FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat został odczytany 7536 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁˇCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Kulinaria
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 
Wy¶lij odpowiedĽ [powiadom znajomego]    
Autor "Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem"   
 
butt3rfly
 Wysłana - 5 kwiecień 2006 20:34        | zgło¶ naruszenie regulaminu

SprawdĽ ile procent masz tłuszczu



Przepis na ciasto (identyczne jak do pizzy)

Kostka drozdży
1/3 kubka Mleka
1/3 kubka piwa
1/3 kubka wody
szczypta soli
łyzka cukru
tak ok. 2 łyzki oleju
1 kg m±ki tortowej

1. Bierzemy duża miske
2. Kruszymy kostke drożdży
3. Bierzemy kubek (taki ¶redni) i wlewamy do niego mleko, wode i piwo (tak zeby byly proporcje 1/3 wszystkiego na kubek: czyli 1/3 kubka wody, 1/3 kubka mleka, 1/3 kubka piwa). Podgrzewamy go w mikrofali zeby płyn był ciepły (nie goracy)
4. wlewamy to do miski
5. Dodajemy szczypte soli, łyżke cukru i olej (mozna dolac jeszce troche piwa
6. na koniec sypiemy m±ke (na oko tak pół kg); jak trzeba, dosypac wiecej

nastepnie rozrabiamy papkę i dodajemy tyle m±ki, zeby było dobrze

Potem jak sie wyrobi juz ciasto odstawiamy na bok, aby urosło (na jakies 7 min , ja to robie na oko)
i rozrabiamy, wałkujemy itd

PRZEPIS NA FARSZ:
Połówka z piersi z kurczaka
Mrożony szpinak
czosnek
przyprawy
troche sera
serek duzy topiony ¶mietankowy

1. Rozmrazamy szpinak w mikrofali, alby nie bylo wody
2. Połówke z piersi z kurczaka kroimi na drobniutkie kawałeczki (naprawde drobne)
3. bierzemy garnuszek z raczk± (głęboki) i na oleju (nie za duzo jego) smazymy najpierw 2 wycisnięte z±bki czosnku, aby przybrały złoty kolor
4. Wrzucamy pokrojon± pier¶ i smażymy ci±gle mieszaj±c
5. Podczas Smażenia przyrawiamy sol±, pieprzem i dodajemy tak± kosteczkę knora Papryczki, lub paprykę słodk± w proszku. Ja dodaje jeszcze suszone pomidory z Kamisu (mniaaaaam)
6. Na koniec wrzucamy rozmrozony szpinak (wazne zeby nie mial wody!) i gotujemy chwilkę
7. Podczas gotowania wrzycamy serek ¶mietankowy i ser zwykły, moze być starkowany, w drobnych kawałkach, wazne zeby sie rozpuscil (ni porafie powiedziec ile dkg po prostu trochę, na oko)
8. dalej gotujemy, ale bez przesady i smakujemy czy dobre (na pewno bedzie )

Wystawiamy na parapet, balkon, zeby farsz nie był goracy..

No i teraz juz z górki:
Wałkujemy ciasto, bierzemy foremke, albo pokal od piwa (jak tak robie, bo nie mam foremki) i wycinamy kółeczka . te kółeczka jeszcze wałkujemy, zeby było cienkie ciasto , wkładamy farsz i zlepamy (tak dokładnie zeby farsz nie wyleciał)

Kładziemy na duz± blachę (wczesniej oczywiscie wysmarowan±) i do peikarnika nastawionego na 180st. pieczemy przez POŁ GODZINY (przed koncem czasu mozna temp. zwiekszyc do 200st)

Mi zawsze wychodzi z jednego ciasta 60 pierogów, a jak zostanie to robie mał± pizze :) Albo jak zabraknie farszu mozna tam wrzucic co sie chce (kukurydze, dzem, inny farsz, twaróg)

Ufff ale sie napisalam Zycze wszytskim smacznego i w razie jakis pytan chetnie odpisze!

Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2006-04-05 20:39:18
______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
Methos
 Wysłana - 6 kwiecień 2006 10:19      [zgłoszenie naruszenia]

nonono pierogi z kurczakiem

SOGa dałem

Znawca -
 
coraMietka
 Wysłana - 2 listopad 2006 15:12      [zgłoszenie naruszenia]

ufff
piekne te Twoje pierożki, motylku
SOG
_______________________________
 

Przybywam w pokoju !

 
butt3rfly
 Wysłana - 3 listopad 2006 13:37      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki
Wlasnie robie- podwójn± porcję
_______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
areck
 Wysłana - 3 listopad 2006 14:12      [zgłoszenie naruszenia]

to smacznego

wygl±daj± mmhhhhhm schrupie wszystkie
_______________________________
 
Błogosławiony, kto nie maj±c nic do powiedzenia, nie dostarcza dowodu tego w słowach

Znawca -
 
JohnnyBrav
 Wysłana - 3 listopad 2006 15:21      [zgłoszenie naruszenia]

łoj pekaja od tego szpinaku

prawie jak popeye
_______________________________
 
Jestem jaki jestem

 
SureShot
 Wysłana - 3 listopad 2006 17:11      [zgłoszenie naruszenia]

Dobre to?Zakladam,ze tak,w sumie polaczenie kurczaka i szpinaku mi podchodzi,wiec...trzeba sprobowac.Jak bedzie dobre,to dostaniesz soga,narazie dostajesz za przepis.Bo dosc oryginalny.'


Ale tego kuraka to ja wiecej chyba bym dal troche.

Chociaz,hmm pierogi z dzemem?

Zmieniony przez - SureShot w dniu 2006-11-03 17:12:54
_______________________________
 
[www.riviera-spa.pl] ; [www.helse.pl]

 
coraMietka
 Wysłana - 3 listopad 2006 19:27      [zgłoszenie naruszenia]

Ale wez pod uwage, że to ciasto jest przygotowywane dokladnie tak, jak na pizze
powiedziałabym, że to takie mini-calzone (kto jadl oryginalna ten wie)

tak czy inaczej, na pewno bardzo smaczne
ja bym zrobila jeszcze wersje z kaparami, czosnkiem, owoce morza i ser -duuuzo sera -najlepiej ple¶niowy + mozarella w proporcji 2 do 1

pozdro
_______________________________
 

Przybywam w pokoju !

 
coraMietka
 Wysłana - 3 listopad 2006 19:44      [zgłoszenie naruszenia]

Co jak co, ale przepisy Okrasy to jest majstersztyk i wielka klasa

a tutaj cos a propos: [ww2.tvp.pl/View?Cat=1763&id=330381]

_______________________________
 

Przybywam w pokoju !

 
Andromedaa
 Wysłana - 5 listopad 2006 22:36      [zgłoszenie naruszenia]

Wygl±daj± apetycznie

 
rafee
K U R E W I C Z
 Wysłana - 6 listopad 2006 12:52      [zgłoszenie naruszenia]

Przepis na ciasto (identyczne jak do pizzy)

1/3 kubka piwa



Juz widze, ze smakowaloby mi
_______________________________
 
"Cze¶ć kle0 jestem nie wiem czy mnie kojarzysz byłam pare lat z deberem z forum"

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następn±
 
Wybierz stronę:  
Przegl±d tygodnia | Wy¶lij odpowiedĽ

Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem

Strony: 1 2
 
Warto przeczytać: "FOOD inc." prawda o tym co sie dzieje w amerykanskim przemysle zywieniowym | Płynne toffi z mleka skondensowanego w puszce | Płynna Czekolada | ciekawy blog | Frytura- kilka pytać co i jak? | gdzie kupić takie bułki | 100% pur jus Auchan | Konina | Co jemy? Rozkminy vol 11 | Fajna restauracja dla dwojga - Wawa | sok z burakow na nadcisnienie | zdrowe żarcie | człowiek stru¶ | Detroit | gladiatorzy | minety | kurczak w sosie ¶mietanowo | Rozk ad normalny liczby sygna w o awarii docieraj cych do punkt w kontrolnych w stacjach diagnostycznych urz dzenia elektroniczne | beidziol | joanna krupa kulturystka | punkt g filmik | ibiza party | ma chłopaka | zxp1 | solariom | projektowaie korków piłkarskich | Fast Furious 6 | aaaaaaaaaaaaaaaaaa | _en_ | bia ko | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0