Tak sobie le¿e, czytam inso i postanowi³am napisaæ pierwszego posta w mi³o¶ci... potrzebuje opinii i dobrych argumentów:)
Sytuacja wygl±da tak: zwi±zek trwaj±cy ponad rok, problem o którym napisze by³ od pocz±tku jednak jak wiadomo z czasem wszystko zaczyna mêczyæ coraz bardziej..
Pytanie: Czy dla faceta pieni±dze licz± sie naprawde tak bardzo, i¿ pomimo tego, ¿e je ma odmawia sobie wielu rzeczy???
ja odpowiem pó¼niej co my¶lê
Mamy propozycjê 2 wyjazdów których ³aczny koszt by³by ok 500z³ bo u znajomych wiadomo nie p³acimy za nocleg. ale ch³opak nie chce siê zgodziæ bo: nie ma tyle pieniêdzy... po³owe wyk³adam ja przecie¿ a tego ¿e ma pieni±dze to wiem- on po prostu jest chory na punkcie pieniêdzy...
Kolejna rzecz co mnie dobija: dajmy na to ¿e co¶ kosztuje 30z³ to on liczy sobie ¿e np 3h musi pracowaæ...
Ani na sobie ani na mnie nie oszczêdza jednak jak s³ysze 50 razy ¿e nie ma pieniêdzy to nawet nie mam ochoty na lizaka którego mi kupi bo mam wra¿enie ¿e mi go "wylicza", chocia¿ wiem ¿e tak nie jest..
Poczytam chêtnie wasze opinie i prosze o pomys³y w jaki sposób go tego oduczyæ bo przejrza³ na oczy i wie ¿e tak daleko nie zajdzie nie wyobra¿am sobie ¿ycia z osob± która rozliczy³a by mnie z ka¿dej wydanej z³otowki
Kupie mu wielk± skarpete na gwiazdke ¿eby móg³ tam sobie upychaæ pieni±dze
Jak dla niego liczy sie $ to po jaka cholere jest z Toba w tzw "zwiazku", przeciez to sporo kosztuje ?
Pieni±dze mo¿e sa tylko wymowka, bo mu sie nie chce albo go wkurzasz przy dluzszym przebywaniu razem.
Albo pomysl kobieto, mo¿e on na co¶ zbiera (powiedzmy na motor) i te 250+ XXX to dla niego robi ró¿nicê, bo to kolejny miesi±c odk³adania przy 10zl/h
pracowaæ zacz±³ pare lat temu
na co chcia³ to juz od³o¿y³ i zainwestowa³. skner± raczej nie jest ale jednak takie ci±g³e pieprze.nie o pieni±dzach jest mêcz±ce...
ps. martwi mnie to bo mój ojciec wie dok³adnie ile pieniêdzy jest w portfelu/na koncie i potem zniknie 10 z³ i od razu sie pyta mamy co kupi³a a po co a kiedy
nawet jak podpaski sobie kupi to i tak spowied¼ musi byæ
e: anc o zwi±zek akurat siê nie martwie ¿e to co¶ na si³e bo to widaæ czy komu¶ zale¿y czy nie drogê woln± raz mu zostawi³am i po 10 minutach by³ u mnie. i pomimo tego ¿e nie mieszkamy razem to ze soba jeste¶my prawie 24/h i to nie z mojej inicjatywy:)
a motor ma i samochód te¿
Zmieniony przez - ciekawa17 w dniu 2009-07-14 02:40:29
ps. 100% poparcia dla niego, co bedzie trwonila pieniadze.
Niektorzy ludzie tak maja, ze licza kazda wydana zlotowke idac np. na zakupu, a inny biora z polki to co maja kupic nie patrzac na cene. Moze chlopak jest po prostu oszczedny
Jak ma tyle kasy itd. i mowi ze nie ma, to nie chce jechac z Toba, daj mu spokój