwien na pazurkach
czy może któras z Was podac mi numery konkretnych lakierów które mają łądne czerwone kolory i dobrze kryją?

ona1983
 Wysłana - 16 maj 2007 19:59      [zgłoszenie naruszenia]

Zapomniałam podać te numerki do frencha więc piszę:
174 podkład,38 biały,82 lakier wierzchnija tak używam ich,ale zawsze można zmodyfikować
Czerwień to bardzo ładny kolor na paznokcie,ale powinny one być troszkę dłuższe bo wtedy ładnie wygląda.Przy malowaniu lapiej nie malować blisko brzegów bo wtedy skrócisz sobie wielkość płytki a pod lakier dać lakier podkładowy to nie będzie przebarwień-bo po czerwonym zazwyczaj są.
Ja lubię lakiery z Inglota i oni mają wiele fajnych odcieni.Najlepiej się przejdź na ich stoisko firmowe i skorzystaj z testera

Znawca -

macja
 Wysłana - 17 maj 2007 15:36      [zgłoszenie naruszenia]

Ja też polecam Inglot

Specjalista -

kicia87
 Wysłana - 17 maj 2007 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

Równiez lubię lakiery Inglot-a
ale chodziło mi raczej o konkretne numery, bo jak stoje przed całym rządkiem czerwonych to głupieje :D
a swoją droga, co sądzicie o czerwonych paznokciach nosoznych tak na codzien?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 52 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Paznokcie!

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52