FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 14301 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Motoryzacja
Peugeot 407 - opinie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Peugeot 407 - opinie"   
 
vitoss
 Wysłana - 21 luty 2009 14:57        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu



Ciekaw jestem opinii na temat samochodu Peugeot 407. Jakie są mniej więcej koszty jego utrzymania? Ile spala w praktyce (miasto/trasa)? Jak jest z awaryjnością i serwisowaniem? Jaką wersję polecacie?

Mam w planach zakup takiej używanej furki. Rocznik myślę ~2005 r. Kombi kompletnie odpada - tylko sedan Kolor czarny/ciemny granat i biała skóra byłaby najlepszym rozwiązaniem wizualnym

Ktoś czymś takim jeździ? Jak oceniacie?
______________________________
 
Impossible is nothing!

 
Fana
 Wysłana - 21 luty 2009 15:06      [zgłoszenie naruszenia]

Dorobiłeś się Vitosik pieniędzy na taką furkę? Nieźle

Ile masz kaski? Nie lepiej kupić w wieku 22 lat coś z charakterem, może żyłką sportową, a nie taki zwykły dupowóz francuski? Oczywiście Twoja sprawa.

 
esik
 Wysłana - 21 luty 2009 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

jeździłem nim przez dwa lata, vitoss.
Stał kilka miesięcy w serwisie, szły hamulce, szła elektronika (lambda + system zabezpieczeń, nie mogłem odpalić samochody wiele wiele razy). Przejechane miał 20k jak się go pozbyłem.
Kupiłem nowy, także nie było mowy, że był składany z 4 ćwiartek.

Odradzam.
Za tę kasę lepiej kup jakiegoś japończyka, Corollę, Avensis... I będziesz jeździł, jeździł, jeździł....

Ile palił?
Nie wiem, nigdy nie sprawdzałem.
Naprawy były w ASO, wyceniane na grube tysiące, na szczęście miałem AC.
_______________________________
 
"Czytajcie Eulera, czytajcie go - jest mistrzem nas wszystkich."
- Pierre Simon de Laplace

 
vitoss
 Wysłana - 21 luty 2009 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

Trudno powiedzieć ile mam - możliwe, że i tak część z kredytu będzie

Z żyłką sportową? Eee, chyba mam charakter starego pierdziela, bo takie sportowe bryki mniej mnie kręcą (podobnie jak terenówki) Pewnie z wiekiem przesiądę się w coś bardziej "młodzieżowego".

Szczerze mówiąc, to właśnie 407 mi się strasznie podoba, auto z najładniejszym tyłkiem, jakie widziałem - nic tylko ujeżdżać
_______________________________
 
Impossible is nothing!

 
esik
 Wysłana - 21 luty 2009 15:15      [zgłoszenie naruszenia]

EDIT:
wyżej nie AC tylko gwara, plus:
Miałem jeszcze problemy z elektrycznymi szybami, bo mi się same otwierały i zamykały.. Ale jakoś ASO się z tym, po 2 tygodniach pracy nad nim, uporało...

Samochód mi się strasznie podobał... przez pierwszy miesiąc
Nie wiem, może ja na taki egzemplarz trafiłem.
Ale 206tka też mi się psuła...

Zmieniony przez - esik w dniu 2009-02-21 15:17:19
_______________________________
 
"Czytajcie Eulera, czytajcie go - jest mistrzem nas wszystkich."
- Pierre Simon de Laplace

 
vitoss
 Wysłana - 21 luty 2009 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

Trochę mi przygasiłeś entuzjazm tą wypowiedzią Esik...

Corolla czy Avensis to już takie typowe sedany, jakich wiele na drogach - jakoś niczym specjalnym się nie wyróżniają, bez charakteru troszkę, a zapalenie na 407 mam akurat z racji jego wyglądu, w innym wypadku raczej nie brałbym 'większej' fury - bo po co
_______________________________
 
Impossible is nothing!

 
esik
 Wysłana - 21 luty 2009 15:24      [zgłoszenie naruszenia]

Mam kolegów, którzy jeżdżą 407kami (dokładnie dwóch) i są zadowoleni, w miarę. Chociaż też po serwisach jeżdżą.
Zawsze byłem ponad tymi stereotypami, że francuskie to złoo itd
Ale tak... Żona miała od nowości 206tkę to się co chwilę *******iła... W szczególnosci właśnie układ hamulcowy, ciągle coś się zapiekało, piszczało itd. Silnik ogólnie bez zarzutów.
407 moje -to jak wyżej.
Teraz żona ma 207 i już był w serwisie na wymianę jakiegoś cholerstwa w silniku (jakiś czujnik od temperatury) + tarcze z jakąś fabryczną wadą.

Nigdy więcej już francuza nie kupię.
A Primera P12 Ci się nie podoba? nie wiem kompletnie jak z jej awaryjnością, ale też taka 'unikalna'

Zmieniony przez - esik w dniu 2009-02-21 15:25:15
_______________________________
 
"Czytajcie Eulera, czytajcie go - jest mistrzem nas wszystkich."
- Pierre Simon de Laplace

 
Batman..
 Wysłana - 22 luty 2009 11:49      [zgłoszenie naruszenia]

Albo Accordzik też w sumie niegłupi.
_______________________________
 



Moderator w Motoryzacji!!

Znawca -
 
renika
ARTYSTKA
 Wysłana - 22 luty 2009 20:21     
 Usunięta przez Fana za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

 
 
esik
 Wysłana - 22 luty 2009 20:42      [zgłoszenie naruszenia]

Nie ma prawka i od razu po prawku 407?
Nie no, to ja gratuluję
_______________________________
 
"Czytajcie Eulera, czytajcie go - jest mistrzem nas wszystkich."
- Pierre Simon de Laplace

 
everr
złamane serce
 Wysłana - 23 luty 2009 00:44      [zgłoszenie naruszenia]

to byl zart bo Vitoss duzooooooooooooooooooooooooooooooooooooo razy prawko zdawał

mi sie 407 tez widza, wiem ze Vlad taka jezdzil/jezdzi i jakos nie narzekal
_______________________________
 
[wicek-lampy.cba.pl/]

"profesjonalna" naprawa %-)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną
 
Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Peugeot 407 - opinie

Strony: 1 2 3
 
Warto przeczytać: Pb jak ON i ona %-) | co ile wymiana oleju po przejsciu na polsyntetyk? | Immobiliser - Golf III - pomocy | Sam skreca w prawo, Pomożcie | kawasaki ZR 550 zephyr | Spalanie przy odpalaniu | AUDI A4 2000-2004 | corsa b problem!! | wspomaganie i obroty B3 | szumy | skrzynia biegów | Problem z ciśnieniem oleju. Skoda Favorit 1.3 | Czy żeby się zapisać na egzamin państwowy musze mieć dowód osobisty? | Honda Accord- problem | Honda Accord- problemm | [ŁÓDŹ] Street Legal | mundury | wiory | inso wióry | fałszywy dokument | tożsamość | królewna siedmiu | 68beton | DjRafi | klub | clubbing | tanczenie w klubie | taniec | PabloKowo | zamienniki do drukarki | tusz | atrament | ploter | CISS | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0