Autor |
"Paznokcie!" |
|
KissMisiaa
|
|
Dziekx ;)
|
ona1983
|
|
1.kształt paznokci dobiera się indywidualnie do osoby czyli charakteru pracu,kształtu dłoni,wyglądu palców.
2.jeśli nie masz problemu z rozdwajaniem itp to jeszcze je zapuść troszkę,łatwiej będzie Ci piłować je później.
3.jeśli podoba Ci się migdał,zanim go zrobisz zrób sobie test-wytnij z papieru taki migdał i połóż na paznokciu to zobaczysz czy Ci się podoba taki kształt.
4.obecnie moda jest na kwadratowe paznokcie,ale i one nie każdemu pasują
5.tipsy niszczą paznokci i nie zawsze są wygodne więc się nie męcz jak Ci nie pasują
6.wydłużyć je można jeśli maluje się środek paznokcia a zostawia kawałeczek boków,nie powinno się używać wtedy ciemnych lakierów bo one skracają optycznie paznokcie
7.french na naturalnych krótkich paznokciach jest bardzo bardzo ładny
8.jeśli nie masz doświadczenia idź do kosmetyczki na manicure,
9.wycinanie czy odsuwanie skórek to podstawe czynności przy profesjonalnym manicure
10.mała rada:pamiętaj że jak zaczniesz wycinać skórki będziesz to już musiała robić a nie widziałam ich u Ciebie za dużo.Lepiej zmiękczyć płynek i odsunąć patyczkiem bambusowym
11.jak chcesz mogę Ci podać numery lakierów i firmę które są używane w wielu gabinetach i sama będziesz mogła sobie trenować manicure francuski
 |
Znawca -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
Bardzo prosiłabym o nazwy tych produktów, ale jeśli znasz jakieś płyny do zmiękczenia skórek to też napisz... Te produkty nie koniecznie muszą być z salonów kosmetycznych.
|
shinsei
|
|
z tego co pamiętam INGLOT - nr 38 białay do końcówek, nr 50 jasny beż do końcówek, nr 166- ciepły róż, nr 174 zimny róż, nr 9 beż, nr 82 kość słoniowa, nr 313 brzoskwiniowy
Ale ona 19.. poda Ci bardziej profesjonalne lakiery
Ekspert -
 |
|
|
coolo211
|
|
Raz miałam tylko założone tipsy na studniówkę
Ja rownież, a pozniej przez 2 miesiace dochodziły do siebie, chociaz moja siostra po ich zdieciu nie maiła takich problemów.
|
ona1983
|
|
|
|
kicia87
|
|
Bardzo spodobała mi się w tym sezonei czerwien na pazurkach
czy może któras z Was podac mi numery konkretnych lakierów które mają łądne czerwone kolory i dobrze kryją? |
 |
|
|
ona1983
|
|
|
|
macja
|
|
|
|
kicia87
|
|
Równiez lubię lakiery Inglot-a
ale chodziło mi raczej o konkretne numery, bo jak stoje przed całym rządkiem czerwonych to głupieje :D
a swoją droga, co sądzicie o czerwonych paznokciach nosoznych tak na codzien? |
 |
|