FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 12912 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podró¿e - ma³e i du¿e
Piana w akwarium 
[powiadom znajomego]    
Autor "Piana w akwarium"   

bardota..
 Wys³ana - 22 listopad 2006 14:54        | zg³o¶ naruszenie regulaminu

Sprawd¼ ile procent masz t³uszczu

Mam akwarium, szklana kule i jedego bojownika. Oczywi¶cie nie mam pompki. Na powierzchni wody zbiera siê piana, ostatnio jest jej coraz wiêcej. Zmieniam wode raz dwa razy w tygodniu. Skad bierze sie ta piana i jak jej unikn±æ?

Ludzie narzekaj± na staro¶æ,nie potrafi± doceniæ ¿e mog± poznaæ ka¿dy etap

groke
 Wys³ana - 22 listopad 2006 15:34      [zg³oszenie naruszenia]

kup sobie zwykle male akwarium i nie mecz rybki...

Grezegor
 Wys³ana - 22 listopad 2006 15:35      [zg³oszenie naruszenia]

ja sie nie znam ale przeczytalem ze piana w akwarium to rozkladajace sie pozostalosci pokarmu. moze to wynikac z przekarmienia albo nie za dobrego jakosciowo pokarmu. sprobuj dawac mu mniej albo zmienic pokarm. ewentualnie karmienie zywym pokarmem(rozwielitki, oczliki) moze pomoc w oczyszczaniu. tylko musi byc go nadmiar, zeby zdazyl oczyscic akwarium zanim sam zostanie zjedzony.

pozdro

Raskus
Biofil
 Wys³ana - 22 listopad 2006 15:37      [zg³oszenie naruszenia]

Sam ten bojownik jesty??

Poczytaj w internecie o bojownikach powinna byc informacja o tym(z tego co pamietam), ¿e to normalne, ale nie jestem pewien. Poczytaj o bojownikach

[http://www.insomnia.pl/AUTODESTRUKCJA%2C_czyli_poci%C4%85g_ku_%C5%9Bmierci-t209419.html]

[http://www.****************/temat7346-strona1/] SNY

Andromedaa
 Wys³ana - 22 listopad 2006 16:21      [zg³oszenie naruszenia]

Piana na wodzie ¶wiadczy o zanieczyszczeniu jej

Dotyczy to nawet rzek ... to tak na marginesie

Znawca -

bardota..
 Wys³ana - 22 listopad 2006 18:43      [zg³oszenie naruszenia]

dziekuje bardzo, woda jaka jest taka jest dbam o czystosc ale jakosci wody nie zmienie. Spróbuje zmienic pokarm.Dziekuje za pomoc

Ludzie narzekaj± na staro¶æ,nie potrafi± doceniæ ¿e mog± poznaæ ka¿dy etap

szkamil
 Wys³ana - 29 listopad 2006 20:16      [zg³oszenie naruszenia]

Zapraszam na [www.akwarystyka.com.pl]

Pozdrawiam

Aloj
 Wys³ana - 11 styczeñ 2007 01:08      [zg³oszenie naruszenia]

witam piana w akwarium z bojownikiem to co¶ jak najbardziej normalnego i pozytywnego. Samiec poprostu buduje gniazdo.

marc_el
 Wys³ana - 15 styczeñ 2007 12:07      [zg³oszenie naruszenia]

witam piana w akwarium z bojownikiem to co¶ jak najbardziej normalnego i pozytywnego. Samiec poprostu buduje gniazdo.

Tak, buduje gniazdo, bo jest obojnakiem i mo¿e znosiæ ikrê i zap³adniaæ j± zarazem

Piana ¶wiadczy po prostu o zwiêkszonej ilo¶ciu azotynów, azotanów, czy innego cholerstwa w wodzie. Aby tego unikn±æ proponujê za³o¿yæ normalne prostok±tne akwa z filtrem i innym oprzyrz±dowaniem, oraz wpuszczaæ ryby tylko do dojrza³ego zbiornika, no i regularnie zmieniaæ wodê.

Pozdro

Aloj
 Wys³ana - 15 styczeñ 2007 16:53       [zg³oszenie naruszenia]

marc_el zdecydowanie siê z Tob± nie zgadzam. Je¶li piszesz takie bzdury jak obojniak itd.... sprawd¼ w fachowej literaturze albo pohoduj parê lat bojownika to przestaniesz siê o¶mieszaæ. Bojownik budujê pieniste gniazda na powierzchni wody, co nie znaczy ¿e sk³ada tam ikrê (z wiadomych wzglêdów nie mo¿e ). Tak samo "natura" dzi³a u wielu innych ryb (np. samica skalara nawet jak jest sama bez samca te¿ sk³ada ikrê, tylko wiadomo ¿e z tego nic nie bêdzie)i wielu innych gatunków zwierz±t (np. samice ptaków (pap. falista, nimfa, kanarek)te¿ bez obecno¶ci samca sk³adaj± jajka, z których tak¿e nic nie bêdzie). Wiêc je¶li na czyms siê nie znasz - nie zabieraj zdania. Ja od 13 lat zajmujê siê hodowl± ryb i co¶ takiego jak bojownik znam b. dobrze. Jednego w g³. zapytaniu mogê nie byæ pewna - czy "ta piana" to jest to. Niestety, brak zdjêcia uniemo¿liwia 100% odpowied¼. Odpowied¼ piana-gniazdo poda³am jako jeden z mo¿liwych powodów.

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Przegl±d tygodnia

Piana w akwarium