FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 32297 razy ¬

ROZRYWKA | Moda i Uroda
Paznokcie! 
[powiadom znajomego]    
Autor "Paznokcie!"   

ona1983
 Wysłana - 17 maj 2007 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie tam jest bardzo duży wybór i niekiedy różnią się one niewiele między sobą,ale to zależy czy wolisz coś w bordo czy czerwieni.
Ja często jak mam długie paznokcie to właśnie maluję je na czerwono jak nie chce mi się frencha robić jak nie masz pracy czy problemów w szkole czy na uczelni to nie widze w tym problemu

Znawca -

shinsei
 Wysłana - 17 maj 2007 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

INGLOT - nr 38 białay do końcówek, nr 50 jasny beż do końcówek, nr 166- ciepły róż, nr 174 zimny róż, nr 9 beż, nr 82 kość słoniowa, nr 313 brzoskwiniowy, można jeszcze użyć odzywki z jedwabiem nr 028 o białym przejrzystym kolorze. Cena 13-16 zł w zależności od usytuowania stoiska, w małych cetrach chandlowych sa tańsze.

Jesli decydujesz sięna czerwone paznokcie, to niech one będą głównym akcentem, ubierz sie raczej w 1 kolorze i postaraj się np o jeszcze tylko 1 dodatek w czerwonym kolorze np buty, albo pasek, czy gumka do wlosow, żeby nie raziło

Zmieniony przez - shinsei w dniu 2007-05-17 18:54:39

MOD MiU i Grafika Insomnia 2009

[kat-jot.daportfolio.com/]

Ekspert -

OLcia w-w
 Wysłana - 18 maj 2007 08:40      [zgłoszenie naruszenia]

Mam zapytanie
moja paznokcie sa krotkie ze wzgl na zawod
i dosc slabe z tegoz samego powodu, od dlubania w zębach,protezach i wiecznym tablaniu w gipsie musze je notorycznie scinac
ale chce zrobic tipsy, tylko musza byc najtrwalsze,
wiecie moze jakie warto uskutecznic ?
nie znam sie na tym totalnie, wiem cos o jakis zelach, akrylach i to by bylo na tyle
z góry dziekuje

to je na piču .

Znawca -

ona1983
 Wysłana - 18 maj 2007 08:57      [zgłoszenie naruszenia]

Najpierw to się zastanów czy nie będą Ci przeszkadzały w Twojej pracy,bo często się widzi osoby,którym to przeszkadza i niedługo po nałożeniu zdejmują je.
Porozmawiaj z koleżankami które robiły u Ciebie w mieście i idź do sprawdzonej osoby bo widziałam już wiele paskudnie zrobionych tipsów, po których paznokcie długo do siebie dochodziły
Ja wybrałabym sobie nie za długie,przedłużane jedwabiem(fiberglas)-ninby najmnije niszczy paznokcie, ale musisz się liczyć z tym,że skoro teraz masz je delikatne, to po ściągnięciu mogą być jeszcze gorsze.
No i czy będziesz miała czas na uzupełnianie ich,bo takie nieuzupełnione są okropne

Znawca -

kicia87
 Wysłana - 18 maj 2007 09:53      [zgłoszenie naruszenia]

to ja mam drugie zapytanie
bo widzę że Ona zna się na rzeczy
czym pielęgnowac skórki wokół paznokci
nie wycinam ich bo prawie nie wchodza na płytke paznokcia, ale okolica paznokcia wygląda fatalnie, pełno zadziorów
może powinnam czymś to smarować, żeby wygładzić?

ona1983
 Wysłana - 18 maj 2007 10:01      [zgłoszenie naruszenia]

Powiem Ci z doświadczenia jak to wygląda:jak zaczniesz już wycinać sobie skórki cążkami to będziesz musiała to robić już zawsze,bo skórki będą jeszcze bardziej rosły.Jeśli nie używasz cążek to jak sobie robisz manicure to w takiej kolejności:
1.zmyć lakier
2.opiłować paznokcie
3.nałożyć preparat zmiękczający lub złuszczający skórki,poczekać chwilkę aż zadziała
4.delikatnie!! odunąć skórki z paznokci patyczkiem drewnianym
5.Nałożyć oliwkę do skórek
6.odtłuścić paznokcia np.zmywaczem do paznokci
7.pomalować paznokcie

JEśli chodzi o kosmetyki to ja używam płynu do zmiękczania skórek z Inglota(taki żółty-lubię kosmetyki do paznokci z tej firmy), fajny jest też krem do skórek z Avon-mam jeszcze stare opakowanie i nie wiem czy jeszcze go produkują, Koniecznie zaopatrz się w oliwkę do skórek-jest ona w opakowaniu jak lakier do paznokci z różnych firm,ja mam z Rimmel.
Skórki powinno się często nawilżać to wtedy nie będą się zadzierać,możesz łykać też sobie witaminkę B complex,no i jak smarujesz kremem ręce to też uwzględnij skórki

Znawca -

Nicci
 Wysłana - 18 maj 2007 11:31       [zgłoszenie naruszenia]

wybrałabym sobie nie za długie,przedłużane jedwabiem(fiberglas)-ninby najmnije niszczy paznokcie, ale musisz się liczyć z tym,że skoro teraz masz je delikatne, to po ściągnięciu mogą być jeszcze gorsze.

Rzeczywiscie malo niszczy paznokcie, przy naturalnie mocnych, zdrowych paznokcie moga wrecz wygladac, jak przed przedluzaniem. Olcia jednak pisala, ze chce trwala metode, a tu niestety trzeba powiedziec, ze jedwab(fiberglass) nie jest jakos szczegolnie trwaly.

Wiec kimze w koncu jestes?
Jam czescia tej sily, ktora wiecznie zla pragnac,
wiecznie czyni dobro
Noctua Summe Farmosa Parvula

Ekspert -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 52 stron.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Paznokcie!

Strony: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52